Stoiximan Super League

Λάρισα-ΑΕΚ 1-0

Με το «πιστόλι στον κρόταφο» ήταν η Λάρισα πριν τον αγώνα με την ΑΕΚ. Η ΑΕΛ είχε ανάγκη τη νίκη για να πάρει βαθμολογική ανάσα και το κατάφερε με εξαιρετική εμφάνιση και ένα γκολ του Μπλάζεκ στο 55' που έγραψε το τελικό 1-0. Δοκάρι είχε ο ίδιος παίκτης στην αρχή του αγώνα. Τέλος μπήκε την 25η αγωνιστική στο αήττητο σερί της «Ένωσης» που κρατούσε από τις 20 Δεκεμβρίου.

Με το «πιστόλι στον κρόταφο» ήταν η Λάρισα πριν τον αγώνα με την ΑΕΚ. Η ΑΕΛ είχε ανάγκη τη νίκη για να πάρει βαθμολογική ανάσα και το κατάφερε με εξαιρετική εμφάνιση και ένα γκολ του Μπλάζεκ που έγραψε το τελικό 1-0. Τέλος μπήκε στο αήττητο σερί της «Ένωσης» που κρατούσε από τις 20 Δεκεμβρίου.

Μετά από εννιά ματς χωρίς ήττα, η «Ένωση» σταμάτησε στο «Αλκαζάρ».Μεγάλη νίκη για τους γηπεδούχους στο ντεμπούτο του Γιάννη Παπακώστα στον πάγκο τους, ο οποίος μη έχοντας άλλη επιλογή, έπαιξε επιθετικό ποδόσφαιρο και δικαιώθηκε. Πολύ μέτρια η εικόνα της ΑΕΚ, με τους παίκτες της να δημιουργούν ελάχιστες ευκαιρίες.

Το ματς

Λάρισα… από τα παλιά με το «καλημέρα»

Πολύ δυνατά μπήκαν στο γήπεδο οι γηπεδούχοι και θα μπορούσαν να πάρουν κεφάλι στα σκορ από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης. Μέσα στα πρώτα εφτά λεπτά οι παίκτες του Γιάννη Παπακώστα δημιούργησαν τρεις ευκαιρίες για γκολ, με κορυφαία βέβαια τη φάση του 6’. Ο Μπλάζεκ εκμεταλλεύτηκε αδράνεια του Καράμπελα στο χώρο του κέντρου και μπήκε από τα δεξιά στην μεγάλη περιοχή. Εκεί, αφού «χόρεψε» το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ΑΕΚ, έπιασε αριστερό σουτ που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων. Οι παίκτες του Μπάγεβιτς έμοιαζαν υπνωτισμένοι στον αγωνιστικό χώρο, δίνοντας την ευκαιρία στους Λαρισινούς να βγάζουν συνεχώς φάσεις από τα πλάγια. Αν ο Μετίν ήταν λίγο πιο προσεκτικός, θα μπορούσε να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του. Μεγάλος πρωταγωνιστής των Θεσσαλών στο πρώτο ημίχρονο ο Μπλάζεκ, ο οποίος κάθε φορά που είχε την μπάλα στην κατοχή του, κοβόταν μόνο με φάουλ.

Οι γηπεδούχοι σίγουρα αδικούνται από το 0-0 του πρώτου μέρους, αφού ειδικά μέχρι το 30’ έπαιζαν χωρίς αντίπαλο. Η ΑΕΚ είναι γνωστό ότι σε αρκετά παιχνίδια είχε αργήσει να μπει στο πνεύμα του αγώνα, αλλά στο «Αλκαζάρ» έκανε ίσως το χειρότερό της 45λεπτο και ήταν σίγουρα τυχερή που δεν βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο ημίχρονο Μελίσσης και Νταμπίζας κέρδισαν όλες τις μάχες στην άμυνα και μόνο μια φορά επέτρεψαν στον Μπλάνκο να κάνει σουτ, που αφού κόντραρε, εξουδετερώθηκε εύκολα από τον Βιέρα.

Η δικαίωση του Μπλάζεκ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μπλάζεκ δικαιώθηκε. Από προσπάθεια του Τουάμα, ο οποίος είχε μπει νωρίτερα αντί του Βενετίδη, ο δαιμόνιος Τσέχος βρέθηκε στην περιοχή και πλάσαρε σωστά, ανοίγοντας παράλληλα το σκορ. Οι φωνές του Γιάννη Παπακώστα να συνεχίσουν να μένουν ψηλά μην αφήνοντας τους φιλοξενούμενους να κάνουν το παιχνίδι τους είχαν πιάσει τόπο.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δοκίμασε να «ανακατέψει την τράπουλα» και να αλλάξει την πραγματικά μέτρια εικόνα της ομάδας του. Νέμεθ και Χέρσι μπήκαν στο ματς στη θέση των Μαντούκα και Τζεμπούρ σε μια προσπάθεια να δώσουν επιθετική πνοή στον «Δικέφαλο». Αυτό έγινε μόνο εν μέρει αφού υπήρχε πρόβλημα και στα μετόπισθεν. Καράμπελας και Αραούχο είχαν πολύ δουλειά στα άκρα, ενώ Καφές και Μάκος (πριν αποχωρήσει τραυματίας) αδυνατούσαν να περιορίσουν τον Μετίν, ο οποίος μετά τον Μπλάζεκ, που επίσης αντικαταστάθηκε με πρόβλημα, ήταν από τους κορυφαίους της Λάρισας. Σημαντική και η προσφορά του Κουζέν που αποτέλεσε διαρκή πονοκέφαλο στους αμυντικούς της ΑΕΚ.

Στα τελευταία λεπτά οι παίκτες της ΑΕΚ έπαιξαν φουλ επίθεση, αφήνοντας παράλληλα κενούς χώρους που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν οι Θεσσαλοί και να πετύχουν και δεύτερο γκολ -κάτι που με βάση την εικόνα το ματς, άξιζαν.

Το φιλμ του αγώνα

ΛΑΡΙΣΑ (Παπακώστας): Βιέρα, Βενετίδης (50' Τουάμα), Νταμπίζας, Κουζέν, Μετίν (81' Ιγκλέσιας), Ρομέου, Βελάσκο, Μελίσσης, Κατσιαρός, Μπλάζεκ (68' Σκάτσελ).

ΑΕΚ (Μπάγεβιτς): Σάχα, Αραούχο, Καράμπελας, Μαϊστόροβιτς, Καφές, Μαντούκα (62' Χέρσι), Γιάχιτς, Μάκος (77’ Λεονάρντο), Μπλάνκο, Σκόκο, Τζεμπούρ (67' Νέμεθ).

Διαιτητής: Τσινιάρης (Αθηνών). Βοηθοί: Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Ακρίβος (Αθηνών)

Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x