Stoiximan Super League

Αντωνίου: «Παγίδα οι πρόωροι πανηγυρισμοί»!

Την άποψη ότι δεν πρέπει οι οπαδοί του Παναθηναϊκού να πανηγυρίζουν πρόωρα την κατάκτηση του τίτλου, παρά τη μεγάλη βαθμολογική διαφορά που υπάρχει με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, εξέφρασε ο Κώστας Αντωνίου, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι έχουμε κατακτήσει το πρωτάθλημα», τόνισε ο διευθυντής ποδοσφαίρου της ΠΑΕ. «Ελάχιστες οι πιθανότητες απόκτησης αμυντικού», πρόσθεσε.

Την άποψη ότι δεν πρέπει οι οπαδοί του Παναθηναϊκού να πανηγυρίζουν πρόωρα την κατάκτηση του τίτλου, παρά τη μεγάλη βαθμολογική διαφορά που υπάρχει με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, εξέφρασε ο Κώστας Αντωνίου, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι έχουμε κατακτήσει το πρωτάθλημα», τόνισε ο διευθυντής ποδοσφαίρου της ΠΑΕ. «Ελάχιστες οι πιθανότητες απόκτησης αμυντικού», πρόσθεσε.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο κ. Αντωνίου στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

«Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα, αν δούμε τα πράγματα πως έχουν. Δεν είναι δυνατόν, έντεκα αγωνιστικές πριν από το τέλος, να λέμε ότι είμαστε χαρούμενοι επειδή έχουμε κατακτήσει το πρωτάθλημα. Τα πρωταθλήματα τελειώνουν στη λήξη τους, όταν είσαι και μαθηματικά πρωταθλητής. Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τις φιέστες και όσα λέγονται. Αυτό είναι μια παγίδα και δεν θέλουμε να πέσουμε σε αυτή. Ξέρω ότι και ο Νιόπλιας είναι αυτής της άποψης. Όλοι έχουμε την επιθυμία να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, αλλά δεν θέλουμε να χάσουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας. Πρέπει να κοιτάξουμε το ντέρμπι με την ΑΕΚ και να πάρουμε τη νίκη στο συγκεκριμένο ματς», ανέφερε αρχικά.

Για τον Νίκο Νιόπλια: «Αυτό που είναι πολύ σημαντικό, είναι ότι ο νέος προπονητής κινήθηκε με το σκεπτικό ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο. Προσπάθησε πάνω σε αυτό που είχαμε, έβαλε κάποια στοιχεία και αυτό λειτούργησε σε όλους τους τομείς της ομάδας. Έγινε πιο ξεκάθαρη η αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας προς τους παίκτες και όσους παρακολουθούν τους αγώνες της. Για όλους μας ζητούμενο είναι να βγάζουμε αυτή την αγωνιστική διάθεση και αυτή την καθαρή τεχνική εικόνα.

Κατά τη γνώμη μου, το ρίσκο δεν είναι αν έχει μεγάλη εμπειρία ένας προπονητής. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα στην Ευρώπη με ποδοσφαιριστές που έγιναν προπονητές μόλις τέλειωσαν την καριέρα τους. Για εμένα το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι έχουμε μια τεχνική ηγεσία με επάρκεια γνώσης, έχει γνώση της κουλτούρας της ομάδας. Ξέρει ποια είναι η ομάδα και πού μπορεί να φτάσει. Δεν θα ήθελα να σχολιάσω συνεργάτες (σ.σ.: Τεν Κάτε) με τους οποίους δούλεψα για περίπου 18 μήνες. Η συνεισφορά του Νίκου (Νιόπλια) στο κλίμα της ομάδας είναι πολύ μεγάλη
».

Για τη συμφωνία που υπάρχει ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Νίκο Νιόπλια: «Ο Νίκος και όλο το τιμ έχουν συμβόλαιο μέχρι τη λήξη της χρονιάς. Δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο. Φαντάζομαι ότι όλα θα πάνε καλά και στο τέλος της χρονιάς οι αρμόδιοι θα πάρουν τη σχετική απόφαση».

Για τα σχόλια που ακούγονται όσον αφορά τις μεταγραφές του Παναθηναϊκού: «Προσπαθώ να μην επηρεάζομαι από αυτά τα πράγματα, επειδή αν απογοητεύεσαι ή έχεις άλλα αισθήματα, χάνεις τη λογική σου. Από την αρχή που ξεκίνησα, είχα ένα σχέδιο που δεν το έχω εγκαταλείψει. Αυτό το σχέδιο αφορούσε τη δομή της ομάδας, το πώς θα ανεβούμε επίπεδο και τι στρατηγική θα ακολουθήσουμε στις μεταγραφές. Κάποιοι άνθρωποι σαν και εμένα κρίνονται μέρα με τη μέρα. Είμαι σίγουρα ευχαριστημένος με όσα έχουν γίνει.

Εγώ θέλω να δω τι θα γίνει στο τέλος. Τότε θα δώσω απαντήσεις για κάθε μου κίνηση. Πολλοί δεν βλέπουν τι έχει αλλάξει στον Παναθηναϊκό. Έχουνε έρθει νέα παιδιά στις ακαδημίες, στους σκάουτερς και σε όλα τα επίπεδα της ομάδας. Όλα τα πράγματα δεν μπορείς να τα κάνεις μέσα σε μία εβδομάδα στο ποδόσφαιρο. Το ίδιο γίνεται και στις μεταγραφές. Στην αρχή είπαμε ότι θα φέρουμε κάποιους παίκτες για να ενισχύσουμε την ομάδα και μετά θα φέρουμε τα σπουδαία ονόματα. Δεν μπορούν οι μεταγραφές να κρίνονται μεμονωμένα. Αυτή τη στιγμή, όμως, πρέπει να συγκεντρωνόμαστε στο επόμενο παιχνίδι, να μαζεύουμε βαθμούς και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε κάνει
».

Για την υπόθεση του κεντρικού αμυντικού: «Η τακτική και η στρατηγική μας είναι πολύ απλή. Η μεταγραφική περίοδος θα ήταν για να κάνουμε μία-δύο προσθήκες. Θέλαμε έναν παίκτη μεγάλης εμπειρίας, με μεγάλη προσωπικότητα, που θα έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που θέλει ο προπονητής μας. Κάναμε την προσπάθεια να φέρουμε κάποιον από τους παίκτες που θέλαμε, με τους δικούς μας όρους. Δεν το καταφέραμε για διάφορους λόγους. Αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες να γίνει η συγκεκριμένη μεταγραφή είναι ελάχιστες και θα γίνει μόνο αν έρθει ένας παίκτης και μας πει ότι “άλλαξα γνώμη και συμφωνώ μαζί σας”. Το καλοκαίρι θα μας δοθούν περισσότερες ευκαιρίες για να κάνουμε τις προσπάθειες που θέλουμε».

Για το ενδεχόμενο να δοθεί σε κάποια ομάδα δανεικός ο Αλέξανδρος Τζιόλης: «Ενδεχομένως, ναι. Αν έρθει κάποια πρόταση που να ικανοποιεί εμάς και τον παίκτη, τότε θα παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού».

Όσον αφορά την αρνητική απάντηση του «τριφυλλιού» για την παραχώρηση του Λουκά Βύντρα: «Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Υπήρξαν προτάσεις για βασικούς μας παίκτες, αλλά εμείς (σ.σ.: Αντωνίου και Νιόπλιας) μαζί με τον πρόεδρο συμφωνήσαμε να μην τους παραχωρήσουμε, αφού στόχος μας είναι το πρωτάθλημα. Το οικονομικό κόστος ήταν σημαντικό, αφού οι προτάσεις ήταν αξιόλογες. Οι μεταγραφές του καλοκαιριού θα είναι λίγες και καλές. Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε την Golden Team, από την οποία θέλουμε να τροφοδοτήσουμε την ομάδα τα επόμενα χρόνια. Θα δείτε ότι αυτό το πράγμα θα γίνει τα επόμενα χρόνια».

Για το ελληνικό στοιχείο της ομάδας (υπάρχουν 15 Έλληνες στο ρόστερ 25 ποδοσφαιριστών): «Ξέρετε ότι αυτό το πράγμα ήταν κάτι που θέλαμε από την αρχή, όταν είχαμε συγκεντρωθεί την πρώτη φορά. Θέλουμε να υπάρχει καλή αναλογία με τους Έλληνες παίκτες και μέχρι στιγμής αυτό το πράγμα έχει τηρηθεί. Δεν είμαι της φιλοσοφίας ότι οι Έλληνες παίκτες είναι κάτι το ιδανικό. Έχουμε σημαντικούς ξένους ποδοσφαιριστές, όπως ο Σισέ, ο Ζιλμπέρτο και ο Λέτο, οι οποίοι είναι παγκοσμίου διαμετρήματος. Όλοι αυτοί έχουν προσφέρει πολλά στην ομάδα. Ποτέ δεν υπήρχαν ανάλογου επιπέδου ποδοσφαιριστές στην ομάδα».

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x