Επικαιρότητα

Επιφυλακή στη Χαβάη από τσουνάμι!

Επιφυλακή επικρατεί στη Χαβάη, αφού από ώρα σε ώρα αναμένεται τσουνάμι, ύψους έως και 4,8 μέτρων, να πλήξει τις ακτές της! Όπως μεταδίδει το CNN, άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στις ακτές του αμερικανικού νησιού τρέχουν να προφυλαχθούν, την ώρα που οι προειδοποιητικές σειρήνες δεν έχουν σταματήσει να ηχούν. Μήνυμα του Μπαράκ Ομπάμα. Δείτε τι μεταδίδει το CNN!

Επιφυλακή επικρατεί στη Χαβάη, αφού από ώρα σε ώρα αναμένεται τσουνάμι, ύψους έως και 4,8 μέτρων, να πλήξει τις ακτές της! Όπως μεταδίδει το CNN, άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στις ακτές του αμερικανικού νησιού τρέχουν να προφυλαχθούν, την ώρα που οι προειδοποιητικές σειρήνες δεν έχουν σταματήσει να ηχούν.

Όπως ανέφερε άνθρωπος του Κέντρου Προειδοποίησης για Τσουνάμι, «δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει συνέπειες στη Χαβάη ο σεισμός που έγινε στη Χιλή».

Οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί στο κέντρο του νησιού, πάντως.

Δείτε εδώ τι μεταδίδει το CNN.

Τα σεισμικά κύματα είναι το αποτέλεσμα του φονικού Εγκέλαδου, 8,8 ρίχτερ, που έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου τη Χιλή και έχει στοιχήσει, μέχρι στιγμής, τη ζωή σε 147 άτομα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, εξάλλου, έκανε λόγο για «εκατοντάδες» νεκρούς από το σεισμό και δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να βοηθήσουν τις αρχές της χώρας αυτής, στις επιχειρήσεις διάσωσης και ανοικοδόμησης.

«Με ενημέρωσε η ομάδα μου της εθνικής ασφάλειας για τις ενέργειες που αναλήφθηκαν για την προστασία των συμπολιτών μας και τη βοήθεια των Χιλιανών φίλων μας», δήλωσε σε σύντομη εμφάνισή του στους δημοσιογράφους, έξω από το Λευκό Οίκο.

«Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Χιλή και ότι οι ζημιές είναι μεγάλες», επισήμανε ο Ομπάμα, προσθέτοντας ότι η σύζυγός του Μισέλ και ο ίδιος εκφράζουν «τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στο λαό της Χιλής».

«Οι ΗΠΑ είναι σε ετοιμότητα για να προσφέρουν τη βοήθειά τους στις επιχειρήσεις διάσωσης και ανοικοδόμησης και διαθέτουν τα μέσα που μπορεί να χρησιμοποιηθούν, αν η κυβέρνηση της Χιλής ζητήσει τη βοήθειά μας», πρόσθεσε ο Ομπάμα.

«Οι αμερικανικές αρχές προετοιμάζονται για τσουνάμι που μπορεί να πλήξει τις αμερικανικές αρχές αργότερα σήμερα», τόνισε αναφέροντας κυρίως τη Χαβάη όπου γεννήθηκε, το μικρό νησί Γκουάμ και τα νησιά Σαμόα στον Ειρηνικό, ενώ κάλεσε τον πληθυσμό να ακολουθήσει τις οδηγίες των τοπικών αρχών.

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x