Stoiximan Super League

Στο +8 με τον συνήθη «ύποπτο»!

Πήρε αυτό που ήθελε ο Παναθηναϊκός στα Πηγάδια. Επικράτησε 2-1 της Skoda Ξάνθης για την 17η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας με τον συνήθη ''ύποπτο'' Τζιμπρίλ Σισέ να σκοράρει δύο φορές (26', 88') και να... εκτοξεύει τη διαφορά στο +8 από τον Ολυμπιακό, που αγωνίζεται αύριο. Στο 89’ μείωσε ο Σουάνης για τους γηπεδούχους. ''Η πιο σημαντική νίκη ως τώρα'', ο Νίκος Νιόπλιας.

Πήρε αυτό που ήθελε ο Παναθηναϊκός στα Πηγάδια. Επικράτησε 2-1 της Skoda Ξάνθης για την 17η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας με τον συνήθη ''ύποπτο'' Τζιμπρίλ Σισέ να σκοράρει δύο φορές (26', 88') και να... εκτοξεύει τη διαφορά στο +8 από τον Ολυμπιακό, που αγωνίζεται αύριο. Στο 89’ μείωσε ο Σουάνης για τους γηπεδούχους. Κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού, παρά την καλή εμφάνιση οι Ακρίτες. ''Η πιο σημαντική νίκη ως τώρα'', δήλωσε μετά το σφύριγμα της λήξης ο Νίκος Νιόπλιας.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε με μια ακόμη νίκη, χωρίς αυτήν τη φορά να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του. Όμως παραδοσιακά οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν προβλήματα στην Ξάνθη και δεν ήταν λίγες οι φορές στο παρελθόν που οι απώλειες βαθμών στην ακριτική πόλη, αποτέλεσαν τροχοπέδη στα όνειρα τίτλου. Αυτή τη φορά ο Σισέ φρόντισε ώστε το «τριφύλλι» να πάρει το τρίποντο, ενώ ο ίδιος έφτασε στα 15 γκολ. Από την άλλη μεριά, η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη, παρά τις απουσίες βασικών παικτών, πάλεψε όπως μπορούσε το παιχνίδι. Ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, έκλεισε τον Παναθηναϊκό πίσω, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει σε ένα τέρμα που θα άλλαζε την εικόνα του αγώνα.

Το ματς

Μέτριο ήταν στη μεγαλύτερη διάρκειά του το παιχνίδι με τους γηπεδούχους να διατηρούν μια ελαφρά πρωτοβουλία από την αρχή του παιχνιδιού. Πολλά μαρκαρίσματα και φάουλ είχαν ως συνέπεια να μην υπάρχει ρυθμός στον αγώνα και οι καλές φάσεις να βγαίνουν με το σταγονόμετρο. Σε μία από αυτές ο Τζιμπρίλ Σισέ έδωσε ακόμη μια φορά τα διαπιστευτήριά του. Στο 26’ ο Τζάγκι γύρισε προς τα πίσω και ο Βάλλας στην προσπάθειά του να διώξει της έδωσε ύψος. Ο Γάλλος βρέθηκε μέσα στην περιοχή και χωρίς δεύτερη σκέψη, σηκώθηκε και με βολ-πλανέ άνοιξε το σκορ. Λίγα λεπτά νωρίτερα, είχε προειδοποιήσει, όταν βρέθηκε χωρίς κανένα συμπαίκτη του αρκετά μακριά από την εστία του Γκσπούρνινγκ, έκανε το σουτ και η μπάλα, μετά από κόντρα στον Παπαδημητρίου, βρήκε στο δεξί δοκάρι. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ, όταν λίγο αργότερα σουτ από 30 μέτρα του Κατσουράνη, πέρασε ελάχιστα άουτ.

Οι ''πράσινοι'' αντιμετώπισαν προβλήματα κυρίως επειδή Καραγκούνης και Κατσουράνης δυσκολεύονταν να κρατήσουν την μπάλα και να την περάσουν μπροστά, ενώ και ο Σαλπιγγίδης δεν βρέθηκε στην καλύτερή του μέρα. Ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, η Ξάνθη διατήρησε την πρωτοβουλία, χωρίς όμως να κάνει και ευκαιρίες. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε αρκετή ώρα με την φωτιά, αφού ένα γκολ των γηπεδούχων θα ήταν αρκετό για να κάνει τη ζημιά. Προς το τέλος του αγώνα ο προπονητής της ακριτικής ομάδας, πέρασε τον Σουάνη στο γήπεδο, άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 και προσπάθησε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας. Μοιραία, έμειναν κενά πίσω και όταν ο αντίπαλος επιθετικός λέγεται Σισέ, αυτό ισοδυναμεί με αυτοκτονία. Ο Γάλλος εκμεταλλεύτηκε μπαλιά του Νίνη στο 88’, πέρασε και τον Γκσπούρνινγκ και «έγραψε» το 2-0. Ένα λεπτό αργότερα ο Σουάνης διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Πριν φτάσουμε στα γκολ, οι παίκτες των δύο ομάδων τα έβαλαν με τα δοκάρια! Στο 77’ ο Καντέ με προβολή μέσα στην περιοχή είδε την μπάλα να σταματά στην αριστερή δοκό του Γκσπούρνινγκ και τρία λεπτά αργότερα το ίδιο τυχερός ήταν και ο συνάδελφός του στον Παναθηναϊκό. Σε σουτ του Τζάγκι και κόντρα της μπάλας σε αμυντικό, επόμενος σταθμός της ήταν το δοκάρι και όχι τα δίχτυα της εστίας του Τζόρβα.

Αυτό που μένει μετά τον αγώνα είναι η δήλωση του Νίκου Νιόπλια που χαρακτήρισε την επικράτηση των «πράσινων» ως «την πιο σημαντική νίκη ως τώρα». Φυσικά μένει και η ερωτική σχέση που έχει αναπτύξει ο Σισέ με το γκολ. Για την Ξάνθη μένει σίγουρα η πίκρα, αφού το συγκρότημα του Ματζουράκη, βρίσκεται μια ανάσα από την ζώνη του υποβιβασμού και –δυστυχώς για αυτούς- δεν δίνονται πόντοι από καλά σχόλια και φιλότιμες εμφανίσεις, αλλά από θετικά αποτελέσματα.

Ανάμεσα στους θεατές του αγώνα ήταν και ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Ότο Ρεχάγκελ.

Το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

SKODA ΞΑΝΘΗ: Γκσπούρνιγκ, Παπαδημητρίου, Φλίσκας (80’ Βασιλακάκης), Κωστούλας, Τζάγκι, Λέιτε (72' Λέιτε), Στρμπα, Έλινγκτον, Πόι, Βάλλας, Λουτσιάνο (64' Φαμπιανέσι).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπιάρσμιρ, Καντέ, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Καραγκούνης (85’ Τζιόλης), Σαλπιγγίδης (73' Νίνης), Λέτο (78’ Χριστοδουλόπουλος), Σισέ.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας). Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Τάτσης (Ηπείρου).

Γήπεδο: Αθλητικό Κέντρο Skoda Ξάνθης (Πηγάδια).

Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x