Stoiximan Super League

Τον κρατούν οι μέτοχοι

Μόνο αν «αυτοκτονήσει» ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια των υποχρεώσεών του θα χάσει το πρωτάθλημα από τα χέρια του. Η κατάκτηση του τίτλου είναι το βασικό κριτήριο για την παραμονή του Νίκου Νιόπλια, αφού οι μεγαλομέτοχοι της ΠΑΕ συμφωνούν με τη συγκεκριμένη προοπτική. Ποιες είναι οι αλλαγές που έχει κάνει ο 45χρονος τεχνικός από την ημέρα που ανέλαβε το «τριφύλλι».

Μόνο αν «αυτοκτονήσει» ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια των υποχρεώσεών του θα χάσει το πρωτάθλημα από τα χέρια του. Η κατάκτηση του τίτλου είναι το βασικό κριτήριο για την παραμονή του Νίκου Νιόπλια και θεωρείται σίγουρο ότι αν οι «πράσινοι» αναδειχθούν πρωταθλητές Ελλάδας, τότε ο 45χρονος τεχνικός και οι συνεργάτες του (Κριστόφ Βαζέχα και Μιχάλης Ιορδανίδης) θα κληθούν για την επέκταση της συνεργασίας τους και θα ξεκινήσουν τον προγραμματισμό της ομάδας για τη νέα σεζόν.

Θετικό θεωρείται το γεγονός ότι οι μεγαλομέτοχοι της ΠΑΕ συμφωνούν για την παραμονή του Μακεδόνα προπονητή και ο Νικόλας Πατέρας μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος για την επιλογή του. Τα αδέρφια Γιαννακόπουλοι αναγνωρίζουν το έργο του Νιόπλια και –πλέον- συμφωνούν για την παραμονή του στο «τριφύλλι». Όσον αφορά τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, εμφανίζεται και εκείνος θετικός στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο. Είναι πιθανό η υπόθεση τίτλος να ξεκαθαρίσει και μαθηματικά τον Μάρτιο, όταν και θα πραγματοποιηθεί το Δ.Σ. του Παναθηναϊκού.

Οι αλλαγές που τον κρατούν

Όταν ο Νίκος Νιόπλιας ανέλαβε τον Παναθηναϊκό (στις 8 Δεκεμβρίου 2009) η ομάδα βρισκόταν ένα βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό, αλλά τώρα το «τριφύλλι» βρίσκεται κοντά στην κατάκτηση του τίτλου και η διαφορά με τους Πειραιώτες είναι στο +6. Ο 45χρονος τεχνικός έχει καθιερώσει το 4-3-3, χρησιμοποιώντας τον Ζιλμπέρτο ή τον Σιμάο μπροστά από τα σέντερ μπακ και τον Καραγκούνη και τον Κατσουράνη στα πλάγια.

Επίσης, έχει καθιερώσει τον Σεντρίκ Καντέ στο κέντρο της άμυνας και εκείνος με την απόδοσή του τον δικαιώνει. Ο προπονητής του «τριφυλλιού» χρησιμοποιεί ως δεξί μπακ τον Λουκά Βύντρα, ο οποίος έχει βελτιωθεί – κάνοντας πλαγιοκοπήσεις και σέντρες στους επιθετικούς. Ακόμη ένα στοιχείο είναι ότι ο κ. Νιόπλιας επιθυμεί ο Λέτο και ο Σαλπιγγίδης να παίζουν κοντά στον Σισέ, θέλοντας οι δύο ποδοσφαιριστές να πατούν περιοχή και να βρίσκονται σε θέση γκολ.

Τέλος, ο Έλληνας προπονητής έχει ζητήσει από τα μπακ να ανεβαίνουν και τα χαφ κάνοντας κίνηση προς τον άξονα να τους ανοίγουν διαδρόμους, για να πλαγιοκοπούν τις αντίπαλες άμυνες. Η σημαντικότερη, όμως, αλλαγή που έκανε είναι το γεγονός ότι καθιέρωσε έναν βασικό κορμό. Πλέον, παίζουν μόνιμα 10 παίκτες. Πρόκεται για τους Τζόρβα, Βύντρα, Σπυρόπουλο, Καντέ, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνη, Καραγκούνη, Σαλπιγγίδη και Σισέ, ενώ μία θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν οι Λέτο, Χριστοδουλόπουλος, Νίνης.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x