Stoiximan Super League

Πανιώνιος-SKODA Ξάνθη 3-0

Τη νίκη 3-0, που τον βγάζει ουσιαστικά εκτός περιπετειών, πήρε ο Πανιώνιος κόντρα στη SKODA Ξάνθη, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Νεοσμυρνιώτες ήταν ο Τζαβέλλας, από τα πόδια του οποίου ξεκίνησαν τα γκολ που σημείωσαν οι Κουμορτζί (21), Λάτκα (39’) και Μπάλαμπαν (61’). Σε δυσχερή θέση παρέμειναν οι Ακρίτες, οι οποίοι θα παλέψουν, όπως φαίνεται, για τη σωτήρια τους μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Τη νίκη 3-0, που τον βγάζει ουσιαστικά εκτός περιπετειών, πήρε ο Πανιώνιος κόντρα στν SKODA Ξάνθη στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Νεοσμυρνιώτες ήταν ο Τζαβέλλας, από τα πόδια του οποίου ξεκίνησαν τα γκολ που σημείωσαν οι Κουμορτζί (21), Λάτκα (39’) και Μπάλαμπαν (61’). Σε δυσχερή θέση παρέμειναν οι Ακρίτες, οι οποίοι θα παλέψουν, όπως φαίνεται, για τη σωτήρια τους μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Το ματς:

Με πιο επιθετικό σχήμα (4-4-2) παρατάχθηκε ο Πανιώνιος στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, θέλοντας να επιβάλει το ρυθμό του στον αγώνα και να φέρει το ματς στα μέτρα του με ένα γρήγορο γκολ. Από την άλλη πλευρά, ο Νίκος Κεχαγιάς παρέταξε τη SKODA Ξάνθη με αμυντικούς προσανατολισμούς (4-1-4-1), θέλοντας να διαφυλάξει πρώτα το «μηδέν» στην άμυνά του και από εκεί και πέρα να απειλήσει στις αντεπιθέσεις.

Τις διαθέσεις τους έδειξαν από νωρίς οι «κυανέρυθροι», αφού μόλις στο 6’ τέσταραν για πρώτη φορά τον Γκσπούρνινγκ με μια καρφωτή κεφαλιά του Τσότσαλιτς που απέκρουσε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πως τα «στημένα» θα είναι ένα από τα όπλα τους στον αγώνα. Από ένα φάουλ μάλιστα προήλθε και το πρώτο γκολ της αναμέτρησης, όταν στο 21’ ο Τζαβέλλας εκτέλεσε ένα μακρινό φάουλ, η μπάλα έφτασε στον Λάτκα και αυτός με κεφαλιά τροφοδότησε τον Κουμορτζί, ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0.

Μετά το 1-0 οι Ακρίτες πήραν μέτρα στο γήπεδο, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου οπισθοχώρησαν λίγο και κατάφεραν να φτάσουν κοντά στην ισοφάριση στο 30’, με την κεφαλιά του Σταθάκη η οποία κατέληξε άουτ και στο 36’ όταν ο Ζίεντσουκ έκλεψε την μπάλα από τον Κούκετς, προχώρησε προς την εστία του Μπέλιτς, αλλά το «γεμάτο» σουτ που επιχείρησε απέκρουσε σε κόρνερ ο πορτιέρο των γηπεδούχων. Στο 40’ ο Πανιώνιος κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά του και πάλι από «στημένη» μπάλα, όταν ο Λάτκα με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, σε κόρνερ του Τζαβέλλα, νίκησε τον Γκσπούρνινγκ, στέλνοντας με προβάδισμα δύο τερμάτων την ομάδα του στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με αλλαγές από τον Νίκο Κεχαγιά, ο οποίος ήθελε ένα γκολ στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους για να ξαναμπεί η ομάδα του και πάλι στον αγώνα. Το παιχνίδι όμως αντί να μεταφερθεί στην εστία του Μπέλιτς παρέμεινε κοντά στα καρέ των Ακριτών, αφού η πίεση των Νεοσμυρνιωτών ήταν έντονη. Το αποτέλεσμα της επιθετικότητας αυτής ήταν η ομάδα του Γιώργου Παράσχου να πετύχει το τρίτο της τέρμα στο 61’, όταν και πάλι από μια εκτέλεση φάουλ, ο Μπάλαμπαν αυτή τη φορά πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά την έστειλε στο βάθος της εστίας των φιλοξενούμενων.

Μετά το τρίτο γκολ του Πανιωνίου ο ρυθμός του αγώνα έπεσε λίγο, αφού και οι γηπεδούχοι έμοιαζαν ευχαριστημένοι με το σκορ αυτό, ενώ οι φιλοξενούμενοι συμβιβάστηκαν με την ιδέα άλλης μιας εκτός έδρας ήττας. Μέχρι το σφύριγμα της λήξης υπήρξαν κάποιες ευκαιρίες για τους «κυανέρυθρους» κυρίως με τον Τζαβέλλα, ο οποίος προσπαθούσε πλέον να σκοράρει ο ίδιος από μία στημένη φάση. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με αποτέλεσμα οι Νεοσμυρνιώτες να πάρουν το «τρίποντο» που τους εξασφαλίζει ουσιαστικά την παραμονή, αφήνοντας παράλληλα τους Ακρίτες σε ιδιαίτερα επικίνδυνη βαθμολογικά θέση.

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Μπέλιτς, Λάτκα, Όμο, Ριέρα (87' Σάμαρης), Μπάλαμπαν, Κουμορτζί, Κούκετς (72' Μπαρόνι), Γουνδουλάκης (80' Σκούφαλης), Κοντοές, Τσότσαλιτς, Τζαβέλλας
Στον πάγκο: Ανδριόλας, Μπουβάλ, Σιόβας, Αναστασόπουλος

SKODA ΞΑΝΘΗ (Νίκος Κεχαγιάς): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Κωστούλας, Τζάγκι, Σταθάκης, Φλίσκας, Σουάνης (55' Μπούγκα), Στίνγκα (46' Στρμπα), Ζιέντσουκ, Πόι, Μαρσελίνιο (67' Μάριτς)
Στον πάγκο: Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Κιντάνα, Λουτσιάνο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σταθόπουλος (Αχαΐας)
ΒΟΗΘΟΙ: Τρύφωνας (Κέρκυρας)-Γεωργαράκος (Αθηνών)

Επιμέλεια: Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x