Stoiximan Super League

Αστέρας Τρίπολης- Πανιώνιος 2-0

Πιο εύκολα από ότι ίσως να περίμενε πήρε ο Αστέρας Τρίπολης το «τρίποντο» 2-0 φιλοξενώντας τον Πανιώνιο. Με δημιουργό τον Τσέζαρεκ και εκτελεστή τον Βίλτσες, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του, ο Αστέρας πήρε αυτό που ήθελε στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής, φιλοξενώντας τους «κυανέρυθρους» που έμειναν για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη.

Πιο εύκολα από ότι ίσως να περίμενε πήρε ο Αστέρας Τρίπολης το «τρίποντο» 2-0 φιλοξενώντας τον Πανιώνιο. Με δημιουργό τον Τσέζαρεκ και εκτελεστή τον Βίλτσες, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του, ο Αστέρας πήρε αυτό που ήθελε στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής, φιλοξενώντας τους «κυανέρυθρους» που έμειναν για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη.

Ο Βαγγέλης Βλάχος έστησε εξαιρετικά μέσα στον αγωνιστικό χώρο τους παίκτες της ομάδας της Πελοποννήσου και αφοπλίζοντας τα δυνατά «χαρτιά» του Πανιωνίου οδήγησε την ομάδα του στη νίκη. Οι παίκτες του Αστέρα ασκούσαν πίεση ψηλά και απειλούσαν με αντεπιθέσεις. Αν, ωστόσο, στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ήταν πιο προσεκτικοί θα μπορούσαν να είχαν δώσει μεγαλύτερες διαστάσεις στο σκορ.

Από την άλλη, η επιθετική γραμμή της ομάδας του Εμίλιο Φερέρα έδειχνε αδύναμη στο να ανοίξει τους διαδρόμους και να απειλήσει με αξιώσεις την εστία των γηπεδούχων. Η άμυνα των Νεοσμυρνιωτών βρέθηκε σε πολύ κακή μέρα, καθώς τα δύο γκολ του παιχνιδιού προήλθαν από τα λάθη των βασικών στόπερ, Λάτκα και Κοντοέ.

45λεπτο που τα είχε όλα

Χωρίς καμία διάθεση να ρισκάρουν μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες με τους Βαγγέλη Βλάχο και Εμίλιο Φερέρα, για τον Αστέρα Τρίπολης και τον Πανιώνιο αντίστοιχα, να έχουν δώσει βαρύτητα στην τακτική. Τα σκληρά μαρκαρίσματα που «έδιναν και έπαιρναν» στα πρώτα 10’ μπορεί να μην άφηναν το ματς να αποκτήσει ρυθμό, όμως έδειξαν ότι τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι ήθελαν απεγνωσμένα το «τρίποντο».

Το πρώτο γκολ της αναμέτρησης ήταν βάλσαμο για τα μάτια όλων των ποδοσφαιρόφιλων, καθώς μέχρι εκείνη τη στιγμή οι δύο ομάδες δεν έδειχναν διατεθειμένες να ανοιχτούν και να παίξουν ποδόσφαιρο. Η εξαιρετική συνεργασία όμως του Τσέζαρεκ και του Βίλτσες στο 10’ ανέτρεψε τα δεδομένα. Ο Κροάτης επιθετικός άφησε λίγο το ρόλο του δεινού σκόρερ και μετατράπηκε σε δημιουργός για την ομάδα του. Η άμυνα των φιλοξενούμενων «κοιμήθηκε» και μετά το λάθος του Λάτκα η μπάλα έφτασε στον Τσέζαρεκ. Ο Κροάτης έβγαλε από δεξιά μια εξαιρετική σέντρα για το κεφάλι του Βίλτσες, ο οποίος με «σκαστή» κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ της αναμέτρησης.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Κουμορτζί πέταξε στα σκουπίδια μια εξαιρετική ευκαιρία για τον Πανιώνιο να φέρει την ισορροπία στο ματς. Οι «κυανέρυθροι» ρίσκαραν ώστε να ισοφαρίσουν και σε μια φάση στο 35΄ που είχαν ανέβει ψηλά το «πλήρωσαν». Σε ένα έργο με τους ίδιους πρωταγωνιστές, αλλά με διαφορετικό σενάριο οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ο Τσέζαρεκ με κάθετη μακρινή μπαλιά από το χώρο του κέντρου έβγαλε μόνο του στην αντεπίθεση τον Βιλτσές, ο οποίος με εξαιρετική ενέργεια ντρίμπλαρε τον Ανδριόλα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 2-0.

Ο Πανιώνιος ήθελε και προσπάθησε, αλλά…

Η εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου ήταν λίγο- πολύ αναμενόμενη. Ο Πανιώνιος θα έμπαινε δυνατά στο ματς και ο Αστέρας θα φυλούσε τα νώτα του προκειμένου να πάρει το «τρίποντο». Έτσι και έγινε.

Ο Εστογιανόφ είχε σήμερα πολύ όρεξη αλλά αυτό δεν έφτασε τελικά στον Πανιώνιο. Μάλιστα με την έναρξη του δεύτερου μέρους επιχείρησε ένα δυνατό σουτ αναγκάζοντας τον Αναστασόπουλο να διώξει με υπερένταση την μπάλα σε κόρνερ.

Μέτριο από πλευράς θεάματος και με λιγοστές φάσεις το δεύτερο ημίχρονο με τον Αστέρα να ανεβαίνει στην επίθεση μετά το 75’ όταν και είχε βεβαιωθεί ότι δύσκολα θα έχανε τους τρεις πόντους της νίκης. Αν ο Βίλτσες ήταν πιο προσεκτικός στο 86’, πλασάροντας με περισσότερη ψυχραιμία, θα είχε δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του, πραγματοποιώντας και χατ-τρικ.

Ο Πανιώνιος ήθελε και προσπάθησε αλλά ο Βλάχος και ο τρόπος που έστησε τον Αστέρα στο γήπεδο δεν τον άφησε να ελπίζει πως μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση. Απόρροια της πίεσης που δέχθηκαν οι φιλοξενούμενοι ήταν και η κόκκινη κάρτα που πήρε ο Εστογιανόφ στο 2’ των καθυστερήσεων, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες λίγα δευτερόλεπτα πριν το τελευταίο σφύριγμα του Χαραλαμπίδη.

Το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης(Βαγγέλης Βλάχος): Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος, Ουριμπάρι, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Καρντόσο, Μπαστία, Καρέρα, Ουντόζι, Βίλτσες, Τσέζαρεκ

Πανιώνιος(Εμίλιο Φερέρα): Ανδριόλας, Μανιάτης, Λάτκα, Ριέρα, Κουμορτζί, Εστογιανόφ, Καστεγιόνε, Ουέλινγκτον, Νικολάου, Κοντοές, Μπουβάλ

Διαιτητής: Χαραλαμπίδης
Βοηθοί: Σαραϊδάρης, Καρσιώτης
Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης

Επιμέλεια: Κώστας Τσούγκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x