Stoiximan Super League

«Σάλπι», τώρα και σε αγχολυτικό!

Για περίπου μία ώρα ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Λεβαδειακού και του άγχους, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Κάπου εκεί, ανέλαβε δράση ο Σαλπιγγίδης, ο οποίος πέτυχε ένα γκολ και κέρδισε ένα πέναλτι, παίζοντας καταλυτικό ρόλο στο τελικό 3-0. Λέτο και Σισέ τα άλλα δύο γκολ, που έφεραν τους «πράσινους» και πάλι στην κορυφή.

Για περίπου μία ώρα ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Λεβαδειακού και του άγχους, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Κάπου εκεί, ανέλαβε δράση ο Σαλπιγγίδης, ο οποίος πέτυχε ένα γκολ και κέρδισε ένα πέναλτι, παίζοντας καταλυτικό ρόλο στο τελικό 3-0. Λέτο και Σισέ τα άλλα δύο γκολ, που έφεραν τους «πράσινους» και πάλι στην κορυφή.

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση -μετά την ήττα 1-0 του Ολυμπιακού απ' τον Ηρακλή- δύο ομάδες διεκδικούν το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ που πλέον υπολείπεται δύο βαθμών του «τριφυλλιού». Απ' την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στο -5, διαφορά που δύσκολα θα καλυφθεί στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκας.

Η αναμέτρηση:

Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε ο Νίκος Νιόπλιας τον Παναθηναϊκό. Απ’ την ενδεκάδα που επέλεξε ο Έλληνας τεχνικός απουσίαζαν δύο βασικά στελέχη, ο τιμωρημένος Βύντρα και ο τραυματίας Νίνης.

Κλειστοί διάδρομοι...

Η πολύ καλά οργανωμένη άμυνα του Λεβαδειακού δεν επέτρεψε στους «πράσινους» να απειλήσουν -ουσιαστικά- την αντίπαλη εστία στο πρώτο εικοσάλεπτο. Τότε, ο Σαλπιγγίδης είδε την κίνηση του Καραγκούνη προς την περιοχή βγάζοντάς τον πρόσωπο με πρόσωπο με τον Μπλάζιτς, ο έμπειρος μέσος, όμως, άργησε χαρακτηριστικά να σουτάρει ή να τροφοδοτήσει κάποιον συμπαίκτη του, έτσι όταν αποφάσισε να «σπάσει» την μπάλα στ’ αριστερά του για τον ελεύθερο Λέτο, το πλασέ του Αργεντινού ήταν εύκολη υπόθεση για τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων.

Ντεμαράζ ευκαιριών και δοκάρι!

Η συγκεκριμένη φάση ήταν η αρχή για ένα ντεμαράζ ευκαιριών από πλευράς «πρασίνων» με δημιουργούς τους Λέτο και Μαρίνο, απ’ την αριστερή και τη δεξιά «πτέρυγα», αντίστοιχα και εκτελεστή τον Σισέ. Στην πιο χαρακτηριστική, ο Γάλλος επιθετικός σημάδεψε με προβολή το δεξί δοκάρι!

Ο γόρδιος δεσμός «λύθηκε» στο 64’, όταν απ’ τη σέντρα του Μαρίνου, ο Σαλπιγγίδης πρόλαβε την αντίδραση των αμυντικών του Λεβαδειακού και με κοντινή προβολή νίκησε τον Μπλάζιτς, δίνωντας το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, 1-0. Απελευθερωμένοι πλέον από το άγχος, οι παίκτες του «τριφυλλιού» διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Λέτο στο 71’. Ο Καραγκούνης σέντραρε απ’ τα δεξιά και ο αριστερός εξτρέμ «έγραψε» με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή το 2-0.

Έφτασε τα 21 ο Σισέ

Δύο λεπτά αργότερα, ο Κόλτζος ανέτρεψε τον Σαλπιγγίδη μέσα στην περιοχή. Ο Σισέ ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, σε πρώτο χρόνο δεν κατάφερε να σκοράρει, αφού ο Μπλάζιτς απέκρουσε το πέναλτι, στην επαναφορά όμως την έστειλε στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0. Αυτό ήταν το 21ο γκολ του Γάλλου επιθετικού στο πρωτάθλημα.

*Ο Μαρίνος αποχώρησε στο 67' με ενοχλήσεις στο δεξί του πόδι. Τον αντικατέστησε ο Μπιάρμσιρ.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σαριέγκι, Καντέ, Μαρίνος (67' Μπιάρσμιρ), Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης (75' Ρουκάβινα), Κατσουράνης, Λέτο, Σαλπιγγίδης, Σισέ (81' Πετρόπουλος).

Λεβαδειακός (Δημήτρης Φαράντος): Μπλάζιτς, Μπράνκο, Κόλτζος, Αλεξίου, Μαρτορέλ, Μπεγκόνια, Ζησόπουλος, Αμπουμπακάρι (86' Μαχαίρας), Μπάρκογλου, Αγκάλι (83' Σόλα), Βασιλείου (60' Σερζίνιο).

Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαΐας), Καρσιώτης (Κορίνθου)
Ολυμπιακό Στάδιο

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x