Ευρώπη

Πρωταθλητής σε κρίση

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται ο Παναθηναϊκός μετά την οδυνηρή ήττα που γνώρισε από το Μαρούσι για τη δεύτερη αγωνιστική του Top 16. Ανέλαβε την ευθύνη ο Ομπράντοβιτς, παρατηρήσεις στους παίκτες από τον Θανάση Γιαννακόπουλο. Εφικτός ο στόχος της πρόκρισης ακόμη και με ήττα στη Βαρκελώνη την επόμενη εβδομάδα, αρκεί να αλλάξει άρδην η εικόνα της ομάδας προ του αγωνιστικού Γολγοθά που ακολουθεί.

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται ο Παναθηναϊκός μετά την οδυνηρή ήττα που γνώρισε από το Μαρούσι για τη δεύτερη αγωνιστική του Top 16. Οι «πράσινοι» πραγματοποιώντας μία ακόμη κακή εμφάνιση σε κρίσιμο ματς έχασαν για δεύτερη φορά και κινδυνεύουν να μείνουν εκτός προημιτελικής φάσης της διοργάνωσης και εκτός υπεράσπισης του περσινού τους τίτλου. Με εμφανή τη δυσλειτουργία σε άμυνα και επίθεση, παίκτες μακριά από τους καλό τους εαυτό και με εύθραυστη ψυχολογία, οι πρωταθλητές Ευρώπης βρίσκονται στα πρόθυρα του αποκλεισμού.

Ο προβληματισμός στις τάξεις της ομάδας είναι έκδηλος. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς επωμίστηκε το βάρος της ευθύνης για την ήττα, αλλά αναμένεται να… σφίξει τα λουριά στις προπονήσεις, προκειμένου να αλλάξει άρδην η εικόνα της ομάδας. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έκανε έντονες παρατηρήσεις στους παίκτες μετά το τέλος της χθεσινής αναμέτρησης, ωστόσο δεν παύει να έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα και τη βεβαιότητα πως θα αντιδράσει για να βγει από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Όλα αυτά κι ενώ ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε ένα σερί δέκα αγώνων υψίστης σημασίας σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα, ανάμεσά στους οποίους υπάρχει και ο τελικός του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο Γολγοθάς των «πρασίνων»:

07/02: Πανελλήνιος-Παναθηναϊκός (15η αγωνιστική Α1)
11/02: Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός (3η αγωνιστική Top 16)
14/02: Παναθηναϊκός-Άρης (16η αγωνιστική Α1)
17/02: Μαρούσι-Παναθηναϊκός (17η αγωνιστική Α1)
20/02: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (Τελικός Κυπέλλου)
25/02: Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα (4ης αγωνιστική Top 16)
28/02: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (18η αγωνιστική)
04/03: Παρτιζάν-Παναθηναϊκός (5η αγωνιστική Top 16)
6-7/03: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (19η αγωνιστική Α1)
11/03: Παναθηναϊκός-Μαρούσι (6η αγωνιστική Top 16)

Εφικτή η πρόκριση, ακόμη και με ήττα στη Βαρκελώνη

Κι όμως, το τρένο για το Παρίσι δεν έχει χαθεί. Ο Παναθηναϊκός περνά ενδεχομένως κι ως πρώτος, αν πετύχει τέσσερις νίκες στα ισάριθμα ματς που απομένουν στο Top 16, ενώ μπορεί να προκριθεί ακόμη και σε περίπτωση που ηττηθεί από την Μπαρτσελόνα σε ένα από τα δύο προσεχή ματς που ακολουθούν. Το ευκταίο για το «τριφύλλι» σενάριο είναι στις δύο προσεχείς αναμετρήσεις μεταξύ Αμαρουσίου και Παρτιζάν οι δύο ομάδες να μοιραστούν τις νίκες. Έτσι εφόσον ο Παναθηναϊκός πάρει μία νίκη απέναντι στην Μπαρτσελόνα και νικήσει στο Βελιγράδι και το ΟΑΚΑ υπερκαλύπτοντας τις διαφορές με τις οποίες είχε ηττηθεί από Παρτιζάν (-5) και Μαρούσι (-2) θα έχει τον πρώτο λόγο για να περάσει, ακόμη κι αν χάσει στη Βαρκελώνη ξεκινώντας με 0-3, όπως είχε συμβεί και το 2006.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x