Ελλάδα

Η επόμενη μέρα

Με εκ διαμέτρου αντίθετα συναισθήματα βρίσκει η επόμενη μέρα του τελικού του Κυπέλλου Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Ενθουσιασμός, αυτοπεποίθηση στα ύψη και πίστη για τριπλ κράουν συνθέτουν το πανηγυρικό σκηνικό στις τάξεις των Κυπελλούχων «ερυθρoλεύκων». Προβληματισμός αλλά και αποφασιστικότητα για «απαντήσεις» μέσα στο παρκέ κυριαρχούν στο στρατόπεδο των «πρασίνων». .

Με εκ διαμέτρου αντίθετα συναισθήματα βρίσκει η επόμενη μέρα του τελικού του Κυπέλλου Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Ενθουσιασμός, αυτοπεποίθηση στα ύψη και πίστη για τριπλ κράουν συνθέτουν το πανηγυρικό σκηνικό στις τάξεις των Κυπελλούχων «ερυθρολεύκων» Προβληματισμός αλλά και αποφασιστικότητα για «απαντήσεις» μέσα στο παρκέ κυριαρχούν στο στρατόπεδο των «πρασίνων». Ο Μίλος Τεόντοσιτς τραγουδά .

Πανηγυρισμοί… τέλος

Η ανομβρία τίτλων έλαβε τέλος έπειτα από οκτώ χρόνια για τον Ολυμπιακό. Παίκτες, τεχνική ηγεσία και διοίκηση γιόρτασαν δεόντως την κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά γνωρίζουν καλά πως η χρονιά θα κριθεί στο κατά πόσο θα φέρουν εις πέρας τους δύο μεγαλύτερους στόχους τους: την κατάκτηση του πρωταθλήματος και της Ευρωλίγκας. Οπλισμένοι με αυτοπεποίθηση οι «ερυθρόλευκοι» στρέφουν την προσοχή τους στη συνέχεια της σεζόν, άφού η εβδομάδα που ξεκινά περιλαμβάνει δύο κρίσιμα παιχνίδια. Την ερχόμενη Τετάρτη ο Ολυμπιακός αναμετράται με την Τσιμπόνα στο Ζάγκρεμπ και σε περίπτωση νίκης αγκαλιάζει την πρόκριση και την πρωτιά στον όμιλο. Αντίθετα, ενδεχόμενη ήττα θα θέσει σε κίνδυνο το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά, αφού η Κίμκι… παραμονεύει. Τέσσερις μέρες μετά (28/2), οι Κυπελλούχοι αναμετρώνται στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, για την Α1, έχοντας ως αποκλειστικό στόχο τη νίκη. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα μείνουν δύο βαθμούς πίσω από τους «πράσινους» και βάσει προγράμματος θα είναι πολύ δύσκολο να κερδίσουν το πλεονέκτημα έδρας στα play-offs, με όσες δυσκολίες συνεπάγεται αυτό στην προσπάθεια κατάκτησης του πρωταθλήματος έπειτα από 13 χρόνια.

Δύο ακόμη «τελικοί»

Ο πρώτος στόχος της σεζόν χάθηκε για τον Παναθηναϊκό. Η εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό πιστοποίησε ότι οι «πράσινοι» δεν βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, αλλά καλούνται να ανασυνταχθούν και να αντεπιτεθούν αμέσως. Κι αυτό γιατί κινδυνεύουν να μείνουν μέσα σε τέσσερις ημέρες εκτός και ενός ακόμη στόχου. Αυτό θα συμβεί στην περίπτωση που την προσεχή Πέμπτη δεν νικήσουν την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ, για την Ευρωλίγκα. Αντίθετα, ενδεχόμενη νίκη επί των Καταλανών θα διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες πρόκρισης, η οποία θα κριθεί στα ματς με Παρτιζάν στο Βελιγράδι και Μαρούσι στο ΟΑΚΑ, που ακολουθούν. Τρεις μέρες μετά, στους πρωταθλητές προσφέρεται η πρώτη ευκαιρία για «ρεβάνς» απέναντι στον Ολυμπιακό. Με νίκη εξασφαλίζουν ουσιαστικά την πρωτιά στην κανονική περίοδο, θέτοντας τις πρώτες βάσεις για την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος, ενώ αν ηττηθούν θα πρέπει να ελπίζουν σε κάποιο απρόοπτο στραβοπάτημα του Ολυμπιακού στις εναπομείνασες αγωνιστικές. Η εμπιστοσύνη της διοίκησης και του κόσμου είναι δεδομένη, συνεπώς είναι στο χέρι του Ομπράντοβιτς και των παικτών του να αποδείξουν πως η απώλεια του Κυπέλλου ήταν απλώς μία κακή παρένθεση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x