Ελλάδα

Ομπράντοβιτς: «Να προσέχετε πως μιλάτε για τον ΠΑΟ!»

«Να προσέχετε πως μιλάτε για τον Παναθηναϊκό!». Με αυτόν τον τρόπο αντέδρασε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς για τα όσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο. «Ας τελειώνουμε! Όλοι προσπαθούν να βρουν κάτι. Αλλά το ραντεβού είναι στο γήπεδο», πρόσθεσε ο "Ζοτς" στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε για το παιχνίδι της Euroleague με την Πρόκομ (Τετάρτη 19:15).

«Να προσέχετε πως μιλάτε για τον Παναθηναϊκό!». Με αυτόν τον τρόπο αντέδρασε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς για τα όσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο. «Ας τελειώνουμε! Όλοι προσπαθούν να βρουν κάτι. Αλλά το ραντεβού είναι στο γήπεδο», πρόσθεσε ο "Ζοτς" στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε για το παιχνίδι της Euroleague με την Πρόκομ (Τετάρτη 19:15).

Να προσέχετε όταν μιλάτε για τον Παναθηναϊκό!

«Το μήνυμά μου προς όλους είναι ένα: Να προσέχετε όταν μιλάτε για τον Παναθηναϊκό! Και όταν ο Παναθηναϊκός παίζει άσχημα θα το πω εγώ πρώτος όπως έγινε και πέρυσι. Θα πω την αλήθεια και η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός άξιζε να πάρει τη νίκη σε αυτόν τον αγώνα. Οπότε θα πω όχι ανοησίες! Και μην με ρωτάτε γιατί συμβαίνει αυτό τώρα. Έχετε την εμπειρία να ξέρετε γιατί. Εδώ και 11 χρόνια ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα. Ας τελειώνουμε! Όλοι προσπαθούν να βρουν κάτι. Αλλά το ραντεβού είναι στο γήπεδο. Για όλους. Εκεί θα τους περιμένουμε. Πρόσωπο με πρόσωπο. Ας παίξουμε μπάσκετ. Εκεί τους περιμένουμε όλους. Όχι στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, στις εφημερίδες. Στο γήπεδο. Εκεί θα δω ποιος είναι έτοιμος να μας νικήσει. Ο Παναθηναϊκός πάντα μιλά στο γήπεδο όλα αυτά τα χρόνια». Και έγραψε τον επίλογο στο ελληνικά: «Η αλήθεια είναι πικρή… Πολύ πικρή… Έτσι δεν λέτε στα ελληνικά;»

Έχω ένα μήνυμα για όλους όσους είναι εναντίον μας

«Σεβόμαστε τον οποιονδήποτε αντίπαλο το ίδιο. Αυτό είναι το παιχνίδι το ίδιο. Μετράει φυσικά το ότι αν έχεις 10 πόντους διαφορά θα πρέπει να καταλάβεις πόσος χρόνος υπολείπεται και να παίζεις ανάλογα και πιο έξυπνα, αξιοποιώντας το χρόνο προς όφελός σου. Αλλά για μια ακόμη φορά θα πρέπει να πω ότι κάναμε πολύ καλό παιχνίδι απέναντι στον Πανιώνιο σε μια δύσκολη έδρα. Βρήκαμε τον τρόπο να κυριαρχήσουμε στον αγώνα. Αν μια ομάδα κυριάρχησε στο παιχνίδι ήταν ο Παναθηναϊκός. Το ότι μετά τόσους τίτλους τα τελευταία 10 χρόνια υπάρχει πολύς κόσμος που δεν του αρέσει να βλέπει τον Παναθηναϊκό δυνατό, δεν είναι πρόβλημα μας. Έχω ένα μήνυμα για όλους όσους είναι εναντίον μας. Θα παλέψουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο σε κάθε αγώνα. Θα πολεμήσουμε! Γιατί αυτός είναι ο χαρακτήρας του Παναθηναϊκού και όλοι το ξέρουν αυτό. Όλοι πρέπει να το λάβουν υπ’ όψιν τους. Και είναι μήνυμα και για τον κόσμο μας να βρίσκονται κοντά μας, γιατί όλοι θα είναι εναντίον μας».

Σε κάθε παιχνίδι θα βρεις άσχημα σφυρίγματα

«Δεν είναι κάτι καινούριο αυτό. Δεν διαβάζω εφημερίδες. Υπάρχουν όμως και η τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Αν κάποιος αρχίσει να μιλάει για μια απόφαση ενός διαιτητή, δεν θέλω να συζητήσω. Στα 11 χρόνια που είμαι εδώ, δεν μιλάω για την τελευταία άμυνα, ή την τελευταία επίθεση, για το τελευταίο σφύριγμα, γιατί πιστεύω ότι ένας αγώνας είναι 40 λεπτά. Αν κάποιος θέλει να καταστρέψει ότι κάνει μια ομάδα για 40 λεπτά, ας μιλήσουμε για μια απόφαση. Η απόφαση ήταν σωστή. Ο κανονισμός αυτό λέει. Ποιος θέλει να μιλήσει; Όλοι περιμένουν να μιλήσουν εναντίον του Παναθηναϊκού. Όλοι λένε «πρέπει να είμαστε έτοιμοι να πούμε κάτι εναντίον του Παναθηναϊκού με τον έναν ή άλλον τρόπο». Αν θέλεις να μιλήσεις για έναν αγώνα, θα πρέπει να μιλήσεις από το πρώτο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Για το πώς έπαιξαν οι δύο ομάδες, για μπάσκετ. Σε κάθε παιχνίδι θα βρεις άσχημα σφυρίγματα. Αν είναι να μιλάμε για ένα σφύριγμα, άιντε… Αριβεντέρτσι!!!!»

Ο κανονισμός είναι κανονισμός για όλους και σε κάθε λεπτό

«Κάθε φορά λέμε ότι ο κανονισμός είναι ο ίδιος είτε βρισκόμαστε στο πρώτο, είτε στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο κανονισμός είναι κανονισμός για όλους και σε κάθε λεπτό. Αυτό είναι! Τώρα μιλάμε γι’ αυτό, για την τελευταία φάση και είναι αυτό ακριβώς που θέλουν να κάνουν κάποιοι. Δεν θέλουν να μιλήσουμε για το πως κάθε φορά που ο Πέκοβιτς έπαιρνε την μπάλα, έβαζε εύκολο καλάθι ή ότι ο Σπανούλης έπαιξε 35 λεπτά, ή για το πώς παίξαμε άμυνα, ή για το πώς σταματήσαμε τον Καλαμπόκη που έβαλε 28 πόντους την περασμένη εβδομάδα ή για το πως ο Σαρούνας έπαιξε μετά από έναν μήνα ως ηγέτης παρά το ότι είχε πρόβλημα στον ώμο του. Δεν είναι θέμα αυτό έτσι; Να μιλήσουμε για κάτι άλλο. Αυτό είναι το πρόβλημα».



Όσον αφορά στην αυριανή αναμέτρηση με την πολωνική Πρόκομ για την Eurolegue ο Σέρβος τεχνικός ανέλυσε τον τρόπο που παρατάσσονται οι αντίπαλοι και τόνισε πως ο ρυθμός θα παίξει σημαντικό ρόλο στην έκβαση του παιχνιδιού.

Προσπαθούν να παίξουν πολύ γρήγορα

«Είναι το πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ για την Ευρωλίγκα φέτος. Είναι σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Παίζουμε με μια ομάδα που έχει συγκεκριμένο τρόπο να παίζει μπάσκετ. Δεν νοιάζονται για το πόσο είναι το σκορ. Πάντα προσπαθούν να παίξουν πολύ γρήγορα και κάθε φορά που έχουν τη δυνατότητα, θέλει να τρέξει και να πάει για το εύκολο καλάθι. Ο Γιούιν, ο Λόγκαν και ο Γουντς είναι οι πιο σημαντικοί παίκτες. Αυτοί είναι που αποφασίζουν στη διάρκεια του αγώνα και φτιάχνουν το παιχνίδι. Είναι οι παίκτες που παίζουν από το ένα ως το τρία. Ο Λόγκαν αγωνίζεται 35 λεπτά. Στο 4 και στο 5 βρίσκονται ο Μπάρελ και ο Γιάγκλα, ο οποίος είναι ποπ άουτ παίκτης, μπορεί να βγει και να σουτάρει για τρίποντο. Ο Μπάρελ είναι πολύ σημαντικός γιατί έχει ικανότητα στο επιθετικό ριμπάουντ. Συνολικά έχουν δέκα επιθετικά ριμπάουντ ανά αγώνα και είναι από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να σκεφτούμε. Ο Λάπετα στα τελευταία παιχνίδια έχει πάρει χρόνο στη θέση 5. Είναι 2.17, με έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ. Και υπάρχει και ο Ράτκο Βάρντα, ο οποίος έχει παιχνίδι στη ρακέτα, αλλά σουτάρει και για τρεις πόντους».

Ο ρυθμός είναι πολύ σημαντικός

«Τελικά, ο ρυθμός είναι πολύ σημαντικός. Θα σουτάρουν πολύ για τρεις πόντους και πάνε με δύναμη στο επιθετικό ριμπάουντ. Είναι ομάδα με ποιότητα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε έναν καλό αγώνα και να πάρουμε τη νίκη. Όσο για εμάς ο Νίκολα Πέκοβιτς πριν από τον αγώνα με τον Πανιώνιο δεν έκανε προπόνηση, είναι δύσκολο να κάνει και τώρα, αλλά θα είναι στην ομάδα. Ο Τσαρτσαρής είχε πυρετό και δεν προπονήθηκε χθες, όπως είχε πυρετό και πριν από τον αγώνα με τον Πανιώνιο, αλλά ήταν έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα. Ο Διαμαντίδης θα είναι σίγουρα έξω, καθώς τώρα άρχισε να τρέχει ελαφρά. Προσπαθούμε να ξεκουράσουμε τον Σπανούλη, ο οποίος το χρειάζεται. Με όλα αυτά είναι πολύ σημαντικό αύριο να βοηθήσουν όλοι οι παίκτες να πάρουμε τη νίκη. Θα πρέπει να πω ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος από τον τρόπο που δουλέψαμε πριν τον Πανιώνιο. Κάναμε καλές προπονήσεις, είχαμε συγκέντρωση και γι’ αυτό είχαμε ένα καλό παιχνίδι. Παρά τα προβλήματα που είχαμε τις τελευταίες πέντε μέρες. Αυτό που θέλουμε είναι να έρθουν οι φίλοι μας. Είναι μια πρόσκληση φίλους μας να βοηθήσουν την ομάδα».


Για λογαριασμό της Πρόκομ μίλησε τόσο ο προπονητής της ομάδας, Τόμας Πατσέσας, όσο και το νέο πρόσωπο στο ρόστερ, Ράτκο Βάρντα.«Για να νικήσεις τον Παναθηναϊκό και ειδικά στην έδρα του, θα πρέπει να κάνεις ένα καλό παιχνίδι και στις δύο άκρες του γηπέδου. Να προσπαθήσουμε σκληρά στην άμυνα και να κάνουμε τις σωστές επιλογές στην επίθεση», είπε χαρακτηριστικά ο Λιθουανός κόουτς, ενώ ο 30χρονος Σέρβος σέντερ, πρόσθεσε: «Όταν μπαίνεις να παίξεις μπάσκετ, πάντα διεκδικείς το μερίδιό σου στη νίκη. Η Πρόκομ νίκησε τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μην το ξεχνάμε αυτό. Δεν είναι ότι δεν έχουμε καμία τύχη απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να δώσουμε το 100% και θα δούμε τι θα γίνει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x