Stoiximan Super League

Από την Καβάλα με αγάπη

Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου η Καβάλα «σκότωσε» τον Παναθηναϊκό μέσα στο ΟΑΚΑ. Τον νίκησε 2-0 και του στέρησε το δικαίωμα να ορίζει μόνος του την διάφορα της κορυφής. «Δήμιος» ο Σμολάρεκ που πέτυχε και τα δύο γκολ των φιλοξενούμενων (68', 85'), άνευροι και χωρίς πάθος οι «πράσινοι» δίνουν δικαιώματα σε όσους τους ακολουθούν και αφήνουν ορθάνοιχτη την υπόθεση τίτλος. Αποδοκιμασίες στο γήπεδο από τον κόσμο, που αποχώρησε πριν το τέλος.

Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου η Καβάλα «σκότωσε» τον Παναθηναϊκό μέσα στο ΟΑΚΑ. Τον νίκησε 2-0 και του στέρησε το δικαίωμα να ορίζει μόνος του την διάφορα της κορυφής.

«Δήμιος» ο Σμολάρεκ που πέτυχε και τα δύο γκολ των φιλοξενούμενων (68' 85'), άνευροι και χωρίς πάθος οι «πράσινοι» δίνουν δικαιώματα σε όσους τους ακολουθούν και αφήνουν ορθάνοιχτη την υπόθεση τίτλος. Αποδοκιμασίες στο γήπεδο από τον κόσμο που αποχώρησε πριν το τέλος.

Το ματς:

Παραδοσιακά, όταν η γιορτή του Αγίου Βαλεντινου έχει αγωνιστική δραστηριότητα ο Παναθηναϊκός δυσκολεύεται πολύ να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τις περισσότερες φορές μάλιστα βρέθηκε προ εκπλήξεως και απώλεσε σημαντικούς βαθμούς. Στο σημερινό ματς με την Καβάλα, η… ιστορία επαναλήφθηκε.

Οι «πράσινοι» ναι μεν ξεκίνησαν πιο δυνατά, έχασαν σημαντικές ευκαιρίες- με κορυφαία το δοκάρι του Σισέ στο 8’- αλλά εκ του αποτελέσματος δεν βρήκαν τρόπο να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια έδωσε από τα πρώτα λεπτά γρήγορο ρυθμό στην αναμέτρηση, με εμφανή τη διάθεση να καθαρίσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα την υπόθεση νίκη.

Από τη μεριά τους, οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν κενούς χώρους μέχρι τα πρώτα 20 λεπτά και με αντεπιθέσεις επιχείρησαν να κάνουν τη ζημιά. Τελικά καμία από τις προσπάθειές τους, ωστόσο, δεν αιφνιδίασε τον πορτιέρο του «τριφυλλιού». Όσο περνούσαν τα λεπτά και μέχρι τη συμπλήρωση των 45’, οι «αργοναύτες» υποχώρησαν και αρκέστηκαν στα αμυντικά τους καθήκοντα. Οι «πράσινοι» προσπαθούσαν με γιόμες από τα άκρα να πατήσουν περιοχή, όμως το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των φιλοξενούμενων (Μουρ- Ντουγκλάο) «καθάριζαν» ό,τι περνούσε από μπροστά τους…

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε καθόλου. Ο Παναθηναϊκός έβγαζε κόντρες, ενώ η Καβάλα έμενε υπομονετικά πίσω. Περίμεναν για την ακρίβεια την ευκαιρία να κλέψουν τη μπάλα και να τρέξουν στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα, μία από αυτές έμελλε να βάλει μπροστά τους Καβαλιώτες και να προκαλέσει την οργή στις εξέδρες. Ο Σμολάρεκ στο 68’ εκμεταλλεύτηκε την επέλαση του Ονουάτσι και με ψύχραιμο πλασέ σημείωσε το πρώτου γκολ με τη μπλε φανέλα.
Ακολούθως οι «πράσινοι» προσπάθησαν να κυνηγήσουν την ισοφάριση, χωρίς επιτυχία.

Ευκαιρίες δεν δημιουργούνταν, οι αντίπαλοι σέντερ μπακ συνέχισαν να «κατατροπώνουν» τους πάντες και κάπως έτσι ο Σμολάρεκ βρήκε την ευκαιρία να «χτυπήσει» ξανά. Ο Πολωνός επιθετικός ήταν πάλι ο τελευταίος παραλήπτης της μπάλας και εκμεταλλευόμενος την εξαιρετική προσπάθεια του Ντιέ στην αντεπίθεση πέτυχε το 2-0. Με τη συμπλήρωση των 90’ τίποτα δεν άλλαξε και ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να χάσει τη διαφορά των 6 βαθμών από τον Ολυμπιακό, που αγωνίζεται στις 19:00 με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μείνουν αήττητοι κόντρα στις μεγάλες ομάδες του κέντρου, αποδεικνύοντας ότι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση.

Το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Tζόρβας, Σαριέγκι, Καντέ, Σισέ, Λέτο (46' Νίνης), Σαλπιγγίδης, Σιμάο (69' Κλέιτον), Βύντρα, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος (79' Πετρόπουλος).

Καβάλα (Άαντ Ντε Μος): Ιτάνζ, Μουρ, Ντομπρασίνοβιτς, Ορούμα (63' Ρινκόν), Ντικρόκ, Κβοζντένοβιτς (27' Σμολάρεκ), Οικονόμου, Λάκης (56' Πετκάκης), Ντουγκλάο, Ντιέ, Ονουάτσι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x