Μουντιάλ 2010

Χαριστέας: «Να αφήσουμε το στίγμα μας»

Να κάνει αισθητή την παρουσία της στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου θέλει η Εθνική ομάδα, όπως δήλωσε ο Άγγελος Χαριστέας στο περιθώριο της πρώτης προπόνησης της ομάδας στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά εν όψει του φιλικού της Τετάρτης με τη Σενεγάλη στο «Πανθεσσαλικό Στάδιο». «Θέλουμε να αφήσουμε το στίγμα μας», τόνισε. Εκτός μάχης ο Σηφάκης, παρών στην προπόνηση ο Τοροσίδης, αλλά και δύο νέα μέλη του τιμ της Εθνικής.

Να κάνει αισθητή την παρουσία της στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου θέλει η Εθνική ομάδα, όπως δήλωσε ο Άγγελος Χαριστέας στο περιθώριο της πρώτης προπόνησης της ομάδας στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά εν όψει του φιλικού της Τετάρτης με τη Σενεγάλη στο «Πανθεσσαλικό Στάδιο».

«Πάντα υπάρχει στόχος, γιατί δεν πηγαίνεις κάθε μέρα στο Μουντιάλ. Θέλουμε να αφήσουμε το στίγμα μας, γιατί πιστεύω πως έχουμε μία πολύ καλή ομάδα. Ευελπιστώ να είμαστε όλοι σε καλή κατάσταση και το πιο σημαντικό είναι να είμαστε καλά εκείνη την περίοδο. Στόχος είναι να δίνουμε το ‘παρών’ σε κάθε μεγάλη διοργάνωση και να φτάνουμε όσο πιο ψηλά γίνεται», τόνισε ο φορ της Νυρεμβέργης.

«Έχει πολλά νέα πρόσωπα η Εθνική. Προσπαθούμε πάντα οι παλιότεροι να καλωσορίσουμε τα νέα παιδιά, να τους βάλουμε στο κλίμα και να μπουν στην οικογένεια της Εθνικής. Όλοι πρέπει να καταλάβουν πως πρέπει να έχουν νοοτροπία νικητή», πρόσθεσε και για το προσεχές ματς είπε: «Θα προσπαθούμε να συγκεντρωθούμε στο ματς, αν και έχουμε λιγοστό χρόνο στη διάθεσή μας για να προετοιμαστούμε. Είναι δύσκολη περίοδος για όλους, γιατί ο καθένας έχει στόχους με την ομάδα του και τα πρωταθλήματα έχουν μπει στην τελική ευθεία. Θέλουμε να κάνουμε μία καλή εμφάνιση. Η Σενεγάλη έχει περίπου ίδιου αγωνιστικό στυλ με τη Νιγηρία, ενώ και στα άλλα δύο φιλικά που θα δώσουμε οι αντίπαλοί μας μοιάζουν με τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε στο Μουντιάλ. Είναι σημαντικό να δούμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε αυτές τις ομάδες».

Όσο για την κριτική που έχει δεχτεί ο ίδιος ανέφερε: «Ο πιο αυστηρός κριτής είναι ο εαυτός μου. Πάντα βάζω ψηλά τον πήχη. Καταλαβαίνω ότι δεν αγωνίζομαι στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και γι’αυτό υπάρχει αυτό το πράγμα».

Χωρίς προβλήματα

Με χειροκρότημα, όπως είθισται σε κάθε «νεοσύλλεκτο», υποδέχτηκαν τους Παντελή Καπετάνο, Γιάννη Μανιάτη και Στέλιο Μαλεζά οι «παλιοί» της Εθνικής. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές έκαναν αποθεραπεία, αφού είχαν υποχρεώσεις με τις ομάδες τους την Κυριακή, ενώ κάποιοι πιο ξεκούραστοι έπαιξαν έξι εναντίον έξι σε μικρό χώρο. Στη μία εξάδα ήταν οι Τζόρβας, Μάκος, Μαλεζάς, Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς, Γκέκας και στην άλλη οι Χαλκιάς, Κυργιάκος, Σπυρόπουλος, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Χαριστέας.

Το πρόγραμμα είχε διάρκεια μίας ώρας και περίπου 70 φίλαθλοι ήταν παρόντες, όπως και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Τάκης Φύσσας. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν εκτός του Μιχάλη Σηφάκη, ο οποίος λόγω του τραυματισμού του στο μηνίσκο δεν θα αγωνιστεί κόντρα στη Σενεγάλη, αλλά θα παραμείνει στην αποστολή. Την προπόνηση παρακολούθησε και ο τραυματίας Βασίλης Τοροσίδης, που πήγε για να δει τους συμπαίκτες του.

Πρώτη φορά στην προπόνηση ήταν παρόντες ο γυμναστής τερματοφυλάκων Γρηγόρης Καραβέλης και ο εργοφυσιολόγος/διατροφολόγος Γιάννης Κώτσης.

Η αποστολή αναχωρεί οδικώς για το Βόλο το πρωί της Τρίτης και στις 18:00 η ομάδα θα προπονηθεί στο Πανθεσσαλικό με ανοικτές τις πόρτες για το κοινό. Μία ώρα νωρίτερα θα γίνει η προπόνηση της Σενεγάλης, η οποία έφτασε στην Αθήνα το μεσημέρι της Δευτέρας και μάλιστα προπονήθηκε στο γήπεδο του Εθνικού Αστέρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x