Λάμπρος Γκαραγκάνης

Ας έπαιρνε Σισέ και ο Ολυμπιακός!

www.sport-fm.gr

Ακούγοντας τον κ. Σάββα Θεοδωρίδη να ζητά το 50-50 από τη διαιτησία, πέραν όλων των υπολοίπων (σωστών) που ζήτησε επί των αγωνιστικών για την ανάκαμψη του Ολυμπιακού, δεν μπορούσα να πιστέψω στα αυτιά μου! Σίγουρα, όταν εργάζεσαι σε μία εταιρεία, είσαι ταυτισμένος με αυτήν, όπως ο κ. Θεοδωρίδης, είναι λογικό να την υπερασπίζεσαι και να δίνεις γι΄αυτήν και την τελευταία ρανίδα του αίματός σου. Από τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, όμως, και από το «και τα δικά σας, δικά μας» απέχει η θεμιτή αυτή στάση ενός εργαζομένου, στην προκειμένη περίπτωση σε μία ΠΑΕ. Τόσα χρόνια είχα βαρεθεί ν΄ακούω και να διαβάζω πως ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα και πως δίκαια τα πρωταθλήματα βάφονταν κόκκινα.

Κι ας υπήρχαν κραυγές από, σχεδόν, όλες τις ομάδες της πρώτης κατηγορίας στην Ελλάδα, όταν έπαιζαν με τους «ερυθρόλευκους». Και δεν αναφέρομαι επαναλαμβανόμενα, αλλά σε όλο αυτό το διάστημα της πρωτοκαθεδρίας των, σχεδόν όλοι έχουν και κάτι να θυμούνται από εναντίον τους αντιμετώπιση σε ματς με τους μόνιμους πρωταθλητές. Το γεγονός πως είχαν ποιοτικότερους παίκτες περνούσε και ορθώς σε πρώτη γραμμή, σε σχέση με τη διαιτησία, όταν γινόταν και η φιέστα! Αδυνατώ να καταλάβω γιατί, φέτος, αυτό δεν ισχύει και στην πλευρά των φιλάθλων και σε αυτήν των συναδέλφων.

Σίγουρα, η «υπερκούπωση» φέρνει αδηφαγία και μπλαζέ συμπεριφορά, όμως αυτά τα ελαττώματα δεν θα βοηθήσουν τον κόσμο και τη διοίκηση του Ολυμπιακού να ξεπεράσουν την τεράστια κρίση, την οποία περνάει το πειραϊκό κλαμπ. Κι όλα αυτά τα συζητάμε και αναγκάζομαι, πραγματικά, να τα γράψω, χωρίς να έχει τελειώσει το πρωτάθλημα, χωρίς δηλαδή να γνωρίζουμε τον επόμενο πρωταθλητή! Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να περιαυτολογήσω, σε όλα αυτά που έχω γράψει στο sportfm.gr, από την αρχή της χρονιάς. Είναι στη δική σας κρίση αυτό.

Όπως και να το κάνουμε καλύτερους παίκτες ο Παναθηναϊκός έχει, όχι καλύτερη αλλά πιο οργανωμένη αγωνιστικά ομάδα από τον μεγάλο του αντίπαλο έχει, σούπερ αποτελέσματα, οπότε γιατί να ευθύνεται η διαιτησία για το +7; Είναι προσωπική άποψη το παραπάνω, αλλά και λόγια χιλιοειπωμένα κάθε Μάιο, από κόσμο, διοίκηση και οπαδούς του Ολυμπιακού. Τα οποία επειδή ισχύουν όταν η ομάδα τους είναι επάνω, φαντάζομαι πως ισχύουν και τώρα. Ξεκάθαρα για ορισμένους ανθρώπους «οι τίτλοι βλάπτουν σοβαρά την κρίση», επομένως και μέρος της υγείας, μάλλον και περισσότερο από το τσιγάρο.

Στον Ολυμπιακό από το καλοκαίρι έχουν γίνει εγκλήματα γνωστά, που είναι η βασική αιτία της παρούσας κατάρρευσης. Όταν τα έκανε ο Παναθηναϊκός, κάποιοι τα παραδέχονταν και τιμώ τους Ολυμπιακούς, ανεξαρτήτως ιδιότητας, που και φέτος κάνουν το ίδιο. Οι υπόλοιποι ανήκουν σε μία διαφορετική κατηγορία, στην οποία δεν επιθυμώ αναφοράς. Θ΄ απαντήσω κατ΄αντιστοιχία με αυτό που άκουγα τόσα χρόνια: «Ας παίρνατε κι εσείς Ριβάλντο, Ζιοβάνι, Καρεμπέ, να παίρνατε και κούπες»! Λοιπόν, ας έπαιρνε και ο Ολυμπιακός έναν Σισέ κι έναν αντι-Τζόρτζεβιτς και σίγουρα, τώρα, θα μιλούσαμε σε άλλη βάση. Για διαιτησία, φέτος, ο Ολυμπιακός δεν δικαιούται να ομιλεί, όπως δεν δικαιούταν και ο Παναθηναϊκός τόσα χρόνια!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x