Βόλεϊ

Από την κόλαση στον παράδεισο

Το χάρο με τα μάτια του είδε ο Ολυμπιακός που βρέθηκε έναν πόντο μακριά από τον αποκλεισμό, αλλά τελικά πανηγύρισε τη νίκη με 3-2 σετ στη Μίκρα και εξασφάλισε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Κορυφαίος για τους νικητές -που παρ’ ολίγον να εξελιχθούν σε αυτόχειρες- ο Δημήτρης Τζούριτς. Κακός ο Μίλκοβιτς, που πέτυχε, ωστόσο, τους δύο τελευταίους πόντους. Άξιος συγχαρητηρίων ο Ηρακλής, προβληματική η διαιτησία.

Το χάρο με τα μάτια του είδε ο Ολυμπιακός που βρέθηκε έναν πόντο μακριά από τον αποκλεισμό, αλλά τελικά πανηγύρισε τη νίκη με 3-2 σετ στη Μίκρα και εξασφάλισε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Κορυφαίος για τους νικητές -που παρ’ ολίγον να εξελιχθούν σε αυτόχειρες- ο Δημήτρης Τζούριτς. Κακός ο Μίλκοβιτς, που πέτυχε, ωστόσο, τους δύο τελευταίους πόντους. Άξιος συγχαρητηρίων ο Ηρακλής, προβληματική η διαιτησία.

Έφτασε στην πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό ο Ηρακλής. Έχοντας διαβάσει πολύ καλά το παιχνίδι των αντιπάλων, έχοντας βγάλει εκτός παιχνιδιού τον Ιβάν Μίλκοβιτς, πάλεψε μέχρι τον τελευταίο πόντο ένα ματς που θεωρούταν «χαμένο». Όπλο του Ηρακλή το καλό μπλοκ του, την ώρα που ο Προύσαλης μοίραζε όμορφα το παιχνίδι. Κάκιστος ο Καλντέιρα στην υποδοχή, θετικός από την άλλη ο Κούναρι. Ωστόσο, δύσκολα η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη θα έφευγε με τη νίκη από τη Μίκρα, αν δεν είχε σε καλή μέρα τον Δημήτρη Τζούριτς.

Το ματς:

Μετά τους πρώτους πόντους εκατέρωθεν, ο Ολυμπιακός απέκτησε ένα ελαφρύ προβάδισμα τριών πόντων (10-7), το οποίο στη συνέχεια έφτασε στο +6 για τους «ερυθρόλευκους» (16-10). Πολύ καλός σε αυτό το διάστημα ο Όλι Κούναρι καθώς και ο Ιβάν Μίλκοβιτς που πίεζε με το σέρβις του. Ο Ολυμπιακός διατηρούσε αυτό το προβάδισμα (20-14) και κάπως έτσι έφτασε εύκολα στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 25-19.

Το δεύτερο σετ αποδείχθηκε το πλέον καταλυτικό του αγώνα. Κι’ αυτό, γιατί ενώ οι Πειραιώτες είχαν πάρει πολύ ισχυρό προβάδισμα, χάρη στο επιθετικό σερβίς τους (11-16 και 13-19) ο «γηραιός» έκανε την αντεπίθεση του και με σερί 5-0 έφερε το ματς στον πόντο. Μάλιστα, συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και ισοφάρισε σε 21-21. Με καρφί του Μπάρανεκ πέρασε μετά από πολύ ώρα μπροστά στο σκορ την πιο κρίσιμη στιγμή (24-23) και ένα λάθος στην υποδοχή του Ολυμπιακού, τους χάρισε ένα «χαμένο» σετ με 25-23.

Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη φαίνεται πως δεν έμαθε από το πάθημα της και απώλεσε και στο τρίτο σετ μια διαφορά που είχε αποκτήσει. Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν γρήγορα με 8-4, το οποίο με συνοπτικές διαδικασίες έγινε 9-9, εξαιτίας του δυνατού σέρβις των γηπεδούχων. Οι «κυανόλευκοι» σημάδευαν συνέχεια τον Καλντέιρα και ο Βραζιλιάνος ήταν κάκιστος στην υποδοχή. Έκτοτε, οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι (16-15), με τον Ηρακλή να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα (22-20). Τελικά, η ομάδα του Φρέντι Μπρουκς έφτασε πρώτη στο σετ πόιντ (24-22), αλλά ευτύχησε να πάρει τελικά το σετ με 31-29. Τραγικοί σε εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι στην υποδοχή, ενώ το μπλοκ τους ήταν ανύπαρκτο.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη όμως και από την αρχή μπήκε πολύ δυνατά στο σετ, αφού δεν είχε άλλα περιθώρια. Όπως έγινε και στην προηγούμενη διάρκεια του παιχνιδιού, οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν πάλι γερό προβάδισμα (17-11), με τη διαφορά πως τούτη τη φορά κατάφεραν να το συντηρήσουν μέχρι τέλους. Αφού βρισκόντουσαν μπροστά με 22-16, τελικά οδήγησαν το ματς στο τάι μπρεικ, παίρνοντας το σετ με 25-19.

Στο σετ που θα χάριζε την πρόκριση στον τελικό, ο Ηρακλής μπήκε καλύτερα για πρώτη φορά στον αγώνα. Χάρη στο μπλοκ τους προηγήθηκαν με 4-2. Ο Τζούριτς όμως -ο καλύτερος του Ολυμπιακού- ανέλαβε (ξανά) δράση και ισοφάρισε σε 5-5, ενώ μόλις πήγε στο σερβίς εκτέλεσε για να δώσει το προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» (8-6). Σε εκείνη τη στιγμή ο Μίλκοβιτς κέρδισε ψηλά στο φιλέ τη μάχη από τον Κραλ, αλλά ο διαιτητής έκρινε πως ο πόντος έπρεπε να πάει στον Ηρακλή. Χρέωσε με υπέρβαση τον Σέρβο. Η απόφαση εκνεύρισε τους «ερυθρόλευκους» που έχασαν στη συνέχεια δύο εύκολους πόντους. 9-8 το προβάδισμα για τον «γηραιό». Όλα όμως κρεμόντουσαν σε μια κλωστή και άλλη μια απόφαση του Γεροθόδωρου προκάλεσε ερωτηματικά. Ο άρχοντας του αγώνα έδωσε πόντο στον Ηρακλή ενώ ο Μίλκοβιτς πανηγύριζε τον πόντο που είχε πετύχει. Ο διαιτητής έκρινε ότι ο «Ιβάν ο Τρομερός» πάτησε γραμμή πίσω από τα 3 μέτρα.

Κάπως έτσι, ο Ηρακλής έφτασε πρώτος στο ματς πόιντ (14-13) αλλά δεν έμελλε να φτάσει στον τελικό. Ο Κούναρι πήρε το μπλοκ άουτ και ο Τίσερ δυσκόλεψε στο σερβίς τον «Γηραιό». Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν την ύστατη στιγμή πόντο από μπλοκ (15-14) ενώ ο Γερμανός πασαδόρος τους δυσκόλεψε εκ νέου την υποδοχή των αντιπάλων. Έτσι, την κόντρα επίθεση ανέλαβε ο Ιβάν Μίλκοβιτς για να τελειώσει το ματς με 16-14.

Τα σετ (2-3) : 19-25, 25-23, 31-29, 19-25, 14-16.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Μπρουκς): Προύσαλης 2π. (2 μπλοκ), Μπάρανεκ 4 (3/8 επ., 1 μπλοκ), Ερέου 16 (15/29 επ., 1 μπλοκ, 64% υπ.), Κράβαρικ 12 (4/11 επ., 5 μπλοκ, 3 άσοι), Κραλ 13 (1 άσος, 11/16 επ., 1 μπλοκ), Γκασπαρίνι 17 (1 άσος, 15/26 επ., 1 μπλοκ), Μπαμπαλιούτας (λ.- 79% υπ.) / Γκόρτσανιουκ 11 (9/21 επ., 2 μπλοκ), Εφραιμίδης, Χαραλαμπίδης, Κανέλλος.
OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καλμαζίδης): Τίσερ 7π. (5/7 επ., 2 μπλοκ), Μίλκοβιτς 17 (1 άσος, 16/41 επ.), Κούναρι 11 (2 άσοι, 8/18 επ., 1 μπλοκ, 56% υπ., Καλντέιρα 17 (1 άσος, 16/30 επ., 57% υπ.), Ανδρεάδης 10 (1 άσος, 7/13 επ., 2 μπλοκ), Τζούριτς 23 (2 άσοι, 18/21 επ., 3 μπλοκ), Στεφάνου (λ.-74% υπ.) / Κουζούνης, Σουλτανόπουλος, Κυριαζής.


Επιμέλεια: Βαγγέλης Αυγουστής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x