Stoiximan Super League

Το πήρε πάνω του

Σε ένα ματς όπου ο Παναθηναϊκός ήταν μέτριος, ήρθε ο Τζιμπρίλ Σισέ να βγάλει και πάλι το «φίδι από την τρύπα». Ο Γάλλος πέτυχε δύο γκολ (21’πεν, 55’), οι «πράσινοι» νίκησαν 2-0 τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη για την 24η αγωνιστική και επέστρεψαν στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας. Έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για τον καταλογισμό του πέναλτι που έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Σε ένα ματς όπου ο Παναθηναϊκός ήταν μέτριος, ήρθε ο Τζιμπρίλ Σισέ να βγάλει και πάλι το «φίδι από την τρύπα». Ο Γάλλος πέτυχε δύο γκολ (21’πεν, 55’), οι «πράσινοι» νίκησαν 2-0 τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη για την 24η αγωνιστική και επέστρεψαν στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας. Έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για τον καταλογισμό του πέναλτι που έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Η είδηση για την κλήση του στην εθνική Γαλλίας, φαίνεται ότι λειτούργησε ευεργετικά για τον Τζιμπρίλ Σισέ. Όχι ότι ως τώρα το γεγονός ότι έμενε εκτός πλάνων του Ντομενέκ τον είχε επηρεάσει. Ο σταρ του Παναθηναϊκού συνέχισε να σκοράρει κατά ριπάς και έφτασε τα είκοσι γκολ στη Σούπερ Λίγκα, δείχνοντας αποφασισμένος να οδηγήσει, όπως έχει υποσχεθεί, το «τριφύλλι» στην κατάκτηση του τίτλου. Σε περιπέτειες μπαίνουν οι «κυανέρυθροι» που νιώθουν πλέον καυτή την ανάσα των ομάδων που βρίσκονται πίσω τους στη βαθμολογία.

Το ματς

Μέτριο θέαμα και διαμαρτυρίες

Ο Παναθηναϊκός χωρίς να αποδώσει καλό ποδόσφαιρο κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τζιμπρίλ Σισέ. Την «εσχάτη των ποινών» υπέδειξε ο διαιτητής Καλόπουλος σε μαρκάρισμα του Κοντοέ πάνω στον Νίνη στο 19’. Μια απόφαση για την οποία διαμαρτύρονται έντονα οι «κυανέρυθροι», σηκώνει πολλή κουβέντα και σίγουρα θα συζητηθεί.

Ο μεσοεπιθετικός των «πρασίνων» μπήκε στην περιοχή και εκεί το γόνατο του Κοντοέ βρήκε το δικό του. Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι στο πρώτο μέρος μόνο από κάποια στημένη φάση θα έμπαινε γκολ. Ο δράστης του πέναλτι μάρκαρε στενά τον Σισέ σε κάθε φάση, ενώ και ο Τσότσαλιτς είχε υπό διαρκή επιτήρηση τον Νίνη, με στόχο να μην του επιτρέψει να επαναλάβει τα «όργια» της Ρώμης.

Όσο καλοί ήταν στα αμυντικά τους καθήκοντα οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου, τόσο ακίνδυνοι εμφανίστηκαν επιθετικά. Σαριέγκι και Καντέ δεν δυσκολεύονταν να σταματήσουν τις ενέργειες των αντιπάλων τους.

Με… υπογραφή Σισέ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε πιο δυναμικά, με καλές στιγμές και για τις δύο ομάδες. Πριν συμπληρωθούν όμως δέκα λεπτά στην επανάληψη, «μίλησε» και πάλι ο Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος, που τις εμφανίσεις του κατάφερε να κερδίσει την κλήση του στην εθνική ομάδα, πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και εικοστό στο φετινό πρωτάθλημα. Ο σούπερ σταρ του «τριφυλλιού» πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, έχοντας ολόκληρη την άμυνα του Πανιωνίου στην πλάτη του. Ενδεικτικό της εξαιρετικής του ψυχολογίας ήταν το γκολ που σημείωσε, αφού με θράσος, γύρισε και με δυνατό, συρτό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μπεθέρα.

Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι έμοιαζε να έχει κριθεί οριστικά. Συνέχισε να είναι μέτριο, με αρκετό εκνευρισμό και λίγες καλές στιγμές.

Ο Πανιώνιος προβλημάτισε με την κακή του εμφάνισε και αν δεν αλλάξει κάτι, δείχνει ότι θα μπει σε περιπέτειες, καθώς οι ομάδες που τον ακολουθούν στη βαθμολογία και μάχονται για την αποφυγή του υποβιβασμού, τον έχουν πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Νίκου Νιόπλια έκανε το αντίθετο από ότι συνέβαινε σε προηγούμενα παιχνίδια. Οι «πράσινοι» διατείνονταν ότι έπαιζαν καλό ποδόσφαιρο, αλλά δεν έπαιρναν αποτελέσματα. Απόψε στη Νέα Σμύρνη έγινε ακριβώς το αντίθετο. Στη φάση που βρίσκεται όμως πλέον η κούρσα του πρωταθλήματος, ίσως οι βαθμοί να είναι το μόνο ζητούμενο.

Το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μπεθέρα, Μανιάτης, Μπαρόνι (58' Κούκετς), Γιόνσον (46' Σκούφαλης), Ριέρα, Μπάλαμπαν, Κουμορτζί, Σιόβας, Κοντοές, Τσότσαλιτς (76' Νικολάου), Τζαβέλλας

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Σαριέγκι, Νίνης (80' Σιμάο), Καντέ, Σισέ, Λέτο (85' Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης (72' Σαλπιγγίδης), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Δάρλας, Βύντρα, Κατσουράνης.

Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x