Stoiximan Super League

Όλα τα ''Φώτα'' στον Σισέ!

Με κορυφαίο τον Τζιμπρίλ Σισέ, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τη χρονιά με νίκη 4-1 επί του Εργοτέλη, που σε συνδυασμό με την ήττα του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ, τον φέρνει με «αέρα» πέντε βαθμών στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας. Ακόμη δύο γκολ (26’, 66’) πέτυχε ο Γάλλος, σκόραραν επίσης Καραγκούνης (44’) και Λέτο στις καθυστερήσεις για τους «πράσινους», οι οποίοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με τέρμα του Φραγκουλάκη στο 8’. Επιστροφή με αποδοκιμασίες για Τζιόλη.

Με κορυφαίο τον Τζιμπρίλ Σισέ, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τη χρονιά με νίκη 4-1 επί του Εργοτέλη, που σε συνδυασμό με την ήττα του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ, τον φέρνει με «αέρα» πέντε βαθμών στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας. Ακόμη δύο γκολ (26’, 66’) πέτυχε ο Γάλλος, σκόραραν επίσης Καραγκούνης (44’) και Λέτο στις καθυστερήσεις για τους «πράσινους», οι οποίοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με τέρμα του Φραγκουλάκη στο 8’. Επιστροφή με αποδοκιμασίες για Τζιόλη.

«Ποδαρικό» με το δεξί έκαναν στο 2010 οι «πράσινοι», αν και ξεκίνησαν πολύ νωθρά τον αγώνα απέναντι στον Εργοτέλη. Με τη νίκη του αυτή ο Παναθηναϊκός διατηρεί καθαρό προβάδισμα έναντι του Ολυμπιακού στη μάχη για τον τίτλο. Για μια ακόμη φορά το «τριφύλλι» είχε σοβαρά προβλήματα στην αμυντική λειτουργία, με τον κόσμο σε ορισμένες περιπτώσεις να ξεσπά σε σποραδικές αποδοκιμασίες.

Το ματς

Μνήμες από το παρελθόν «ξύπνησαν» από το 8’ μόλις, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ οι παίκτες του Εργοτέλη βγήκαν ταχύτατα στην αντεπίθεση. Τσεσνάουσκις και Βερπακόφσκις συνεργάστηκαν άψογα, τελικός αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Φραγκουλάκης, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε απέναντι από τον Τζόρβα και έβαλε τους Κρητικούς μπροστά στο σκορ.

Τα «φαντάσματα» προηγουμένων ετών, όταν οι Κρητικοί είχαν φύγει νικητές από το ΟΑΚΑ έκαναν την εμφάνισή τους. Σε ρόλο «εξορκιστή» βρέθηκε όμως ο Σισέ, που κατάφερε στο 26’ να εκμεταλλευτεί ένα λάθος στην άμυνα του Εργοτέλη, έγινε αποδέκτης της μπάλας και χωρίς να το σκεφτεί, σούταρε από το ύψος της περιοχής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι «πράσινοι» προβλημάτισαν κατά διαστήματα στα μετόπισθεν, αλλά μπροστά κατάφεραν να βγάλουν αρκετές φάσεις. Ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα, ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος, αναστατώνοντας την άμυνα του Εργοτέλη. Σε μια από αυτές, ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου, η ικανότητα, το πείσμα και το καθαρό μυαλό του διεθνούς επιθετικού έφεραν το δεύτερο γκολ του «τριφυλλιού». Ο «Σάλπι» έκανε ατομική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή και γύρισε στον Κατσουράνη, ο οποίος αντί να σουτάρει προτίμησε να δώσει στον Καραγκούνη και ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έκανε με πλασέ το 2-1.

Στις αρχές του δευτέρου μέρους οι Κρητικοί μπήκαν δυνατά προσπαθώντας να ισοφαρίσουν και πίεσαν τον Παναθηναϊκό με αιχμές τους Τσεσνάουσκις, Βεπακόφσκις και Φραγκουλάκη. Ο Νίκος Καραγεωργίου ήταν έτοιμος να βάλει και τον Λεάλ στον αγώνα, αλλά τον πρόλαβε ο Νιόπλιας. Ο Έλληνας τεχνικός πέρασε στο 61' τον Λέτο αντί του Καραγκούνη, που είχε κουραστεί και ο Αργεντινός τον δικαίωσε πέντε λεπτά αργότερα βγάζοντας καταπληκτική μπαλιά στον Σισέ, με τον Γάλλος να πετυχαίνει, όπως συνηθίζει το τελευταίο διάστημα, το δεύτερό του γκολ στο παιχνίδι, κάνοντας το 3-1 και «τελειώνοντας» ουσιαστικά το παιχνίδι. Όμως, ο Λέτο δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, κάτι που έκανε στο 93’, όταν με ατομική ενέργεια πέρασε δύο παίκτες και τον τερματοφύλακα του Εργοτέλη και έγραψε το τελικό 4-1.

Εκτός από τον Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος πέρα από τα δύο γκολ που πέτυχε, έφτασε στο σημείο να κάνει σωτήριο τάκλιν στην περιοχή της ομάδας του και δικαιωματικά μπαίνει στους διακριθέντες, πολύ καλή απόδοση είχε και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Οι Νίνης και Καραγκούνης έδειξαν πάθος και είχαν καλές και κακές στιγμές, ενώ οι όποιες παραφωνίες προήλθαν από τα λάθη που έγιναν στην άμυνα. Για τον Λέτο τα είπαμε, χρειάστηκε 30' για να πετύχει ένα καθαρά προσωπικό γκολ και να βγάλει ασίστ για ένα ακόμη, δείχνοντας ότι όταν έχει κέφια είναι ασταμάτητος.

Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου κέρδισε για μια ακόμη φορά τις εντυπώσεις με το επιθετικό της παιχνίδι, αλλά σε αντίθεση με ό,τι είχε συμβεί το 2007 και το 2008, δεν πήρε τους βαθμούς της νίκης. Πάντως, ο Εργοτέλης ακόμη και όταν γνωρίζει την ήττα, δείχνει μέσα στο γήπεδο πόσο καλή δουλειά γίνεται στην Κρήτη.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η αγωνιστική επιστροφή του Αλέξανδρου Τζιόλη, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο τέλος του αγώνα, αλλά έγινε δεκτός με αποδοκιμασίες από τους φίλους του Παναθηναϊκού.

Το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπιάρσμιρ, Καντέ, Ζιλμπέρτο, Κατσαρούνης, Καραγκούνης (63'Λέτο), Νίνης (72' Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης, Σισέ.

Εργοτέλης (Καραγεωργίου): Αθανασίου, Χίμπλινγκερ, Κορδονούρης, Ρομάνο, Βερπακόφσκις, Ορφανός (71' Λεάλ), Τζούνιορ, Μπερτόσα, Φραγκουλάκης, Τσεσνάουσκις, Σασιασβίλι.

Διαιτητής: Τσινιάρης (Αθηνών), Βοηθοί: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Καρσιώτης (Κορινθίας).

Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x