Stoiximan Super League

Κατσουράνης: «Καλύτερα με Νιόπλια»

Καλύτερα θεωρεί ότι είναι τα πράγματα στον Παναθηναϊκό με τον Νίκο Νιόπλια στον πάγκο του, ο Κώστας Κατσουράνης. Ο έμπειρος μέσος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Nova, ξεκαθάρισε ότι: «Ο Νιόπλιας είναι πολύ ήρεμος προπονητής και έχουμε πολλούς Ελληνες παίκτες στην ομάδα που αισθάνονται πιο άνετα με αυτόν». Σχετικά με τον πρώην τεχνικό των «πρασίνων», Χενκ Τεν Κάτε, τόνισε: «Ήξερε το αντικείμενο, αλλά ήμουν αντίθετος μαζί του όσον αφορά την αξιοποίηση του υλικού».

Καλύτερα θεωρεί ότι είναι τα πράγματα στον Παναθηναϊκό με τον Νίκο Νιόπλια στον πάγκο του, ο Κώστας Κατσουράνης. Ο έμπειρος μέσος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Nova, ξεκαθάρισε ότι: «Ο Νιόπλιας είναι πολύ ήρεμος προπονητής και έχουμε πολλούς Ελληνες παίκτες στην ομάδα που αισθάνονται πιο άνετα με αυτόν». Σχετικά με τον πρώην τεχνικό των «πρασίνων», Χενκ Τεν Κάτε, τόνισε: «Ήξερε το αντικείμενο, αλλά ήμουν αντίθετος μαζί του όσον αφορά την αξιοποίηση του υλικού».

Ο 30χρονος διεθνής αναφέρθηκε στην ήττα που γνώρισε η ομάδα του στο ντέρμπι στο «Καραϊσκάκη» (2-0) και στο αν ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ενίσχυση στην άμυνα. Εντόπισε τις διαφορές που έχουν φέτος οι «αιώνιοι» και υποστήριξε ότι κάποια στιγμή θα βρεθεί ο τρόπος, που η προηγούμενη ομάδα του, η ΑΕΚ, θα βγει από το αδιέξοδο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του «Κατσούρ»:

Για το αν περνούσε απ' το μυαλό του η σκέψη να γυρίσει, για άλλη ελληνική ομάδα:

«Περνούσε τέτοια σκέψη από το μυαλό μου. Ήρθε η πρόταση από τον Παναθηναϊκό και το σκέφτηκα πάρα πολύ καλά. Από άλλη ομάδα δεν είχα πρόταση μόνο από τον Παναθηναϊκό. Συνειδητή ήταν απόφαση που επέστρεψα στην Ελλάδα. Βρήκα το ελληνικό ποδόσφαιρο λίγο καλύτερο από ό,τι το άφησα κι ένα πολύ σύγχρονο προπονητικό κέντρο. Σε αυτόν τον τομέα ο Παναθηναικός είναι πολύ μπροστά».

Για το τι συμφωνία υπήρχε ανάμεσα σε ΑΕΚ και Μπενφίκα:

«Για μένα είναι ξεκάθαρη ιστορία και δεν θέλω να μιλάω και πολύ γιατί είμαι παίκτης του Παναθηναϊκού. Υπήρχε μια ρήτρα που είχε βάλει η Μπενφίκα στο συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Ήταν απλό και ξεκάθαρο ότι αν γυρίσω έχει την πρώτη επιλογή η ΑΕΚ».

Για τον λόγο που έβαλε αυτή τη ρήτρα:

«Γιατί ήθελα να γυρίσω, δεν ήξερα πως θα είναι τα πράγματα. Ήθελα να έχει τον πρώτο λόγο (σ.σ. Η ΑΕΚ). Στην ΑΕΚ ανδρώθηκα μετά την Παναχαϊκή και από σεβασμό έβαλα τη ρήτρα στο συμβόλαιο. Αν με ήθελε η ΑΕΚ μπορούσε να μη δεχτεί τα λεφτά του Παναθηναϊκού. Λύση θα υπήρχε, μπορεί να μη γύριζα στην Ελλάδα. Δεν ήταν ή στην Ελλάδα ή πεθαίνω. Πάντα υπάρχουν επιλογές».

Για τη θέση που αγωνίζεται και τα πολλά γκολ που έχει πετύχει φέτος:

«Τα γκολ που έχω πετύχει μέχρι στιγμής στον Παναθηναϊκό τα έχω βάλει ερχόμενος από πίσω. Όταν παίζω πιο μπροστά, κοντά στην επιθετική γραμμή δυσκολεύομαι να σκοράρω. Το ότι έχει ο Παναθηναϊκός τόσους παίκτες ψηλά στον πίνακα των σκόρερ είναι πολύ σημαντικό κι ελπίζω να συνεχιστεί, γιατί πιστεύω πως θα μας βοηθήσει να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Για την ήττα από τον Ολυμπιακό και το αν πίστευαν στον Παναθηναϊκό ότι θα είναι πρωταθλητές χειμώνα:

«Βάσει του προγράμματος των δύο ομάδων πιστεύαμε ότι θα καταλήγαμε πρώτοι στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Για την ήττα απ' τον Ολυμπιακό στο ‘Καραϊσκάκη’ έπαιξε σημαντικό ρόλο το γκολ που δεχτήκαμε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Μας επηρέασε ψυχολογικά. Δικαίως τ' ακούσαμε απ' τον πρόεδρο».

Για τη συνεργασία του με τον Τεν Κάτε

«Μου ζήτησε πράγματα που ήξερε ότι μπορώ να κάνω. Πάνω απ' όλα, να βοηθήσω στη δημιουργία και με την προσωπικότητα μου να βοηθήσω και τους νεαρούς παίκτες να φτιάξουμε μια πολύ δυνατή ομάδα. Δεν το είχαμε σχεδιάσει για τα γκολ που πέτυχα, μας βγήκε στην πορεία. Ο Τεν Κάτε με έβαλε πιο μπροστά και μου έδωσε τη δυνατότητα να πατάω περιοχή, αλλά αυτό δεν ξέρω να το κάνω καλά. Τα γκολ μου βγήκαν όταν ερχόμουν από πίσω»

Για την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας στους «πράσινους»:

«Τα πράγματα τώρα είναι καλύτερα. Ο Νιόπλιας είναι πολύ ήρεμος προπονητής και εμείς έχουμε πολλούς Ελληνες παίκτες στην ομάδα που αισθάνονται πιο άνετα μαζί του. Από το λίγο που γνωρίζω τον Νιόπλια έχω καταλάβει ότι γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο». Ο Τεν Κάτε ήξερε το αντικείμενο αλλά ήμουν αντίθετος μαζί του όσον αφορά την αξιοποίηση του υλικού.

Για τον Φερνάντο Σάντος:

«Για μένα είναι σαν ποδοσφαιρικός πατέρας. Στην Ελλάδα μπορεί να τον έχουν κατηγορήσει για το ότι παίζει αμυντικό ποδόσφαιρο. Δεν έχουν δίκιο όμως. Στον ΠΑΟΚ προπονεί ανάλογα με το ρόστερ που έχει στα χέρια του. Στην Μπενφίκα όπου είχαμε συνεργαστεί έπαιζε εντελώς διαφορετικό ποδόσφαιρο».

Για τις διαφορές του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό:

«Εμείς προσπαθούμε να παίξουμε ένα πιο επιθετικό ποδόσφαιρο. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός, λόγω των απουσιών του έχει δώσει βάρος στην αμυντική του λειτουργία».

Για το αν το πρωτάθλημα αποτελεί αυτοσκοπό για τον Παναθηναϊκό:

«Σίγουρα επηρεάζει τον κόσμο που ο Παναθηναϊκός δεν έχει πάρει πρωτάθλημα τόσο καιρό. Εντός της ομάδας είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Όποιος δεν χάσει βαθμούς με τις μικρές ομάδες αυτός θα πάρει το πρωτάθλημα. Ο τίτλος δεν θα κριθεί στα ντέρμπι».

Για τον αν ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ενίσχυση στην άμυνά του:

«Ο κόσμος θέλει ένα μεγάλο όνομα για την άμυνά μας. Κατά την άποψή μου δεν χρειαζόμαστε ενίσχυση εκεί. Αν, όμως, πρέπει να πάρει έναν παίκτη για αυτή τη θέση ο Παναθηναϊκός, ας πάρει έναν παίκτη που θα κάνει τη διαφορά. Να μην πραγματοποιήσει μια μεταγραφή, απλά για να την κάνει».

Για τον Τζιμπρίλ Σισέ:

«Στην αρχή είχε αγχωθεί λίγο και ήταν λογικό. Ήταν το μεγαλύτερο όνομα και περίμεναν όλοι από αυτόν να βάζει γκολ. Όσο περνάει ο καιρός όμως μαθαίνει όλο και καλύτερα τους συμπαίκτες του και εμείς αυτόν».

Για το ποια ομάδα θεωρεί τη μεγαλύτερη απογοήτευση μέχρι τώρα στη φετινή σεζόν:

«Δεν περίμενα ότι η Λάρισα θα ήταν τόσο χαμηλά στην βαθμολογία. Είναι μια πόλη που ασχολείται πολύ με το ποδόσφαιρο και δεν περίμενα ότι θα είχε τέτοια πορεία».

Για την κατάσταση της ΑΕΚ:

«Δεν είναι ωραία πράγματα αυτά που συμβαίνουν στην προηγούμενη μου ομάδα. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα. Η κατάσταση της φαίνεται πως είναι πολύ δύσκολη. Βέβαια, δεν είμαι κοντά στο σύλλογο για να ξέρω τι πραγματικά συμβαίνει. Εκτιμώ ότι θα βρεθεί κάποια λύση όπως είχε γίνει και στο παρελθόν. Η ΑΕΚ είναι ένα μαγαζί καλό στην Ελλάδα και δεν πρόκειται να μείνει έτσι. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Είναι τραγικά αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν».

Για το αν είχαν σκεφτεί πως η Ρόμα θα είναι ο αντίπαλός τους στους «32» του Europa League:

«Δεν πήγε το μυαλό μας σε κανέναν αντίπαλο. Είχαμε τρία ματς σε μια εβδομάδα και δεν είχαμε καθόλου χρόνο να σκεφτούμε. Είδαμε την κλήρωση, αλλά τα παιχνίδια είναι πολύ μακριά».

Για το τι θα απευχόταν για τη νέα χρονιά:

«Καταρχήν, δεν πρέπει να χαλάσει το κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην ομάδα με το νέο προπονητή. Αν συνεχίσουμε έτσι έχουμε πολλές πιθανότητες να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Επιμέλεια: Κώστας Τσούγκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x