Stoiximan Super League

«Δεν είπαμε “όχι” στον Ολυμπιακό»

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό o Xεσούς Ντάτολο, όπως δήλωσε ο μάνατζερ του Αργεντινού στη «SportDay». Αγωνία για Γκαλέτι, ο οποίος εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο δανεισμός του Καστίγιο. », γράφει στο www.sport-fm.gr o Κώστας Νικολακόπουλος.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό ο Χεσούς Ντατόλο, όπως δήλωσε ο μάνατζερ του Αργεντινού στη «SportDay». Ο Χοσέ Σαμπιέρι ξεκαθάρισε ότι πελάτης του δεν έχει αποφασίσει ακόμα σε ποια ομάδα θα πάει και τόνισε ότι δεν ισχύει η είδηση ότι ο παίκτης απάντησε αρνητικά στην πρόταση των Πειραιωτών.

«Δεν ισχύει ότι έχουμε αρνηθεί την πρόταση του Ολυμπιακού, απλώς ζητήσαμε περισσότερο χρόνο για να απαντήσουμε, διότι θέλουμε να το σκεφτούμε», δήλωσε αρχικά ο Σαμπιέρι και ανέφερε ότι ο Ντάτολο έχει δεχθεί «κρούσεις» και από άλλες ομάδες: «Έχουμε στα χέρια μας αρκετές προσφορές από ευρωπαϊκές ομάδες και περιμένουμε κι άλλες τις επόμενες ημέρες. Όταν τις έχουμε όλες στα χέρια μας, θα τις βάλουμε κάτω και θα αποφασίσουμε».

Παρότι ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι ο Ντάτολο είπε «όχι» στον Ολυμπιακό, η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ τόνισε ότι η πλευρά του Αργεντινού δεν έχε απαντήσει ακόμα στην πρόταση που έχει κατατεθεί. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι ο 25χρονος εξτρέμ θέλει να εξασφαλίσει μία θέση στην αποστολή της εθνικής Αργεντινής, η οποία θα αγωνιστεί στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Ο παίκτης δεν θέλει να ρισκάρει με τη μεταγραφή του, που μπορεί να είχε ως αποτέλεσμα να μην τον συμπεριλάβει ο Ντιέγκο Μαραντόνα στους «εκλεκτούς» του.

Η Νάπολι και οι Πειραιώτες έχουν έρθει σε συμφωνία για τον δανεισμό του Ντάτολο (έχοντας ορίσει οψιόν αγοράς στα 5 εκατ. ευρώ), αλλά εκείνος θέλει να διασφαλίσει ότι θα λάβει μέρος στη γιορτή του ποδοσφαίρου. Παράλληλα, η Παρί Σεν Ζερμέν συνεχίζει να ενδιαφέρεται για τον Αργεντινό, όμως οι συζητήσεις δεν φαίνεται να είναι τόσο προχωρημένες όσο παρουσιάζονται στη Γαλλία. Από την πλευρά τους, τα ιταλικά Μέσα υποστηρίζουν ότι ο παίκτης δεν θα έρθει στην Ελλάδα και έχει το δίλημμα να μείνει στη Νάπολι ή να συνεχίσει στη Φιορεντίνα την καριέρα του.

Καστίγιο: «Μόνο στον Ολυμπιακό»

Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι βρίσκεται η επιστροφή του Νέρι Καστίγιο στον Ολυμπιακό. Ο διεθνής Μεξικανός φέρεται να συναντήθηκε με τον Δημήτρη Θεοδωρίδη εκτός των γραφείων της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ. Ο 25χρονος άσος (μαζί με τον αδερφό του, που τον εκπροσωπεί πλέον ως μάνατζερ) παρέδωσαν στον αθλητικό διευθυντή της ομάδας τα έγγραφα, με τα οποία αποδεικνύεται ότι η Σαχτάρ επέτρεψε στον παίκτη να διαπραγματευθεί τον δανεισμό του με τους Πειραιώτες.

Οι διοικούντες θέλησαν να ψάξουν την υπόθεση και εντός της ημέρας αναμένεται να υπάρξει η καθοριστική συνάντηση της πλευρά τους Καστίγιο με τον Γιάννη Χρυσικόπουλο και τον Δημήτρη Θεοδωρίδη, ώστε να αποσαφηνιστεί ότι δεν πρόκειται για πώληση αλλά για δανεισμό.

Επίσης, ο διεθνής Μεξικανός υποστήριξε ότι η Σαχτάρ τον παραχωρεί (με τη μορφή δανεισμού) έναντι 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως μέχρι το καλοκαίρι του 2011. Μάλιστα, ο παίκτης εξέφρασε την επιθυμία στον κ. Θεοδωρίδη να παίξει μόνο στους Πειραιώτες, ενώ υπογράφει εν λευκώ στο συμβόλαιο που θα του προταθεί.

Προκάλεσε σχόλια η ανακοίνωση για Σκόκο

Την ενόχληση της διοίκησης του Ολυμπιακού προκάλεσε η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία διέψευδε ότι η «Ένωση» διαπραγματεύτηκε την παραχώρηση του Νάτσο Σκόκο σε άλλες ελληνικές ομάδες. Οι Πειραιώτες έλεγαν ότι ο Αργεντινός ανήκει στην ΑΕΚ, όμως εμφανίζονταν διατεθειμένοι να αποκαλύψουν τα ονόματα των ανθρώπων με τους οποίους μιλούσαν το προηγούμενο διάστημα.

Οι «ερυθρόλευκοι» φέρονται να είχαν συμφωνήσει με τους «κιτρινόμαυρους» στα 2-2,5 εκατομμυρίων ευρώ, και το 40% των δικαιωμάτων του παίκτη να κρατάει η ΑΕΚ. Η πλευρά του Σκόκο ξεκαθάρισε ότι θέλει να φύγει από τον «Δικέφαλο» και αν επρόκειτο να αγωνιστεί σε άλλη ελληνική ομάδα, αυτή θα ήταν ο Ολυμπιακός. Μάλιστα, οι Πειραιώτες δεν θεώρησαν τυχαία την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού και υποψιάζονται ότι οι «πράσινοι» έχουν συμφωνήσει με την «Ένωση» για τη μεταγραφή του Αργεντινού το καλοκαίρι.

Αγωνία για Γκαλέτι

Ανησυχία έχει προκαλέσει στον Ολυμπιακό το πρόβλημα του Λουτσιάνο Γκαλέτι. Όπως ενημέρωση η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ο Αργεντινός έχει «κοιλιακό άλγος» και χρειάστηκε να διερευνηθεί περισσότερο το συγκεκριμένο θέμα. Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός φέρεται να αντιμετώπιζε πρόβλημα πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων, χωρίς όμως να δώσει μεγάλη σημασία.

Οι πόνοι, όμως, δεν τον εγκατέλειψαν και ο γιατρός της ομάδας, κ. Αναγνωστόπουλος, έκρινε σκόπιμο ο παίκτης να υποβληθεί σε εξονυχιστικές εξετάσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν τίθεται θέμα με τη ζωή του Γκαλέτι, ενώ η πλευρά του υποστήριζε ότι πως δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό και ότι σήμερα θα πάρει εξιτήριο.

Το μήνυμα ενότητας του Ζίκο

Ενωτικός παρουσιάστηκε ο Ζίκο και, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας, ζήτησε από όλους να εργαστούν πιο πολύ, προκειμένου ο Ολυμπιακός για να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να κάνει την υπέρβαση στην Ευρώπη.

«Τελειώσαμε το 2009 έχοντας μόλις μία ήττα στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, ένα αποτέλεσμα που μας έστειλε μήνυμα προειδοποίησης, αλλά δεν μας έφερε ανησυχία, παρ' ότι χάσαμε την πρώτη θέση. Ωστόσο, ακολούθησε η ήττα από την ΑΕΚ και δημιουργήθηκε μία διαφορά πέντε βαθμών από την κορυφή. Εννοείται ότι δύο ήττες στη σειρά προκαλούν κλυδωνισμούς σε μία ομάδα. Κόντρα στην ΑΕΚ, που κυριαρχήσαμε για 30 λεπτά στο πρώτο μέρος, θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη. Ηταν ένα ντέρμπι, όχι ένα απλό ματς. Τη Λάρισα τη νικήσαμε 2-1 και παίξαμε καλά στο πρώτο μέρος, διάστημα στο οποίο θα μπορούσαμε να φτάσουμε το σκορ στο 4-0, αλλά χάσαμε αρκετά γκολ», ήταν αρχικά τα λόγια του Βραζιλιάνο και πρόσθεσε:

«Η ομάδα παρουσιάζει αυξομειώσεις στην απόδοσή της στα τελευταία ματς και το πληρώνει με άσχημα αποτελέσματα κάποιες φορές. Από την άλλη πλευρά, όμως, ο μεγάλος μας αντίπαλος δεν μας συγχώρησε, σημειώνοντας κάποιες μεγάλες σε έκταση νίκες. Οι δικές μας ήττες και οι νίκες του αντιπάλου έφεραν τη διαφορά στους πέντε βαθμούς στην κορυφή. Από εδώ και στο εξής, θεωρητικά, τα πράγματα δεν εξαρτώνται αποκλειστικά από τις δικές μας προσπάθειες. Θα πρέπει να περιμένουμε ένα στραβοπάτημα του αντιπάλου μας και επίσης να κερδίσουμε και το μεταξύμας παιχνίδι».

Καταλήγοντας, ο 56χρονος προπονητής έστειλε μήνυμα ενότητας: «Αυτή είναι η ώρα για όλους εμάς, το τεχνικό επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές, να παρουσιαστούμε ενωμένοι για να επανέλθει ο Ολυμπιακός. Είναι ώρα να εργαστούμε πιο σκληρά και να δώσουμε κάτι πιο ουσιαστικό στις κρίσιμες στιγμές. Κάθε ματς από εδώ και στο εξής είναι για εμάς καθοριστικό. Το ίδιο ισχύει και για τα ματς του Champions League τον Φεβρουάριο. Οι παίκτες πρέπει να "σφραγίσουν" την παρουσία τους στον σύλλογο με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και είναι ενήμεροι της ευθύνης να διατηρηθεί η ηγεμονία του Ολυμπιακού στην Ελλάδα. Δύσκολη στιγμή, ώρα να δουλέψουμε σκληρότερα και να είμαστε πιο άνετοι στα παιχνίδια».

* Με πρόστιμο 10.000 ευρώ τιμωρήθηκαν ο Ντουντού και ο Στολτίδη, αφού ο πρώτος αγωνίστηκε χωρίς άδεια σε φιλικό που διοργάνωσε ο Ροναλντίνιο τα Χριστούγεννα και ο δεύτερος για το επεισόδιο που είχε με τον Ζίκο.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x