Ελλάδα

Απόδραση από τη Ρόδο

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη για το Μαρούσι που επιβλήθηκε με 79-73 του Κολοσσού Ρόδου εκτός έδρας στην παράταση. Κορυφαίος για τους νικητές ο Κώστας Καϊμακόγλου με 24 πόντους και 14 ριμπάουντ.

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη για το Μαρούσι που επιβλήθηκε με 79-73 του Κολοσσού Ρόδου εκτός έδρας στην παράταση. Κορυφαίος για τους νικητές ο Κώστας Καϊμακόγλου με 24 πόντους και 14 ριμπάουντ.


Το ματς

Το Μαρούσι με οδηγό τον Κώστα Καϊμακόγλου στο ξεκίνημα του παιχνιδιού κατάφερε να προηγηθεί με 9-5, αλλά ο Άγγελος Τσάμης «απάντησε» με τον Κολοσσό να ισοφαρίζει σε 11-11. Ο αρχηγός του Αμαρουσίου, όμως, είχε συμπαραστάτες και τους Χόμαν και Λούκας και έτσι οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο τέλος της πρώτης περιόδου με 21-16.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου καθοδηγούμενη από τον εκπληκτικό Άγγελο Τσάμη κατάφεραν να περάσουν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (25-24) με τον Έλληνα γκαρντ να έχει 13 πόντους (2/2β, 4/4δ,1/1τρ). Οι «θαλασσί» βελτίωσαν αισθητά την άμυνα τους και έτσι συνέχισαν να διατηρούν το προβάδισμα στο δεύτερο δεκάλεπτο (30-28). Η αφύπνιση του Λανς Χάρις στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου βοήθησε την ομάδα του Κολοσσού να προηγηθεί με 37-33 στο πρώτο ημίχρονο.

Οι γηπεδούχοι πήραν το μεγαλύτερο προβάδισμα τους με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου 39-33, αλλά το Μαρούσι με σερί 7-0 πέρασε και πάλι μπροστά 40-39. Το παιχνίδι συνέχισε να είναι ντέρμπι με τους Τσάμη και Καϊμακόγλου να προσπαθούν να δώσουν προβάδισμα στις ομάδες τους αλλά να μην το καταφέρνουν (47-47). Η…ισοπαλία συνέχισε να υφίσταται στο παιχνίδι στο ματς (51-51), αλλά με σερί 8-0 των «θαλασσί» το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους (59-51). Ο αρχηγός του Αμαρουσίου πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με συνεχόμενους πόντους βοήθησε την ομάδα του να πάρει και πάλι προβάδισμα (69-65). Ο Νίκος Παππάς μείωσε με δύο βολές (69-67). Στην επόμενη επίθεση το Μαρούσι αστόχησε, ο Βασίλιεβιτς με 2/2 βολές ισοφάρισε και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση (69-69).

Στην παράταση το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για την ομάδα των «βορείων προαστίων» με το Μαρούσι να κάνει σερί 7-0 και να παίρνει προβάδισμα (69-76). Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα λεπτά στην παράταση για να σκοράρουν οι «θαλασσί» τους πρώτους τους πόντους και έτσι το Μαρούσι έφυγε με τη νίκη από τη Ρόδο με 79-73.


Δεκάλεπτα: 16-21, 37-33, 55-51, 50-44, 69-69, 73-79

Κολοσσός Ρόδου (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Χάρις 21, Παντελιάδης 4, Παππάς 11, Βασίλιεβιτς 7, Ζάρας 2, Μανωλόπουλος, Ασημακόπουλος 2, Ντοζίερ , Χαρίσης 4, Τσάμης 18, Μοντς 4.

Μαρούσι (Γιώργος Μπαρτζώκας): Μιλόσεβιτς, Κιζ 14, Λούκας 10, Πελεκάνος 13, Μπατής 2, Χόμαν 4, Διαμαντόπουλος, Μαυροειδής 5, Καλάθης 2, Αριγκμπάμπου, Νάτζφεϊ 5, Καϊμακόγλου 24.


Τι δήλωσαν οι προπονητές

Γιάννης Σφαιρόπουλος (Κολοσσός): «Πριν μιλήσω για τον αγώνα, θέλω πρώτα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που για δεύτερη φορά φέτος γέμισε το γήπεδο, είχαμε sold out στα εισιτήρια και αυτό είναι πολύ σημαντικό τόσο για το μπάσκετ όσο και για την ομάδα μας. Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο για την στήριξή του και ελπίζω να είναι κοντά μας και στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Αναφορικά με τον αγώνα, ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά του. Όπως πήγε το παιχνίδι, κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Τα παιδιά έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια. Ίσως αν είχαμε πιο καθαρό μυαλό για να κάνουμε καλύτερες επιλογές στο τέλος, όμως μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Πρέπει να βελτιωθούμε στις επιθέσεις των τελευταίων λεπτών γιατί δεν είναι το πρώτο ματς που χάνουμε κατά αυτόν τον τρόπο. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο, είτε προερχόμαστε από νίκη είτε από ήττα».

Γιώργος Μπαρτζώκας (Μαρούσι): «Ήταν ένα δύσκολο ματς πριν και κατά τη διάρκειά του. Ο Κολοσσός προσπάθησε να μας δημιουργήσει προβλήματα με την άμυνα ζώνης που έπαιξε για σχεδόν τριάντα λεπτά. Ζήτησα από τους παίκτες μου να έχουν υπομονή, να διαβάσουν την άμυνα και να μην βιάζονται στην επίθεση. Να προσπαθούν είτε στο drive είτε πάσες στους ψηλούς. Ήταν μία σημαντική νίκη για μας και τώρα κοιτάμε το παιχνίδι της Τετάρτης στην Ισπανία».


Επιμέλεια: Αντώνης Κατσίκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x