Stoiximan Super League

Λάρισα-Αστέρας Τρίπολης 1-0

Τη νίκη με σκορ 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης πήρε η Λάρισα, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Το "χρυσό" γκολ για τους γηπεδούχους σημείωσε ο Κάσας στο 27', ύστερα από πάσα του Μετίν. Με το τρίποντο αυτό, το πρώτο μετά από τρεις αγωνιστικές, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη πήρε βαθμολογική ανάσα, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης ηττήθηκε μετά από έξι αγωνιστικές.

Τη νίκη με σκορ 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης πήρε η Λάρισα, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Το "χρυσό" γκολ για τους γηπεδούχους σημείωσε ο Κάσας στο 27', ύστερα από πάσα του Μετίν. Με το τρίποντο αυτό, το πρώτο μετά από τρεις αγωνιστικές, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη πήρε βαθμολογική ανάσα, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης ηττήθηκε μετά από έξι αγωνιστικές


Το ματς:

Επιθετικά ξεκίνησε στο ματς η Λάρισα, η οποία ήθελε να εκμεταλλευθεί τον παράγοντα έδρα και να πάρει από νωρίς προβάδισμα στο σκορ. Οι φιλοξενούμενοι, από την πλευρά τους, παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο με πιο αμυντική διάταξη, έχοντας ως πρώτο στόχο τους να διαφυλάξουν το μηδέν παθητικό. Ο Αστέρας ήταν αυτός που απείλησε πρώτος την αντίπαλη εστία, όταν ο Έντερ αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Οι «βυσσινί» απάντησαν με διαδοχικά μακρινά σουτ, με κύριο εκφραστή τους τον Μετίν, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία που του δινόταν, δοκίμαζε το πόδι του. Ο Τούρκος επιθετικός μάλιστα είχε και ένα σουτ στο δοκάρι στο 12’, προειδοποιώντας τον Αναστασόπουλο. Η υπεροχή της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη απέφερε καρπούς στο 27’, όταν ο Μετίν από εκτελεστής έγινε δημιουργός και με μια εξαιρετική κάθετη πάσα έβγαλε τον Κάσας «φάτσα» με την εστία των Αρκάδων. Ο φορ της Λάρισας με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Το γκολ του Κάσας απελευθέρωσε τους συμπαίκτες του, οι οποίοι διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, χωρίς όμως να καταφέρουν να διευρύνουν το προβάδισμά τους, παρά τις καλές ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.

Με διαφορετικό «πρόσωπο» ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος παρουσιάστηκε πιο επιθετικός θέλοντας να πετύχει κάποιο τέρμα ώστε να ξαναμπεί στο ματς, κάτι στο οποίο βοήθησε και η είσοδος του Βίλτσες στην ενδεκάδα των Αρκάδων. Η ΑΕΛ από την πλευρά της οπισθοχώρησε, δίνοντας μέτρα στον γήπεδο στον αντίπαλό της, προσπαθώντας να εκμεταλλευθεί τα κενά που θα έβρισκε στην άμυνα των φιλοξενούμενων με αντεπιθέσεις . Ο Μετίν συνέχισε να είναι ο κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών των «βυσσινί», δημιουργώντας καλές ευκαιρίες με ατομικές ενέργειες, αλλά και καλές πάσες.

Όσο το παιχνίδι όδευε προς τη λήξη του, τόσο οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να σκοράρουν, κάτι όμως που δεν τους επέτρεψε η πολλή καλή αμυντική λειτουργία των παικτών του Μαρίνου Ουζουνίδη. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Σταθόπουλου, με αποτέλεσμα η Λάρισα να πάρει την πρώτη της νίκη μετά από τρεις αγωνιστικές στη Σούπερ Λίγκα και τον Αστέρα να γνωρίζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την ήττα στο «Αλκαζάρ» και την πρώτη του μετά από έξι αγωνιστικές.

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Oι συνθέσεις:

ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιέρα, Βενετίδης (46' Τουάμα), Νταμπίζας, Κυριακίδης (90+1' Πούρι) Μετίν (87' Ααράμπ), Φλάβιο, Κάσας, Ρομέου, Βελάσκο, Μελίσσης, Κατσιαρός
Στον πάγκο:Σέρεμετ, Φερέιρα, Βλασόπουλος, Τριποτσέρης

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βαγγέλης Βλάχος):Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος, Ρόκας (75' Ουριμπάρι), Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Φυτανίδης (60' Βίλτσες), Μπαστία, Καρέρα, Τσέζαρεκ, Έντερ (79' Καούνος), Ουντότζι
Στον πάγκο:Ντεγκρά, Μπαρτολίνι, Λαδάκης, Εστέβες

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:Γ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ (ΑΧΑΪΑΣ)
ΒΟΗΘΟΙ:Α. ΚΑΡΑΤΖΙΚΑΣ (ΑΘΗΝΑΣ)-Χ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΑΧΑΪΑΣ)

Επιμέλεια: Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x