Stoiximan Super League

Βγενόπουλος: «Δικαιώθηκαν οι επιλογές μας»

Ως την αρχή μιας επιτυχημένης προσπάθειας, η οποία δικαιώνει τις επιλογές που έγιναν, χαρακτήρισε τη διαφαινόμενη κατάκτηση του τίτλου από τον Παναθηναϊκό ο Ανδρέας Βγενόπουλος, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6. «Έχουμε καλύτερη ομάδα, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να ακολουθήσει». Ο κ. Βγενόπουλος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον Νικόλα Πατέρα αλλά και στις μέχρι τώρα επιλογές του Νίκου Νιόπλια, ενώ πιστεύει ότι η ομάδα μπορεί να πάρει κάτι καλό κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης.

Ως την αρχή μιας επιτυχημένης προσπάθειας, η οποία δικαιώνει τις επιλογές που έγιναν, χαρακτήρισε τη διαφαινόμενη κατάκτηση του τίτλου από τον Παναθηναϊκό ο Ανδρέας Βγενόπουλος, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6

«Έχουμε καλύτερη ομάδα, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να ακολουθήσει. Θέλουμε κάτι καλό και στην Ευρώπη σε βάθος χρόνου» ,τόνισε ο μέτοχος των "πρασίνων". Ο κ. Βγενόπουλος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον Νικόλα Πατέρα αλλά και στις μέχρι τώρα επιλογές του Νίκου Νιόπλια, ενώ πιστεύει ότι η ομάδα μπορεί να πάρει κάτι καλό κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης.

Για το γήπεδο επανέλαβε ότι βασική προτεραιότητα παραμένει ο Βοτανικός, αλλά υπάρχουν και άλλες επιλογές (Λεωφόρος, ΟΑΚΑ), αν δεν τηρηθούν από πλευράς Πολιτείας τα χρονικά όρια στις διαπραγματεύσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου στο NovaΣπορ Fm 94.6

- το όραμά του για τον Παναθηναϊκό

«Μακάρι ο Παναθηναϊκός να πάρει δώδεκα συνεχόμενα πρωταθλήματα, αλλά αν γίνει αυτό, θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι συμβαίνει πιθανότατα κάτι αφύσικο. Στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει 11 στα 12 πρωταθλήματα στην Ελλάδα, αλλά δεν είναι κάτι που θα επαναληφθεί εύκολα και έγινε λόγω ειδικών συνθηκών.

Εγώ θέλω να δω μια ομάδα να παίζει καλό ποδόσφαιρο και όταν βρεθεί σε μια άτυχη μέρα, να βλέπω τους παίκτες να προσπαθούν και να κάνουν τα αδύνατα-δυνατά μέσα στο γήπεδο. Επίσης, θέλω να ερχόμαστε όλοι οι φίλαθλοι στο γήπεδο, θέλοντας να κερδίσει η ομάδα μας, χωρίς να αποδοκιμάζουμε έναν παίκτη αν έχει συμβεί κάτι κακό και ιδανικά να υποστηρίζουμε την ομάδα, χωρίς να βρίζουμε τους αντιπάλους.

Αν σε αυτά βάλει κανείς τη διάσταση ότι οι μέτοχοι πρέπει να ενισχύουν οικονομικά και η διοίκηση κάνει το καλύτερο δυνατό για να είμαστε αξιόμαχοι σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τότε δεν μπορεί να μου απαγορεύσει κανείς να ονειρεύομαι και κάποιες ευρωπαϊκές διακρίσεις. Αν στο πλαίσιο της πολυμετοχικότητας μπορούμε να κάνουμε παραπάνω συμμαχίες με εύπορους Παναθηναϊκούς, που δεν μας ακολούθησαν στην πρώτη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, τότε μπορούν να γίνουν μεγαλύτερες επενδύσεις.

Κάποια στιγμή είχα πει ότι είμαστε πιο δυνατοί από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς και επιμένω σε αυτό. Η διαφορά είναι ότι από τα 13 επιφανή μέλη της Παναθηναϊκής Ενωτικής Κίνησης, ακολουθήσαμε μόνο τέσσερις, αφού οι υπόλοιποι διαφώνησαν με τους όρους της αύξησης. Θεωρούσαν ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει ένας μεγαλομέτοχος με τόσο υψηλό ποσοστό. Εμείς που προχωρήσαμε, θεωρήσαμε ότι και αυτό το μοντέλο μπορούσε να είναι πετυχημένο.

Μέχρι στιγμής μάλλον δικαιωνόμαστε. Ενδεχομένως, αν είχε ακολουθηθεί το μοντέλο που ήθελαν οι υπόλοιποι, ο Παναθηναϊκός να ήταν πολύ πιο δυνατός και ίσως με λιγότερα προβλήματα».

- το πού κρίνεται το φετινό πρωτάθλημα:

«Το πρωτάθλημα κρίνεται σε τρία σημεία. Το πρώτο στο πολύ καλό ρόστερ του Παναθηναϊκού, για το οποίο δαπανήθηκαν πολλά χρήματα, το δεύτερο στην προετοιμασία και τη φυσική κατάσταση της ομάδας και το τρίτο στην έγκαιρη αλλαγή προπονητή, που αποφάσισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Νικόλας Πατέρας, προκειμένου να επανέλθει το καλό κλίμα στην ομάδα, που κινδύνευε να χαλάσει.

Νομίζω ότι αυτά ήταν κομβικά, όπως και τα λάθη και οι ελλείψεις των αντιπάλων. Βέβαια, εξαρτάται το πώς βλέπει ο καθένας τα πράγματα, αν τα βλέπει δηλαδή σε έναν μικρόκοσμο ή αν βλέπει μια μεγαλύτερη εικόνα».

- τα οφέλη που θα έχει ο Παναθηναϊκός αν κατακτήσει το πρωτάθλημα:

«Το πρωτάθλημα, αν το πάρουμε, αφού τίποτε δεν έχει τελειώσει και δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από προσωρινές νίκες, νομίζω ότι θα είναι η επιτυχής αρχή μιας νέας προσπάθειας. Η προσπάθεια γίνεται για να αποκτήσει πάλι ο Παναθηναϊκός το μερίδιο που του αναλογεί σε τίτλους την επόμενη δεκαετία.

Άλλωστε, ο στόχος των αλλαγών δεν ήταν για να πάρουμε ένα πρωτάθλημα, αλλά να δημιουργήσουμε μια αξιόμαχη ομάδα στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι αν ο Παναθηναϊκός έχει άλλους δύο παίκτες τύπου Σισέ, έναν στην άμυνα και έναν στη μεσαία γραμμή, όπως μου έχει μεταφερθεί από το τεχνικό επιτελείο, θεωρώ ότι θα είναι ανταγωνιστικός σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

- τον επαναληπτικό με τη Σταντάρ στη Λιέγη:

«Διάβασα ότι ήμουν στην Τρίπολη. Δεν είναι ακριβές αυτό, αλλά θα πάω στη Λιέγη. Χθες, είχε τηλεφωνική επαφή ο Γιώργος Καραγκούνης, ως αρχηγός της ομάδας, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Νικόλα Πατέρα, και του είπε ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο θέλουν να αποδείξουν ότι είμαστε καλύτερη ομάδα και ότι θα παλέψουν και θα διεκδικήσουν ό,τι τους αναλογεί.

Εγώ αισθάνομαι ότι ως φίλαθλος, αλλά και όσοι μπορούν, πρέπει να είμαστε στο πλευρό της ομάδας. Μπορεί οι πιθανότητες να είναι μειωμένες μετά το άτυχο αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, αλλά η μπάλα είναι στρογγυλή. Όταν πήγα στη Ρώμη αισθανόμουν ότι ο βαθμός δυσκολίας ήταν μεγαλύτερος.

Γιατί να μην μπορέσει να κάνει την ανατροπή η ομάδα, από τη στιγμή που το θέλουν; Στο πρώτο ματς, επί τους ουσίας, πέραν του τερματοφύλακα που έπαιξε αναγκαστικά, μόνο δύο παίκτες από αυτούς που αγωνίστηκαν ήταν εκτός βασικής ενδεκάδας. Νομίζω ότι αυτό ως επιλογή του προπονητή, δεν έδειχνε ότι ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε να ‘χτυπήσει’ το παιχνίδι. Ήταν ένα περίεργο ματς, όπου τα πάντα πήγαν στραβά. Φέραμε ένα άσχημο αποτέλεσμα, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι Παναθηναϊκός.

Έχουμε μια σημαντική ιστορία στην Ευρώπη και είμαστε υποχρεωμένοι να παλέψουμε μέχρι το τέλος και να κάνουμε υπερήφανους τους φιλάθλους μας. Όχι απαραίτητα επειδή θα προκριθούμε. Δεν θα πάω στη Λιέγη με τη βεβαιότητα ότι θα είναι αυξημένες οι πιθανότητες πρόκρισης. Εμένα μου αρκεί να δω την ομάδα να παλεύει μέχρι το τέλος. Μπορεί να βάλουμε ένα γκολ στα πρώτα λεπτά και να αυξήσουμε τις ελπίδες, αλλά μπορεί να χάνουμε 2-0 στο 60ο λεπτό.

Αλλά ακόμη κι εκεί πρέπει να παλέψουμε, γιατί στα εναπομείναντα λεπτά μπορεί να βάλουμε τέσσερα γκολ. Θα χειροκροτήσω την προσπάθειά τους, ακόμη κι αν βγουν ηττημένοι από το γήπεδο. Εγώ αισθάνομαι τον Παναθηναϊκό πρώτα ως κομμάτι της Ευρώπης και μετά να αγωνίζεται για την Ελλάδα. Νομίζω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα στη Λιέγη και ό,τι γίνει. Δεν δέχομαι ότι οι παίκτες πρέπει να κρατήσουν δυνάμεις για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό».

- τις ‘παρεμβάσεις’ του ως φίλαθλος κατά τη διάρκεια της σεζόν:

«Έκανα δύο παρεμβάσεις ως φίλαθλος. Την πρώτη φορά επειδή έβλεπα δίπλα μου κάποιους φιλάθλους που δεν ήθελαν το καλό της ομάδας. Τη δεύτερη πάνω στο ίδιο μοτίβο, επειδή είχε χαθεί η διαφορά, είχα πει ότι ακόμη και μείον δύο βαθμούς να ήμασταν από τον Ολυμπιακό, πίστευα ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα.

Θεωρώ ότι έχουμε καλύτερη ομάδα και νομίζω ότι ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε από το καλοκαίρι να ακολουθήσει έναν προγραμματισμό του ιδίου επιπέδου. Θεώρησα από την πρώτη στιγμή ότι ήμασταν το φαβορί και θα είμαστε μέχρι το τέλος.

- τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Νικόλα Πατέρα:

«Όλα τα θέματα της ομάδας τα ‘τρέχει’ ο Νικόλας Πατέρας και έχει αποδείξει ότι τα χειρίζεται εξαιρετικά. Νομίζω ότι φέτος μπαίνουν επί της ουσίας τα θεμέλια για τα επόμενα χρόνια, που θα είναι πιο δύσκολα και στην Ελλάδα, αλλά και σε ό,τι αφορά την επίτευξη του ευρωπαϊκού μας ονείρου.

Νομίζω, όμως, ότι είμαστε σε σωστή κατεύθυνση. Όσον αφορά εμένα, όπως ξέρετε για τις μετοχές μου έχω δώσει πληρεξούσιο στον κ. Πατέρα, επομένως νομίζω ότι οι ελπίδες μου ως φίλαθλος είναι στηριγμένες στη διοίκηση του κ. Πατέρα. Δεν τελεί υπό κρίση η παραμονή του στην προεδρία και το θεωρώ αστείο να τεθεί τέτοιο θέμα.

Είναι περισσότερο θέμα του πώς αισθάνεται ο ίδιος και κατά πόσο οι συνθήκες είναι τέτοιες, ώστε κάνοντας τη δουλειά του να νιώθει και την ευχαρίστηση που πρέπει».

- το θέμα της παραμονής του Νίκου Νιόπλια στην τεχνική ηγεσία της ομάδας:

«Δεν μπορώ να το γνωρίζω. Προσωπικά είμαι ικανοποιημένος από αυτά που βλέπω και εκνευρίζομαι με τους προπονητές του σαλονιού. Όταν γίνονται δύο αλλαγές και έρθει το θετικό αποτέλεσμα, βλέπω κολακευτικά σχόλια και αν δεν ‘βγούνε’, αρχίζουν οι κριτικές για την απειρία του και γιατί δεν είναι ‘μπαρουτοκαπνισμένος’.

Αυτά τα πράγματα τα θεωρώ αστεία. Βλέπω μια ομάδα που η βασική της βελτίωση από την αποχώρηση του Χενκ Τεν Κάτε, είναι ότι λειτουργεί σαν οικογένεια με τα θετικά της αλλά και ορισμένα αρνητικά, βλέπω ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια σε επίπεδο τακτικής και αισθάνομαι ότι έχουμε μια ομάδα στην Ελλάδα, η οποία συγκρινόμενη με τις άλλες, είναι η καλύτερη και υπό προϋποθέσεις με τις κατάλληλες προσθήκες μπορεί να κάνει μια καλή ευρωπαϊκή πορεία.

Αν μείνει ο προπονητής, θεωρώ ότι θα είναι μια εξαιρετική επιλογή. Έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στον προπονητή αλλά και στους παίκτες. Στενοχωριέμαι όταν ακούω κριτικές για τους παίκτες. Είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές, είναι winners, τιμούν τη φανέλα και προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο στο γήπεδο. Πιστεύω ότι θα πάνε στη Λιέγη για να παίξουν πρώτα για τη φανέλα του Παναθηναϊκού και για την ιστορία του και μετά για τους εαυτούς τους. Γι’ αυτό θέλω να είμαι εκεί.

Αν θέλετε να βγάλετε μια είδηση, βγάλτε αυτήν: ‘Όλοι μαζί να είμαστε στο πλευρό της ομάδας για να χειροκροτήσουμε την προσπάθεια που θα κάνει και όχι απαραίτητα για την πρόκριση. Χωρίς να μας απασχολεί τι παιχνίδι ακολουθεί και τι θα γίνει».

- τον Λουκά Βύντρα:

«Ο Βύντρα έχασε μια κλασική ευκαιρία στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης και όλοι είπαμε ‘τι κάνεις, ρε Βύντρα’ και στη συνέχεια έκανε ένα μαγικό σουτ και είπαμε ‘μπράβο, ρε Λουκά’. Αυτή είναι η μοίρα των παικτών. Πρέπει, όμως, αυτός που λέει το «τι κάνεις, ρε Βύντρα», να το λέει με αγάπη.

Όταν έχεις έναν τερματοφύλακα όπως ο Γκαλίνοβιτς, που κάνει ένα λάθος και κρεμάει την ομάδα, να αισθάνεσαι ότι είναι ένα κομμάτι της δικής σου οικογένειας. Δεν το έκανε επίτηδες και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ούτε την ψυχολογία του ούτε να παραγνωρίζει την προσφορά του. Αυτά τα πράγματα με πειράζουν, είναι κακίες.

Αυτό που πρέπει να κάνει ο καθένας είναι να βάζει το κασκόλ του, να πηγαίνει στο γήπεδο και να στηρίζει τις προσπάθειες της ομάδας του, είτε κερδίζει είτε χάνει».

- το θέμα της κατασκευής του γηπέδου στον Βοτανικό:

«Νομίζω ότι η ανακοίνωσή μου τα λέει όλα. Στον ΠΑΟ έχουμε ανακαλύψει και μία νέα λέξη, πως είναι το αρθρογράφος, εμείς λέμε ‘δηλητηριογράφος’. Εγώ λέω ότι όπως η ομάδα το θέλει, να πάμε να χτυπήσουμε το παιχνίδι με τη Σταντάρ. Ακούγοντάς το, κάποιος θα μπορούσε να πει ‘θα δώσουνε δυνάμεις και αν έρθει ένα άσχημο αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό τι κακό έκαναν’.

Αν δεν το κάνουμε, θα μπορούσαν να πουν ‘δεν σέβονται την ευρωπαϊκή ιστορία του Παναθηναϊκού και δεν ασχολούνται με αυτό το παιχνίδι’. Οτιδήποτε πεις, αν κάποιος είναι ‘δηλητηριογράφος’, έχει τη δυνατότητα να βγει να το κριτικάρει. Εμένα δεν με απασχολεί, κάτι που ισχύει και για το θέμα του γηπέδου. Εγώ ξεκαθάρισα τη θέση μου και πιστεύω ότι πρακτικώς γίνεται γήπεδο και στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και μπορεί να γίνει μια ‘πράσινη πολιτεία’ και στο ΟΑΚΑ. Πρώτη προτεραιότητα, όμως, αποτελεί ο Βοτανικός.

Απλώς θεωρώ ότι πρέπει να έχει χρονικά περιθώρια. Έμαθα ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΓΗΠΕΛ αποφάσισε να βάλει χρονικό όριο το τέλος Απριλίου και μέχρι τότε πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα. Πρέπει να τελειώσει αυτό το κακόγουστο σίριαλ. Ή να βρεθεί μια λύση ή να ψάξουμε τις εναλλακτικές λύσεις.

Αν δεν υπάρξει θετική εξέλιξη, θα τεθεί θέμα να φύγουμε από αυτή την περιπέτεια. Το θεωρώ αδιανόητο να παρακαλάμε την Πολιτεία και παράγοντες, που δεν μας αντιμετωπίζουν με σεβασμό και οι οποίοι θέλουν να μας βάλουν στην αρχή της αφετηρίας για να ξαναπάρουμε άδεια και όλα τα σχετικά. Αυτό έχει ξεπεράσει τα όρια της γελοιότητας».

- την άποψή του για τον Ολυμπιακό:

«Ο Ολυμπιακός έκανε φέτος κάποια από τα κλασικά λάθη, αφού θεώρησε ότι δεν έπρεπε να κάνει σημαντικές επενδύσεις, είτε για προπονητή είτε για το ρόστερ και γενικότερα ακολούθησε κάποιες συνταγές που οδηγούν σε αποτυχία. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός είναι ένας πολύ μεγάλος και ιστορικός σύλλογος, είναι ο μεγάλος μας ανταγωνιστής και προφανώς δεν πρέπει να περιμένουμε ότι θα επαναλάβει τα ίδια λάθη και την επόμενη περίοδο».

- για το θέμα της απαγόρευσης μετακίνησης οργανωμένων φιλάθλων:

«Το ποδόσφαιρο χωρίς μετακινήσεις οπαδών χάνει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ομορφιάς του. Επιμένω ότι η περιβόητη βία είναι συνέχεια της φραστικής βίας. Όταν διαβάζω για συσκέψεις που γίνονται και κανείς δεν ασχολείται με τη φραστική βία, αφού τη θεωρούν κάτι αυτονόητο, θεωρώ ότι δεν είναι λογικό να μην περιμένει κανείς ότι δεν θα υπάρξει και η φυσική βία με οποιαδήποτε μορφή.

Δεν είναι λογικό να υπάρχουν νέοι άνθρωποι και να βρίζουν με τέτοιον τρόπο στο γήπεδο. Όπως και όταν δεν γίνεται κάποιο επεισόδιο βίας, να βγαίνουν οι πρόεδροι των ομάδων και να ευχαριστούν τον υπέροχο κόσμο της ομάδας. Αυτά δεν είναι ωραία πράγματα.

Θα πάω στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και θα είμαι ενθουσιασμένος αν μπορούμε να τους υποδεχθούμε πολιτισμένα, χωρίς να τους βρίσουμε, να χειροκροτήσουμε την ομάδα μας, ιδανικά να τους κερδίσουμε και να χαρούμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x