Stoiximan Super League

Λευκή πετσέτα…

Αυτός ο Ολυμπιακός δεν μπορεί. Γνώρισε την ήττα 1-0 στο «Καραϊσκάκη» από τον ΠΑΟΚ και φαίνεται πως παραδίδει τα όπλα για τον τίτλο. Στο -8 τον Παναθηναϊκό, οι «ερυθρόλευκοι» που -πλέον- απέκτησαν συγκάτοικο στη δεύτερη θέση τον «Δικέφαλο του Βορρά». Συνθήματα κατά του Σ. Κόκκαλη & των παικτών από τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Δείτε βίντεο με τις φάσεις & το γκολ αλλά και .

Αυτός ο Ολυμπιακός δεν μπορεί. Γνώρισε την ήττα 1-0 μέσα στο «Καραϊσκάκη» από τον ΠΑΟΚ και φαίνεται πως παραδίδει τα όπλα στο κυνήγι του τίτλου. Στο -8 από την κορυφή και τον Παναθηναϊκό οι «ερυθρόλευκοι» που απέκτησαν πλέον συγκάτοικο στη δεύτερη θέση τον «Δικέφαλο του Βορρά» με 40β. Το γκολ της νίκης ο Εντίνιο. Συνθήματα κατά του Σωκράτη Κόκκαλη και των παικτών απο τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Γράφει ο Κώστας Μιαούλης

Ο Εντίνιο υπέγραψε την πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ μετά από οκτώ ανεπιτυχή αποτελέσματα με τον Ολυμπιακό και έστειλε τον «Δικέφαλο» του Βορρά στη δεύτερη θέση. Κατήφεια και συνθήματα κατά παικτών και διοίκησης στο Καραϊσκάκη, που αλώθηκε από τους Θεσσαλονικείς για πρώτη φορά από τον Οκτώβρη του 2005. Μαεστρική εμφάνιση από τον Πάμπλο Γκαρσία, ηρωικός ο Βιτόλο, μεγάλη κλάση οι Κοντρέρας και Ίβιτς για τον ΠΑΟΚ.



Το ματς:

Με το κέντρο να είναι γεμάτο και τους χώρους να είναι περιορισμένοι, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μεγάλο πρόβλημα να βρουν διεξόδους προς τα καρέ του Χαλκιά. Ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ χρειάστηκε να επέμβει μόνο μια φορά, στο σουτ του Μαρέσκα μετά από εκτέλεση φάουλ. Το εξαιρετικό στήσιμο και η πολλή δουλειά που έκαναν ο Πάμπλο Γκαρσία και ο Βιτόλο στην ουσία έδωσαν ελευθερία κινήσεων στον Ίβιτς που στη φάση του εξαιρετικού συνδυασμού στο 20ο λεπτό, μετά την πρώτη πάσα του Βιεϊρίνια, βρήκε τον Εντίνιο σε θέση βολής και τον Πορτογάλο διεθνή να νικά τον Νικοπολίδη στην κλειστή του γωνία για το 0-1. Ο Ολυμπιακός, ήταν μπλοκαρισμένος στα άκρα, δεν μπορούσε να μεταφέρει τη μπάλα προς τα καρέ του ΠΑΟΚ, με τον Όσκαρ φλύαρο και τον Ντιόγκο κλεισμένο, ενώ ο Ραούλ Μπράβο σε ουκ ολίγες περιπτώσεις βρισκόταν εκτεθειμένος στις άγριες διαθέσεις του Βιεϊρίνια. Αντίθετα ο «Δικέφαλος», ειδικά από τη στιγμή που πήρε το προβάδισμα, προσπαθούσε ψύχραιμα να ανεβάζει το παιχνίδι προς τα καρέ του Ολυμπιακού, με τους ποδοσφαιριστές πάντα να βρίσκουν τον ελεύθερο συμπαίκτη τους.

Το σκηνικό στο δεύτερο μέρος άλλαξε με την είσοδο των Ντάτολο και Λούα – Λούα που έδωσαν νέα πνοή στον Ολυμπιακό στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους μπαίνοντας αντί των Ζαϊρί και Όσκαρ αντίστοιχα. Ο ΠΑΟΚ σε αυτό το 15λεπτο φάνηκε να χάνει τη συνοχή του, αλλά χάρη στην ψυχραιμία του Πάμπλο Γκαρσία και του Βιτόλο κατάφερε να ξεπεράσει αυτό το δύσκολο διάστημα. Ουσιαστικά μετά το 65ο λεπτό ο «Δικέφαλος» κατάφερε να ελέγξει απόλυτα το ματς και με τον Βιεϊρίνια μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ήταν ο Εντίνιο που μετά την πάσα του Βιεϊρίνια έχασε την ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματα του ΠΑΟΚ. Η είσοδος του Ντουντού δεν πρόσφερε κάτι παραπάνω στον Ολυμπιακό, με τους ποδοσφαιριστές του Σάντος στο φινάλε να διαχειρίζονται πολύ καλά την κυκλοφορία της μπάλας και να μην επιτρέπουν στον γηπεδούχο να κάνει ευκαιρία. Ο Πάμπλο Γκαρσία προς το φινάλε του ματς έχασε την ευκαιρία με ένα φάουλ αλά Σκόκο να χριστεί και αυτός σκόρερ και να συνοδεύσει την έξοχη απόδοση του με ένα γκολ αφού σημάδεψε το δοκάρι.

Πάμπλο Γκαρσία και Βιτόλο, ο Κοντρέρας και ο Ίβιτς στο πρώτο μέρος κορυφαίοι για τον ΠΑΟΚ, ενώ από το ναυάγιο του Ολυμπιακού διασώθηκε μόνον ο φιλότιμος Μέλμπεργκ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Ρ. Μπράβο, Μέλμπεργκ, Αβ. Παπαδόπουλος, Μαρέσκα, Γκαλίτσιος, Τοροσίδης, Ζαϊρί (46' Λούα Λούα), Οσκαρ (46' Ντάτολο), Στολτίδης (70' Ντουντού), Ντιόγο.

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Γκαρσία, Βιτόλο, Εντίνιο (90+2' Κριστιάνο), Σορλέν (81' Παπάζογλου), Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Βιεϊρίνια (88' Κουτσιανικούλης), Ίβιτς, Σνάουτσνερ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x