Stoiximan Super League

Κλινικά νεκρός

Μόνο σε θαύμα ελπίζει πλέον ο Ολυμπιακός στην υπόθεση τίτλος, αφού μετά την ήττα του 1-0 από τον Ηρακλή στο «Καυταντζόγλειο» έμεινε πέντε βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό και τρείς από τον ΠΑΟΚ, πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Ο Μάρα με πέναλτι στο 6' το γκολ του «Γηραιού», που άφησε οριστικά πίσω του την επικίνδυνη ζώνη. , γράφει ο Γιώργος Χελάκης στο www.sportfm.gr.

Μόνο σε θαύμα ελπίζει πλέον ο Ολυμπιακός στην υπόθεση τίτλος, αφού μετά την ήττα του 1-0 από τον Ηρακλή στο «Καυταντζόγλειο» έμεινε πέντε βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό και τρείς από τον ΠΑΟΚ, πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Ο Μάρα με πέναλτι στο 6' το γκολ του «Γηραιού» που άφησε οριστικά πίσω του την επικίνδυνη ζώνη.

Παρά το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» ήξεραν ότι θα έπαιζαν τα «ρέστα» τους αναφορικά με την υπόθεση τίτλος, παρουσιάστηκαν κακοί για ένα ημίχρονο και το πλήρωσαν. Με την ήττα στη Θεσσαλονίκη ο Ολυμπιακός χάνει σημαντικό έδαφος και οι ελπίδες του για κατάκτηση του τίτλου περιορίζονται. Ο Ηρακλής του Γιόζεφ Μπουμπένκο έκανε ακόμα ένα μεγάλο βήμα προς τη σωτηρία του με αυτό το αποτέλεσμα, φτάνοντας στους 31 βαθμούς. Αυτό ήταν το έκτο συνεχόμενο παιχνίδι στο οποίο ο «Γηραιός» δεν χάνει και ταυτόχρονα, μετά την Καβάλα, οι Θεσσαλονικείς γίνονται η δεύτερη ομάδα που στα δύο ματς με τους Πειραιώτες για το πρωτάθλημα δεν γνωρίζουν ήττα, καθώς στο παιχνίδι του πρώτου γύρου είχαν αποσπάσει ισοπαλία 1-1.



Το ματς

Γκολ με το καλημέρα

Ξέχασαν να μπουν στο γήπεδο οι παίκτες του Ολυμπιακού και το πλήρωσαν. Με τη σέντρα οι γηπεδούχοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τιμώρησαν τη νωχελικότητα των Πειραιωτών. Η προειδοποίηση ήρθε στο πρώτο κιόλας λεπτό όταν ο Κατσαμπής βρέθηκε ανενόχλητος να κουβαλά την μπάλα και να απειλεί με μακρινό σουτ. Με τη συμπλήρωση το πρώτου πενταλέπτου, ο Κομπαγιάσι με ωραία ενέργεια μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και ο Μέλμπεργκ τον σταμάτησε κρατώντας τον από τη φανέλα. Ο Δαλούκας έδειξε την άσπρη βούλα και ο Μάρα ήταν εύστοχος από το σημείο του πέναλτι, κάνοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να έχουν ασύνδετες τις γραμμές τους και έτσι ενώ κανείς θα περίμενε να πάρουν τα ηνία του αγώνα και να πιέσουν τον «Γηραιό», κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση, αφού τον ευνοούσε και το σκορ, ο γηπεδούχος σταματούσε με ευκολία την όποια επιθετική δραστηριότητα των φιλοξενούμενων. Μάρα και Κομπαγιάσι έβγαιναν συχνά από τα πλάγια δημιουργώντας διαρκώς προβλήματα. Ιδίως στην αριστερή πτέρυγα, ο Ραούλ Μπράβο δεν μπορούσε να σταματήσει τους παίκτες του Ηρακλή. Σε δύο σουτ από τον Λούα Λούα, το ένα μάλιστα από στημένη φάση, εξαντλήθηκε η επιθετική δραστηριότητα των «ερυθρολεύκων» στα πρώτα 45’ και μοιραία έφυγαν προς τα αποδυτήρια, ευρισκόμενοι πίσω στο σκορ.

Μήτρογλου και 4-4-2

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς βλέποντας την αδυναμία των ποδοσφαιριστών του να κυκλοφορήσουν την μπάλα και να κάνουν ευκαιρίες, έριξε τον Μήτρογλου στον αγώνα στη θέση του Πάντου. Παράλληλα, γύρισε τον Τοροσίδη στο δεξί άκρο της άμυνας και τον νεαρό επιθετικό δίπλα στον Νταρμπισάιρ, αλλάζοντας το σύστημα σε 4-4-2 από 4-3-3. Πράγματι, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και προσπάθησαν να πιέσουν, είχαν κατοχή της μπάλας και τίποτα παραπάνω. Οι γηπεδούχοι, παρά τις φωνές του Μπουμπένκο για το αντίθετο, έδωσαν χώρο και περίμεναν. Στα πρώτα 15 λεπτά της επανάληψης εύκολα κατάφερναν να σταματούν τους αντιπάλους τους, αλλά καθώς περνούσε η ώρα, κλείνονταν ακόμη περισσότερο στο «καβούκι» τους.

Κατοχή, ευκαιρίες και Φερνάντεζ!

Η είσοδος του Ζαϊρί και η καλή παρουσία του Μήτρογλου είχαν ως αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να δημιουργήσουν μια σειρά από σπουδαίες ευκαιρίες στις οποίες θα μπορούσαν να έχουν ισοφαρίσει. Όμως ο Ντάνι Φερνάντες εξελίχθηκε σε ήρωα των γηπεδούχων σταματώντας σε δύο περιπτώσεις τον Μήτρογλου και σε άλλη μία τον Μαρέσκα και παράλληλα αποτέλεσε τη μόνη απάντηση στον επιθετικό μονόλογο του Ολυμπιακού. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ολυμπιακός είχε 73% κατοχή της μπάλας στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν κατόρθωσε να την μετουσιώσει σε γκολ.

Ως διεκδικητής του πρωταθλήματος και ομάδα που έπαιζε τον μισό τίτλο στο «Καυντζόγλειο», ο Ολυμπιακός όφειλε να δείξει σαφώς καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο και σίγουρα να μην πετάξει ένα ολόκληρο 45λεπτο. Σίγουρα στο δεύτερο μέρος είχε καλύτερη απόδοση, όχι όμως τέτοια που ταιριάζει σε έναν πρωταθλητή.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΗΡΑΚΛΗΣ (Μπουμπένκο): Φερνάντεζ, Κατσαμπής, Λέκι, Παπαζαχαρίας, Μάρτος, Κάρλος Σέζαρ, Πίτου Γκαρσία (74' Ριμόλντι), Κομπαγιάσι (61' Επστάιν), Μιλάνο (82’ Γιάντσης), Μάρα, Ιάκομπ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Ραούλ Μπράβο, Πάντος (46' Μήτρογλου), Στολτίδης, Μαρέσκα, Τοροσίδης, Λεονάρντο (58' Ζαϊρί), Λούα Λούα, Νταρμπισάιρ (76’ Γ.Παπαδόπουλος).

Διαιτητής: Δαλούκας (Θεσσαλίας). Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας).

Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x