Stoiximan Super League

«Ταφόπλακα» στην Καβάλα

Κακός, χωρίς πάθος και καθαρό μυαλό. Αυτός ήταν ο Ολυμπιακός στην Καβάλα και κάπως έτσι ήρθε το 0-0 που αφήνει τους ερυθρόλευκους επτά βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό, με τις ελπίδες για κατάκτηση του πρωταθλήματος να μειώνονται στο ελάχιστο. Σοβαρά επεισόδια πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του ματς από τους οπαδούς του Ολυμπιακού που στο τέλος της αναμέτρησης φώναζαν..."Ζίκο φύγε". Μετράει ώρες στον ερυθρόλευκο πάγκο ο Βραζιλιάνος.

Κακός, χωρίς πάθος και καθαρό μυαλό. Αυτός ήταν ο Ολυμπιακός στην Καβάλα και κάπως έτσι ήρθε το 0-0 που αφήνει τους ερυθρόλευκους επτά βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό, με τις ελπίδες για κατάκτηση του πρωταθλήματος να μειώνονται στο ελάχιστο.

Σοβαρά επεισόδια πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του ματς από τους οπαδούς του Ολυμπιακού που στο τέλος της αναμέτρησης φώναζαν..."Ζίκο φύγε". Μετράει ώρες στον ερυθρόλευκο πάγκο ο βραζιλιάνος.

«Παραφωνία» δεν αποτέλεσαν μόνο τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν πριν το παιχνίδι αλλά και κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας. Με πολλά «φάλτσα» ήταν άπαντες στο «στρατόπεδο» του Ολυμπιακού, με εξαίρεση τον Λομάνα Λούα Λούα που έτρεξε πολύ από τη στιγμή που πέρασε μέσα στο γήπεδο, αν και ανάλωσε την ενέργειά του σε πολλές ατομικές προσπάθειες.

Μεγάλη επιτυχία για την Καβάλα, η οποία μετά τους Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρη, υποχρέωσε και τους Πειραιώτες σε βαθμολογικές απώλειες στο «Ανθή Καραγιάννη». Κορυφαίοι Ντουγκλάο και Ντικρόκ για τους γηπεδούχους.

Πολύ μέτριοι οι «ερυθρόλευκοι» δημιούργησαν ελάχιστες ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Κάλατς και σε καμία περίπτωση δεν έδειξαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο ότι έπαιζαν τη μισή χρονιά στην Καβάλα. Ο Βαγγέλης Γούτης αποφάσισε να δώσει χώρο στους πρωταθλητές και οι γηπεδούχοι περίμεναν κάτω από το κέντρο, με την εικόνα του παιχνιδιού να δικαιώνει απόλυτα τον τεχνικό των «αργοναυτών» για την επιλογή του.



Το ματς

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να παίξει καθόλου από τον άξονα, αφού Σιόντης και Ντικρόκ πίεζαν σωστά τους αντιπάλους του όταν αυτοί περνούσαν το χώρο του κέντρου. Μοιραία, το παιχνίδι των ερυθρολεύκων έγινε μονοδιάστατο και μόνο κάποιες ενέργειες του Ζαϊρί δημιουργούσαν προβλήματα. Από την πλευρά τους οι παίκτες του Βαγγέλη Γούτη, όσο καλά τα πήγαν στα αμυντικά τους καθήκοντα, τόσο μέτριοι ήταν επιθετικά. Ο Σόσιν θύμιζε «καλαμιά στον κάμπο», αφού Ονουάτσι, Ορούμα και Μεντί δεν μπορούσαν να τον τροφοδοτήσουν.
Όσο περνούσε η ώρα ξεκαθάριζε και η εικόνα του αγώνα. Οι γηπεδούχοι δεν έμοιαζαν διατεθειμένοι να πάρουν κανένα ρίσκο και παράλληλα, Ντουγκλάο και Μουρ δεν ανησυχούσαν από τον απελπιστικά μόνο στην επίθεση, Νταρμπισάιρ. Από τον Ολυμπιακό, Μαρέσκα και Όσκαρ συνέχισαν να είναι εγκλωβισμένοι από την τακτική της Καβάλας που ουσιαστικά τους έβγαλε εκτός παιχνιδιού.

Η μοναδική ευκαιρία των παικτών του Ζίκο ήρθε στο 45’ όταν ο αλάνθαστος ως εκείνη τη στιγμή, Ντουγκλάο προσπάθησε να σταματήσει τον Νταρμπισάιρ που έβγαινε απέναντι στον Κάλατς. Ο αμυντικός της Καβάλας γύρισε με το κεφάλι, ο Κάλατς δεν συγκράτησε την μπάλα και ο Άγγλος επιθετικός πλάσαρε μάλλον άψυχα, δίνοντας τον χρόνο στον Ντουγκλάο να διώξει πάνω στη γραμμή.

Ελάχιστα άλλαξε η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο μέρος, που εκτός των άλλων, είχε και συχνές διακοπές με αποτέλεσμα καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να βρει ρυθμό. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Ζίκο προσπάθησε να κάνει κάτι για να αλλάξει την μέτρια εικόνα της ομάδας του. Ντιόγο και Λούα Λούα μπήκαν αντί των Νταρμπισάιρ και Όσκαρ για να δώσουν πνοή στην επίθεση του Ολυμπιακού. Πράγματι ο Κογκολέζος μπήκε πολύ ορεξάτος, ήταν κινητικός και πήρε πρωτοβουλίες προσπαθώντας να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων, που έσφιγγε ολοένα και περισσότερο.

Στα τελευταία λεπτά οι Πειραιώτες προσπάθησαν να κάνουν κάτι καλό, πίεσαν αλλά και πάλι δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν παρά ελάχιστες φάσεις, δίχως να δίνουν την εικόνα της ομάδας που έπαιζε για τη νίκη στο πιο σημαντικό αγώνα της χρονιάς. Από την πλευρά της η Καβάλα συνέχισε την παράδοση που έχει δημιουργήσει φέτος απέναντι στους «μεγάλους» Αθήνας και Θεσσαλονίκης και συνεχίζει να αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος.

Το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΚΑΒΑΛΑ: Κάλατς, Παβίσεβιτς, Οικονόμου, Φερέιρα, Μουρ, Σιόντης, Ντικρόκ, Ονουάτσι (76' Ρινκόν), Μεντί (78΄ Σμολάρεκ), Ορούμα, Σόσιν (84΄ Ιωάννου).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Ραούλ Μπράβο (81΄ Στολτίδης), Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Μαρέσκα, Τοροσίδης, Ζαϊρί, Λέονάρντο, Όσκαρ(61' Ντιόγο), Νταρμπισάιρ (61' Λούα Λούα).

Διαιτητής: Κάκος(Κέρκυρας)
Βοηθοί: Δάλλας (Ηπείρου), Τάτσης (Ηπείρου).
Δημοτικό Στάδιο Καβάλας ''Ανθή Καραγιάννη''.

Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x