Stoiximan Super League

Τον τελείωσε

Οι ελπίδες του ΠΑΟΚ για κατάκτηση του τίτλου γκρεμίστηκαν στο «Κλ. Βικελίδης». Ο Άρης ήταν πολύ καλύτερος και με δύο γκολ (22’, 64’) του εκπληκτικού Κάμπορα νίκησε 2-0 μέσα σε μια φανταστική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί του. Στο -5 από την κορυφή πλέον ο «Δικέφαλος του Βορρά» μετά από 26 αγωνιστικές στη Σούπερ Λίγκα, τελείωσε το ματς με εννιά παίκτες. Σφοδρή επίθεση με κατά της διαιτησία από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Οι ελπίδες του ΠΑΟΚ για κατάκτηση του τίτλου γκρεμίστηκαν στο «Κλ. Βικελίδης». Ο Άρης ήταν πολύ καλύτερος και με δύο γκολ (22’, 64’) του εκπληκτικού Κάμπορα νίκησε 2-0 μέσα σε μια φανταστική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί του. Στο -5 από την κορυφή πλέον ο «Δικέφαλος του Βορρά» μετά από 26 αγωνιστικές στη Σούπερ Λίγκα, τελείωσε το ματς με εννιά παίκτες. Με φόρα ετοιμάζονται για τα πλέι οφ οι «κίτρινοι». Σφοδρή επίθεση με ανακοίνωση κατά της διαιτησία από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη κάρτα οι Σνάουτσνερ και Βιεϊρίνια, όταν ήδη είχε διαμορφωθεί το τελικό σκορ. Δεν θα γιορτάσει όπως ήθελε τη συμπλήρωση 250 αγώνων στην κορυφαία κατηγορία της Ελλάδας ο Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος προπονητής είδε τους ποδοσφαιριστές τους να μην μπορούν να προβάλλουν αντίσταση στους παίκτες του Άρη και να παραδίδονται στις ορέξεις του Χαβιέ Κάμπορα, ο οποίος εκτός των δύο γκολ, είχε και ένα χαμένο πέναλτι στο 18’, το πρώτο που κερδίζει ο Άρης εδώ και ένα χρόνο.



Το ματς

Τον έσπρωξε η εξέδρα

Η απίστευτη ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι 23.000 οπαδοί του Άρη, έδωσαν «φτερά» στους ποδοσφαιριστές του Κούπερ. Πιο δυναμικό το ξεκίνημα των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή τους, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να κάνουν και τη μεγάλη φάση μπροστά στην εστία του ΠΑΟΚ. Στο 18’ ήρθε η στιγμή που ονειρεύονταν οι οπαδοί των «κιτρίνων» από τις 28/02/2009. Αυτή βλέπεται ήταν η τελευταία φορά που ο Άρης είχε κερδίσει πέναλτι. Σε εκείνο το σημείο, ο Κόκε ανατράπηκε από τον Κοντρέρας και ο διαιτητής Σπάθας υπέδειξε διαξιολογημένα την «εσχάτη των ποινών». Ο Κάμπορα αντί για τα δίχτυα, σημάδεψε από τα έντεκα μέτρα το δεξί δοκάρι του Χαλκιά και έτσι, χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη.

Παρά το σοκ της απώλειας του πέναλτι, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ λίγο αργότερα και μάλιστα με τον ίδιο παίκτη που τέσσερα λεπτά νωρίτερα είχε αστοχήσει. Ο Μεριέμ βρήκε τον Κάμπορα στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και εκείνος αφού γύρισε, έπιασε σουτ και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Χαλκιά, κάνοντας παράλληλα το 1-0.

Οπισθοχώρηση μετά το γκολ

Μετά το τέρμα που τους έδωσε το προβάδισμα, οι παίκτες του Άρη σταδιακά οπισθοχώρησαν και οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ πήραν τον έλεγχο του ματς. Παρά το γεγονός αυτό όμως, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν καμία ουσιαστική ευκαιρία μπροστά στην εστία του Σηφάκη. Οι «κίτρινοι» μάλιστα ήταν εκείνοι που έφτασαν κοντά στο γκολ λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Ο Νέτο βγήκε ταχύτατα στην αντεπίθεση, αλλά στο γύρισμα που δοκίμασε, παρεμβλήθηκε ο Χαλκιάς και μάζεψε την μπάλα.

Φοβερό γκολ από τον Κάμπορα

Στο δεύτερο μέρος το ματς έγινε ιδιαίτερα σκληρό και αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα και λίγες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Σαν όαση στη γενικότερη μετριότητα του δευτέρου ημιχρόνου ήρθε το απίστευτο γκολ του Κάμπορα. Ο Αργεντινός πήδηξε στο 64’ μέσα στην περιοχή χωρίς να καταφέρει να πιάσει την κεφαλιά, αλλά αμέσως έκανε εξαιρετικό γυριστό σουτ, με το οποίο δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Χαλκιά, γράφοντας το 2-0.

Ένταση και αποβολές

Από εκείνο το σημείο ουσιαστικά το παιχνίδι είχε κριθεί οριστικά και αμετάκλητα, αν και οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν δυο-τρεις καλές ευκαιρίες στις οποίες θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει καν να ξαναμπούν στο ματς. Βιεϊρίνια και Σορλέν δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Σηφάκη και μοιραία η προσπάθεια για ανατροπή έδωσε τη θέση της στα νεύρα. Αποτέλεσμα αυτής της έντασης στον αγωνιστικό χώρο ήταν να αποβληθούν δύο ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, οι Σνάουτσνερ και Βιεϊρίνια.

Ο Άρης πήρε μια δίκαιη νίκη και πλέον σκέφτεται ξεκάθαρα τα πλέι οφ, εκεί που μεταξύ άλλων, λογικά θα βρει μπροστά του ξανά τον αποψινό του αντίπαλο. Τα περιθώρια του ΠΑΟΚ για τίτλο περιορίζονται σημαντικά αφού μένει πέντε βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και τα περιθώρια στενεύουν καθώς απέμειναν μόλις τέσσερις στροφές για τη λήξη της κούρσας.

Στα στατιστικά του αγώνα τώρα, αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι φέτος στο οποίο ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πίσω στο σκορ στο ημίχρονο και ταυτόχρονα, η πρώτη του ήττα στη σεζόν με δύο γκολ. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, Χαβιέ Κάμπορα, από την πλευρά του έφτασε στα 11 γκολ και είναι ο δεύτερος σκόρερ της κατηγορίας μαζί με τον Μπάρκογλου.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΡΗΣ (Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Ρονάλντο, Ναφτί, Κάλβο, Κόκε(90' Χαβίτο), Νασούτι, Μεριέμ, Κάμπορα(86' Τζόνσον), Πρίττας (69' Νάτσο Γκαρσία).

ΠΑΟΚ (Σάντος): Χαλκιάς, Γκαρσία(68' Κουτσιανικούλης), Βιτόλο, Σορλέν, Μουσλίμοβιτς(89' Φωτάκης), Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Βιεϊρίνια, Ίβιτς(85' Αραμπατζής), Σνάουτσνερ.

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά). Βοηθοί: Τρύφωνας (Κέρκυρας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας).
Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης".

Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x