Stoiximan Super League

SKODA Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης 2-0

Η νίκη ήταν μονόδρομος για τη Skoda Ξάνθη στην αναμέτρηση της 27ης αγωνιστικής κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και τελικά κατάφερε να την πάρει, επικρατώντας της ομάδας του Βαγγέλη Βλάχου με σκορ 2-0. Ο Σουάνης στο 72’ άνοιξε το σκορ και ο Μπούγκα στο 83΄διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Η νίκη ήταν μονόδρομος για τη Skoda Ξάνθη στην αναμέτρηση της 27ης αγωνιστικής κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και τελικά κατάφερε να την πάρει, επικρατώντας της ομάδας του Βαγγέλη Βλάχου με σκορ 2-0. Ο Σουάνης στο 72’ άνοιξε το σκορ και ο Μπούγκα στο 83΄διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Σημαντικοί οι τρεις βαθμοί για τους Ακρίτες, οι οποίοι όμως βρίσκονται στη 15η θέση του βαθμολογικού πίνακα και συνεχίζουν να κυνηγούν το στόχο της παραμονής τους στη Super League. Σε περιπέτειες μπήκε ο Αστέρας ύστερα και από αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα. Η ομάδα της Πελοποννήσου βρίσκεται στη 13η θέση, έχοντας τους ίδιους βαθμούς με τον Εργοτέλη και το Λεβαδειακό.

Ακατάλληλο για ξενυχτισμένους

Το βαθμολογικό –και μόνο- ενδιαφέρον του ματς Skoda Ξάνθη- Αστέρας Τρίπολης ήταν ο μοναδικός λόγος που κράτησε ξύπνιους όσους επιχείρησαν να παρακολουθήσουν το πρώτο 45λεπτο αυτής της αναμέτρησης. Η κρισιμότητα του αγώνα και το βαθμολογικό κίνητρο είχε φορτώσει με μπόλικο βάρος τα πόδια των παικτών και των δύο ομάδων, που μπήκαν «μουδιασμένοι» και με πολύ άγχος στον αγωνιστικό χώρο.

Για τους γηπεδούχους το «τρίποντο» ήταν θέμα «ζωής ή θανάτου». Οι παίκτες του Νίκου Κεχαγιά, από τα πρώτα λεπτά, εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να επιβάλουν το ρυθμό τους στους αντιπάλους, αλλά απέναντι στην άμυνα του Αστέρα δεν κατάφεραν να βρουν ανοιχτούς χώρους και διαδρόμους, ώστε να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Ντεγκρά.

Τη μοναδική καλή φάση του 45λέπτου, που λειτούργησε σαν ένεση καφεΐνης για τους ουδέτερους θεατές του αγώνα ώστε να καταφέρουν να…. βγάλουν το ημίχρονο, τη δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι στο 15΄. Ο Βίλτσες βρέθηκε σε προφανή θέση για γκολ, απέναντι από τον Λυμπερόπουλο, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο και το εξουδετέρωσε με ευκολία ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.

Ο Μαρσελίνιο «έκανε» τον Πανόπουλο να κλάψει!

Αν η Skoda Ξάνθης έχανε στην αναμέτρηση κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, τότε θα ήταν σαν να είχε υπογράψει την καταδίκη της. Και αυτό το ήξερε καλύτερα απ’ όλους ο Νίκος Κεχαγιάς, ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο τα έπαιξε «όλα για όλα» και τελικά δικαιώθηκε.

Οι αλλαγές του Μαρσελίνιο(51’) και του Σουάνη(56’) αποδείχθηκαν «χρυσές». Αμφότεροι συνεργάστηκαν άψογα στο 72’ και ο Έλληνας άσος άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης, εξαπολύοντας έναν «κεραυνό» έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Ο Μαρσελίνιο, που μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο μετέδωσε ενέργεια στους συμπαίκτες του, «μαγείρεψε» και το δεύτερο γκολ για την ομάδα του. Στο 83’ βγήκε στην αντεπίθεση από την αριστερή «πτέρυγα» και βλέποντας τον Μπούγκα μέσα στην περιοχή του Αστέρα, του έβγαλε μία εξαιρετική ασίστ, μετατρέποντας σε εύκολο το έργο του να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας της Θράκης.

Η Ξάνθη ήθελε περισσότερο τους τρεις βαθμούς της νίκης και αυτό φάνηκε από τον τρόπο που αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο φακός, ύστερα από το σφύριγμα της λήξης, «συνέλαβε» τον πρόεδρο της ομάδας της Θράκης, Χρήστο Πανόπουλο, να πανηγυρίζει δακρυσμένος.

Δείτε εδώ το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις:

Skoda Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Φλίσκας, Κωστούλας, Τζάγκι, Λουτσιάνο (55' Σουάνης), Μπούγκα, Στίνγκα (67' Στρμπα), Ζίεντσουκ (51' Ζίεντσουκ), Βάλλας, Κιντάνα.

Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Ουριμπάρι, Μαρσελάο, Μπαρτολίνι, Καρντόσο, Μπαστία, Λαδάκης (77' Καούνος), Έντερ (84' Ρίος), Τσέζαρεκ, Βίλτσες, Λαμπρόπουλος.

Επιμέλεια: Κώστας Τσούγκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x