Stoiximan Super League

Εργοτέλης-Λεβαδειακός 1-0

Βαθμολογικό «οξυγόνο» γέμισε τα… πνευμόνια του ο Εργοτέλης, που πήρε πολύτιμο «τρίποντο» με 1-0 επί του Λεβαδειακού και έδιωξε τα «μαύρα σύννεφα» των πέντε αγωνιστικών χωρίς νίκη, που είχαν μαζευτεί πάνω από το Παγκρήτιο. «Χρυσός» σκόρερ για τους γηπεδούχους ο Ορφανός, που ήρθε από τον πάγκο και πέτυχε το τέρμα που ήταν εμφανές πως θα έκρινε το παιχνίδι. Αδίκησαν τους εαυτούς τους οι Βοιωτοί, οι οποίοι έφτασαν αρκετές φορές κοντά στο γκολ και φωνάζουν για πέναλτι στο α΄μέρος.

Βαθμολογικό «οξυγόνο» γέμισε τα… πνευμόνια του ο Εργοτέλης, που πήρε πολύτιμο «τρίποντο» με 1-0 επί του Λεβαδειακού και έδιωξε τα «μαύρα σύννεφα» των πέντε αγωνιστικών χωρίς νίκη, που είχαν μαζευτεί πάνω από το Παγκρήτιο. «Χρυσός» σκόρερ για τους παθιασμένους γηπεδούχους ο Ορφανός, που ήρθε από τον πάγκο και πέτυχε το τέρμα που -ήταν εμφανές πως- θα έκρινε το παιχνίδι. Αδίκησαν τους εαυτούς τους οι Βοιωτοί, οι οποίοι έφτασαν αρκετές φορές κοντά στο γκολ και φωνάζουν για πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο.

Του οφείλει… (κάμ)ποσα!

Με ένα τεράστιο «καθρέφτη», στον οποίο αντικατοπτρίστηκε ακριβώς η κατάσταση στην οποία βρίσκονταν οι δύο ομάδες το τελευταίο διάστημα, έμοιαζε το γήπεδο στο πρώτο ημίχρονο. Τα πέντε παιχνίδια χωρίς νίκη έμοιαζαν να έχουν «φορτώσει» με πέντε… κιλά άγχος τα πόδια των γηπεδούχων, που ενώ είχαν διάθεση, δεν είχαν και τον τρόπο να φανούν απειλητικοί. Αντίθετα, οι παίκτες του Ερνάντεθ, με φανερή την αυτοπεποίθηση από τις καλές εμφανίσεις τους τελευταία εκτός έδρας, έδειχναν να ελέγχουν τον ρυθμό του αγώνα και να κυνηγούν περισσότερο μεθοδικά το γκολ.

Έτσι, παρόλο που ο Εργοτέλης ήταν εκείνος που έφτασε «μια ανάσα» από το να το πετύχει (κεφαλιά του Μπαλάφα στο δοκάρι), ο Λεβαδειακός έμοιαζε να το «εδικαιούτο» περισσότερο, με βάση την εικόνα του παιχνιδιού. Η «δικαιοσύνη» αυτή, δε, είναι σίγουρο πως θα είχε αποδοθεί, αν δεν υπήρχε ο Ζολτ Πόσα. Ο τερματοφύλακας των Κρητικών ενήργησε σαν «υπερήρωας» σε δύο από τις γνωστές «φωτοβολίδες» του Γιάννη Ταραλίδη και αποτέλεσε τον βασικότερο από τους λόγους που οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια. Ο καταλογισμός πέναλτι σε άτσαλο μαρκάρισμα του Μπαλάφα στον Ναπολεόνι ίσως δεν θα ήταν άδικο να συμπεριληφθεί σε αυτούς.

Τον... πέθανε ο Ορφανός!

Αν το πρώτο ημίχρονο, όμως, δεν… ενθουσίασε ακριβώς τους λιγοστούς θεατές στο Παγκρήτιο, το δεύτερο εξακολουθούσε να τους κρατάει «παγωμένους» στις θέσεις τους. Με τη συμπλήρωση, όμως, είκοσι λεπτών μετά την ανάπαυλα, έμελλε να «ζεσταθούν» για τα καλά. Ο Τσεσναούσκις, σε μια από τις αρκετές καλές ενέργειες του από δεξιά, έβγαλε ωραία σέντρα στην «καρδιά» της άμυνας, εκεί βρέθηκε ο -μόλις τρία λεπτά στο γήπεδο- Ορφανός και με φοβερό βολέ στην κίνηση «ξετίναξε» τα δίχτυα του Καρακώστα.

Ο Εργοτέλης είχε πάρει πλέον το «πολυπόθητο» προβάδισμα και μαζί την ψυχολογική ώθηση που έμοιαζε να του λείπει σε όλο το προηγούμενο παιχνίδι. Στα τελευταία 25 λεπτά οι Κρητικοί δεν επέτρεψαν στους Βοιωτούς να τους απειλήσουν, διαφύλαξαν το υπέρ τους σκορ με το πάθος που θα διαφύλασσε… θεούσα «ό,τι πολυτιμότερο έχει» και γεύτηκαν ξανά τη χαρά της νίκης, μετά από πέντε ολόκληρες αγωνιστικές «νηστείας».


Δείτε το φιλμ του αγώνα

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Πόσα, Γελαδάρης, Χίμπλινκερ, Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Σασιασβίλι, Μπαλάφας, Φραγκουλάκης (51’ Μπέτο), Βερπακόφσκις (62’ Ορφανός), Τσεσνάουσκις (90’ Κορδονούρης), Λεάλ

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Κίκε Ερνάντεθ): Καρακώστας, Μουλόπουλος, Ζησόπουλος, Κόλτζος, Μασάδο (67’ Σιστόν), Ταραλίδης (80’ Μπαλβορίν), Μπεγκόνια, Σόλα, Μπάρκογλου (80’ Αμπουμπακάρι), Ναπολεόνι, Γκονζάλες

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Τρύφωνας (Κέρκυρας), Καρατζίκας (Αθηνών)

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x