Champions League

«Μέσι-γχωρείτε, εγώ δεν είμαι Ρεάλ…» (video)

Καμία διάθεση να… την πατήσει όπως η Ρεάλ δεν έδειξε η Μπαρτσελόνα και με έναν Μέσι που «πετούσε φωτιές» έφτασε σε ένα άνετο 4-0 επί της Στουτγκάρδης. Μια ακόμα ποδοσφαιρική παράσταση από τον Αργεντινό, που πέτυχε δύο γκολ, έφτιαξε άλλο ένα (το πέτυχε ο Πέδρο) και έστειλε σχεδόν μόνος του στους «8» του Champions League τους Καταλανούς (το τέταρτο τέρμα τους πέτυχε ο Μπόγιαν). Απογοητευτικοί οι Γερμανοί, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν καν τους «μπλαουγκράνα» στα ενενήντα λεπτά.

Καμία διάθεση να… την πατήσει όπως η Ρεάλ δεν έδειξε η Μπαρτσελόνα και με έναν Μέσι που «πετούσε φωτιές» έφτασε σε ένα άνετο 4-0 επί της Στουτγκάρδης.

Μια ακόμα ποδοσφαιρική παράσταση από τον Αργεντινό, που πέτυχε δύο γκολ, έφτιαξε άλλο ένα (το πέτυχε ο Πέδρο) και έστειλε σχεδόν μόνος του στους «8» του Champions League τους Καταλανούς (το τέταρτο τέρμα τους πέτυχε ο Μπόγιαν).

Απογοητευτικοί οι Γερμανοί, δεν μπόρεσαν να επαναλάβουν την καλή εμφάνιση του πρώτου αγώνα και απείλησαν ελάχιστα τους «μπλαουγκράνα» στα ενενήντα λεπτά.

«Πονηρεμένη» και… αποφασισμένη

Με το κάζο της Ρεάλ Μαδρίτης «σφηνωμένο» λες στο μυαλό τους μπήκαν στο γήπεδο οι Καταλανοί. Οι παίκτες του Γκουαρντιόλα δεν έδειξαν καμία διάθεση για αστεία σχετικά με την πρόκριση και με τη συμπλήρωση κιόλας του εικοσάλεπτου ξεκαθάριζαν πως κλισέ σχετικά με τους Γερμανούς και την… κατάληξη των παιχνιδιών με έντεκα που εκείνοι συμμετέχουν δεν επρόκειτο να ακουστούν απόψε στο «Καμπ Νου».

Και πώς θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά, όταν διέθεταν έναν Μέσι που δείχνει να «παίρνει φωτιά» στο πιο κατάλληλο σημείο της σεζόν. Ο Αργεντινός συνέχισε… από ‘κει που είχε μείνει την Κυριακή απέναντι στη Βαλένθια και μετέτρεψε σχετικά εύκολα την άμυνα της Στουτγκάρδης στο επόμενο «θύμα» του. Μόλις στο 13’, λοιπόν, ξεκίνησε λίγο κάτω από το κέντρο, εκμεταλλεύτηκε τον φόβο των αμυντικών για διαπόμπευση, σε περίπτωση που επιχειρούσαν να τον κόψουν και φτάνοντας έξω από την περιοχή «ζωγράφιζε» με απίστευτη άνεση το προβάδισμα των Καταλανών.

Δέκα λεπτά αργότερα, δε, έδινε την ευκαιρία στον Τουρέ να σερβίρει «στο πιάτο» το γκολ για τον Πέδρο κι εκείνος με τη σειρά του να ρίξει από νωρίς «τίτλους τέλους» στο έργο της πρόκρισης.

Απλά… γαρνίρισε την πρόκριση

Έχοντας συμπληρώσει πάνω από τριάντα λεπτά ξεκούρασης επέστρεψε από την ανάπαυλα η Μπαρτσελόνα (στο τέταρτο των αποδυτηρίων πρέπει να προστεθεί και το τελευταίο εικοσάλεπτο του πρώτου μέρους, όπου είχε ρίξει τελείως ρυθμούς). Αρκούσε, ωστόσο, μια πεντάλεπτη «αναλαμπή» του Μέσι -κατά την οποία ολοκλήρωσε θαυμάσια τον συνδυασμό Πέδρο και Άλβες- ώστε να διευρύνει ακόμα περισσότερο τον προσωπικό του λογαριασμό και το προβάδισμα των Καταλανών.

Οι τελευταίοι έριξαν εκ νέου τους διακόπτες, οι Γερμανοί εξακολουθούσαν να δείχνουν αδικαιολόγητα ακίνδυνοι -λαμβάνοντας υπόψη τις γνωστές επιθετικές τους ικανότητες- και άπαντες το μόνο που έμοιαζαν να περιμένουν στα υπόλοιπα λεπτά ήταν το τελευταίο σφύριγμα. Αυτό το πρόλαβε, ωστόσο ο Μπόγιαν, εκμεταλλεύτηκε άψογα την κάθετη μπαλιά του Ιμπραΐμοβιτς και βάζοντας και το δικό του όνομα στον πίνακα των σκόρερ, έδωσε διαστάσεις σε μια -ούτως ή άλλως- άνετη πρόκριση για τους «μπλαουγκράνα».

Δείτε τα γκολ του αγώνα



Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Άλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Ινιέστα (88’ Μπόγιαν), Μέσι, Ανρί (78’ Μιλίτο), Μπουσκέτς (66’ λ.τ. Ιμπραΐμοβιτς), Πέδρο, Μάξγουελ, Τουρέ

ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ (Κρίστιαν Γκρος): Λέμαν, Μολινάρο, Νίντερμαϊερ, Ντελπιέρ, Κακάου, Χλεμπ, Σέλοσι (46' Γκέμπχαρτ), Κεντίρα, Πογκρέμπνιακ (69’ Μάρικα), Κουζμάνοβιτς, Τρες

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλέν Χάμερ (Λουξεμβούργο)
ΒΟΗΘΟΙ: Φρανσουά Μανγκέν, Μαρκ Σίμονς (Λουξεμβούργο)

ΓΗΠΕΔΟ: «Καμπ Νου»

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x