Stoiximan Super League

ΑΕΚ-SKODA Ξάνθη 3-1

Μπορεί να μην έκανε το καλύτερο φετινό παιχνίδι της η ΑΕΚ απέναντι στην ελλιπέστατη SKODA Ξάνθη, αλλά τουλάχιστον έφτασε στη νίκη με σκορ 3-1. Δύο γκολ του Μπλάνκο (17’ πεν, 79’) και ένα του Λεονάρντο (45’) ήταν η απάντηση στο τέρμα του Μπούγκα (9’). κατά της διαιτησίας στο ημίχρονο από τους φιλοξενούμενους.

Μπορεί να μην έκανε το καλύτερο φετινό παιχνίδι της η ΑΕΚ απέναντι στην ελλιπέστατη SKODA Ξάνθη, αλλά τουλάχιστον έφτασε στη νίκη με σκορ 3-1. Δύο γκολ του Μπλάνκο (17’ πεν, 79’) και ένα του Λεονάρντο (45’) ήταν η απάντηση στο τέρμα του Μπούγκα (9’). Ανακοίνωση κατά της διαιτησίας στο ημίχρονο από τους φιλοξενούμενους.

Σε δήμιο της Ξάνθης εξελίσσεται ο Ίσμαελ Μπλάνκο, αφού με τα δύο αποψινά του γκολ έφτασε τα οκτώ σε εννιά αναμετρήσεις με τη θρακιώτικη ομάδα, βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει στη νίκη. Με αυτούς τους τρεις βαθμούς η «Ένωση» ξεπερνά τον Άρη στη βαθμολογία, με ένα παιχνίδι παραπάνω, φτάνοντας στην τέταρτη θέση. Αν το ζητούμενο είναι απλά οι νίκες που θα την φέρουν όσο πιο ψηλά ενόψει πλέι-οφ, τότε η ΑΕΚ είναι σε καλό δρόμο.

Από την πλευρά της, η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη διαμαρτύρεται για τη διαιτησία του Κουκουλάκη, που τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Καλογερόπουλο, αλλά το μεγάλο της πρόβλημα ήταν οι ελλείψεις με τις οποίες αγωνίστηκε στο ΟΑΚΑ. Οι απουσίες των Πόι, Κιντάνα, Βάλλα, Παπαδημητρίου, Λουτσιάνο δεν επέτρεψαν στην Ξάνθη να πάρει κάτι παραπάνω και διατήρησαν την παράδοση που την θέλει να μην έχει νικήσει ποτέ εκτός έδρας την ΑΕΚ. 17 νίκες και 4 ισοπαλίες μετράει ο Δικέφαλος σε 21 αναμετρήσεις με τους Ακρίτες.

Το ματς

Οι πολλές απουσίες της Ξάνθης δεν άλλαξαν την αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας, ούτε τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη. Σφιχτή άμυνα, πρέσινγκ και γρήγορες αντεπιθέσεις με τους ταχύτατους Σουάνη και Μπούγκα. Ο Ρουμάνος στο 9’ μάλιστα κατάφερε να ανοίξει και το σκορ, εκμεταλλευόμενος τραγικό λάθος του Αραούχο. Ο αμυντικός της «Ένωσης» γύρισε απρόσεχτα την μπάλα προς τα πίσω, ο Μπούγκα έκλεψε και βγήκε προς τα πλάγια, υπό την πίεση των Μαϊστόροβιτς και Σάχα, που έκανε έξοδο. Εκεί που πιστέψαμε ότι η ευκαιρία χάθηκε, ο παίκτης της Ξάνθης κατάφερε σχεδόν πάνω από τη γραμμή του άουτ να την στείλει με εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ, ενδεικτικό της τεχνικής του κατάρτισης, στα δίχτυα.

Ο «δήμιος» της Ξάνθης

Η ΑΕΚ κατάφερε να ισοφαρίσει σε μια φάση που σίγουρα σηκώνει αρκετή κουβέντα. Ο Κουκουλάκης στο 15’ υπέδειξε πέναλτι σε σύγκρουση του Γκσπούρνινγκ με τον Μπλάνκο που βγήκε στην πλάτη της άμυνας. Το ριπλέι της φάσης δείχνει ότι ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων διώχνει την μπάλα με τα χέρια ενώ νε τα πόδια ανατρέπει τον επιθετικό της ΑΕΚ. Οι Ξανθιώτες διαμαρτύρονται έντονα για την απόφαση και έβγαλαν ανακοίνωση κατά τη διάρκεια του ματς εανντίον του διαιτητή κ. Κουκουλάκη και φαίνεται ότι τον μάτιασαν (!), αφού υπέστη θλάση και δεν μπόρεσε να συνεχίσει με αποτέλεσμα στο ημίχρονο ο τέταρτος, κ. Καλογερόπουλος να πάρει τη θέση του. Ο Μπλάνκο ευστόχησε φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια.

Λύτρωση στις καθυστερήσεις

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε μετά το 1-1 και οι καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες. Δέκα λεπτά πριν τη λήξη ο Σκόκο με χτύπημα φάουλ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, αλλά η ΑΕΚ είχε την τύχη να περάσει μπροστά στο σκορ με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με γκολ του Λεονάρντο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε σέντρα του Τζεμπούρ με το αριστερό (!) και έκανε το 2-1. Ένα λεπτό νωρίτερα, ο Μπούγκα που έβγαινε στην αντεπίθεση, υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ για το οποίο επίσης διαμαρτύρονται οι Θρακιώτες.

Αγγαρεία στο δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος ήταν πολύ λίγες οι καλές στιγμές, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να βγάλουν εύκολα φάσεις. Το μόνο που μπορεί να κρατήσει κανείς είναι το γκολ του Μπλάνκο που κατάφερε στο 79’ να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και να διαμορφώνσει το τελικό 3-1.

Το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ: Σάχα, Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Ζεράλντο, Γεωργέας, Καφές, Μάκος, Λεονάρντο (61' Λαγός), Σκόκο, Τζεμπούρ, Μπλάνκο.

SKODA ΞΑΝΘΗ: Γκσπούρνιγκ, Σταθάκης, Τζιωρτζιόπουλος, Μπέρτος, Στρμπα, Βασιλακάκης, Στίνγκα, Σουάνης, Μπουγκουρέλ, Αλ Σαΐφι (64' Έλινγκτον), Ζίεντσουκ (68' Μάριτς).

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου). Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Καρατζίκας (Αθηνών)
Ολυμπιακό Στάδιο Αθήνας «Σπύρος Λούης».

Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x