Stoiximan Super League

Κέρδισε την ΑΕΛ, όχι τον κόσμο του…

Ζωντανός στο κυνήγι του Παναθηναϊκού παρέμεινε ο Ολυμπιακός νικώντας με πολύ άγχος και σκορ 2-1 τη Λάρισα στο «Καραϊσκάκη». Μόνο για ένα δεκάλεπτο στο φινάλε του πρώτου μέρους ικανοποίησαν οι Πειραιώτες, σκοράροντας με τους Μαρέσκα (37’) και Γκαλέτι (39’). Καλύτεροι οι «βυσσινί» στην επανάληψη, μείωσαν στο 81’ με τον Ρομέου. Αποδοκιμασίες για τον Ζίκο και δυσαρέσκεια από την εξέδρα.

Ζωντανός στο κυνήγι του Παναθηναϊκού παρέμεινε ο Ολυμπιακός νικώντας με πολύ άγχος και σκορ 2-1 τη Λάρισα στο «Καραϊσκάκη». Μόνο για ένα δεκάλεπτο στο φινάλε του πρώτου μέρους ικανοποίησαν οι Πειραιώτες, σκοράροντας με τους Μαρέσκα (37’) και Γκαλέτι (39’). Καλύτεροι οι «βυσσινί» στην επανάληψη, μείωσαν στο 81’ με τον Ρομέου. Αποδοκιμασίες για τον Ζίκο και δυσαρέσκεια από την εξέδρα.

Ο αγώνας…

Ο Ολυμπιακός είχε από το πρώτο λεπτό την κατοχή της μπάλας και την υπεροχή, όμως αδυνατούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των «βυσσινί». Με εξαίρεση το τετ-α-τετ του Μήτρογλου από κάθετη πάσα του Όσκαρ στο 6’, οι «ερυθρόλευκοι» επιχειρούσαν κυρίως με σέντρες και γεμίσματα να φτάσουν στο γκολ, δίχως να προβληματίζουν ιδιαίτερα τη Λάρισα, που μάλιστα λίγο πριν το ημίωρο είχε δύο καλά σουτ από Ιγκλέσιας και Πούρι. Μετά λοιπόν τις αποδοκιμασίες για τον Ζίκο πριν από τη σέντρα, όσο το γκολ δεν ερχόταν η μουρμούρα στις κερκίδες αυξανόταν, αλλά χρειάστηκε ένα εκρηκτικό δεκάλεπτο στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου για να διώξει τα σύννεφα πάνω από το φαληρικό γήπεδο.

Στο 37’ ο Όσκαρ με εξαιρετική πάσα τροφοδότησε τον προωθημένο Μαρέσκα, ο οποίος με όμορφο δεξί πλασέ άνοιξε το σκορ, ενώ δύο λεπτά μετά, έπειτα από γρήγορη εναλλαγή της μπάλας, ο Γκαλίτσιος έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Γκαλέτι με σουτ από κοντά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Ο δείκτης του σκορ θα μπορούσε να είχε ανέβει κι άλλο, αν ο Βιέρα δεν είχε αποκρούσει εντυπωσιακά την εξ επαφής κεφαλιά του Όσκαρ και την εκτέλεση φάουλ του Γκαλέτι στο 42’ και το 44’ αντίστοιχα.

Η Λάρισα εμφανίστηκε με πιο επιθετικές διαθέσεις στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, χωρίς όμως να απειλήσει σοβαρά την εστία του Νικοπολίδη, πλην της φάσης του Κάσας που από πλεονεκτική θέση έκανε αδύναμο πλασέ στο 60’. Ο Ολυμπιακός, με σαφώς πιο περιορισμένη επιθετική δράση στην επανάληψη, έδειξε επαναπαυμένος από το προβάδισμα δύο τερμάτων, προκαλώντας σε κάποιες περιπτώσεις τη δυσαρέσκεια της εξέδρας, που δεν δίστασε να αποδοκιμάσει την αντικατάσταση του Όσκαρ με τον Ντιόγο. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ρίσκαρε αποσύροντας τον Ιγκλέσιας και ρίχνοντας στη μάχη τον Ρικάρντο Ζέσους, που έκανε ντεμπούτο και απείλησε τον Νικοπολίδη με σουτ στο 72’, ενώ έξι λεπτά μετά ο Κάσας προ του Νικοπολίδη επιχείρησε άστοχα να τον «κρεμάσει».

Το χρονικό ενός… προαναγγελθέντος γκολ ολοκληρώθηκε στο 81’, όταν ο Ρομέου με δεξί σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα πρώτα στο δεξί δοκάρι κι εν συνεχεία στα δίχτυα. Το άγχος μεταφέρθηκε, μοιραία, στους γηπεδούχους, με τον κόσμο πλέον στις κερκίδες να δυσανασχετεί. Ο Ζίκο ενίσχυσε την αμυντική λειτουργία της ομάδας του ρίχνοντας αμέσως στη μάχη τον Λεντέσμα και στο 86’ ο Νταμπίζας απέτρεψε το λυτρωτικό γκολ για τον Ολυμπιακό «μπλοκάροντας» το σουτ του Μαρέσκα. Στα εναπομείναντα λεπτά, οι «ερυθρόλευκοι» δεν κινδύνεψαν με ισοφάριση, παρότι η εξέδρα «πάγωσε» όταν στο 91’ ο Νικοπολίδης απέκρουσε το σουτ του Κάσας, ο οποίος όμως είχε καταλογιστεί σε θέση οφσάιντ.

Ο Ολυμπιακός πήρε τους τρεις βαθμούς, βρέθηκε και πάλι στο -5 από τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη του κόσμου του, παρουσιάζοντας προβληματικό πρόσωπο με εξαίρεση το τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους. Οι έντονες αποδοκιμασίες με το τελευταίο σφύριγμα ήταν η πιο τρανή απόδειξη!

Το φιλμ του αγώνα

Συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Ζίκο): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Ζεβλάκοφ, Μπράβο, Γκαλίτσιος, Μαρέσκα, Όσκαρ (73’ Ντιόγο), Τοροσίδης, Λεονάρντο (83’ Λεντέσμα), Γκαλέτι, Μήτρογλου (61’ Ντάρμπισαϊρ).

Λάρισα (Ουζουνίδης): Βιέρα, Νταμπίζας, Μελίσσης, Βελάσκο, Κατσιαρός (46’ Φερέιρα), Ιγκλέσιας (65’ Ζέσους), Ρομέου, Κυριακίδης (79’ Βλασόπουλος), Φλάβιο, Πούρι, Κάσας.

Ολυμπιακός (Ζίκο): Βιέρα, Ρομέου.

Διαιτητής: Ν. Χαραλαμπίδης (Καβάλας)
Βοηθοί: Δ. Ευθυμιάδης (Πιερίας), Μ. Καρσιώτης (Κορινθίας)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x