Stoiximan Super League

Το πάρτι ήταν δικό του!

Το δικό του πάρτι έστησε στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός επικρατώντας 1-0 επί του Παναθηναϊκού με το γκολ του Νταρμπισάιρ και η γιορτή συνεχίστηκε στου Ρέντη. Οι φίλοι των «ερυθρολεύκων» αποθέωσαν τους θριαμβευτές του ντέρμπι με τον Άγγλο σκόρερ και τον Αντώνη Νικοπολίδη να έχουν την τιμητική τους. Στους τέσσερις πλέον η διαφορά από την κορυφή. Δείτε το βίντεο με τις φάσεις και το γκολ.

Το δικό του πάρτι έστησε στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός επικρατώντας 1-0 επί του Παναθηναϊκού με το γκολ του Νταρμπισάιρ και η γιορτή συνεχίστηκε στου Ρέντη. Οι φίλοι των «ερυθρολεύκων» αποθέωσαν τους θριαμβευτές του ντέρμπι με τον Άγγλο σκόρερ και τον Αντώνη Νικοπολίδη να έχουν την τιμητική τους. Στους τέσσερις πλέον η διαφορά από την κορυφή. Δείτε το βίντεο με τις φάσεις και το γκολ.

Το ματς:



Επιστροφή «Γιούρκα», διπλό ρίσκο Μπάντοβιτς

Μετά από καιρό ο Γιούρκας Σεϊταρίδης επέστρεψε στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού. Ο Νίκος Νιόπλιας παρέταξε τους «πράσινους» με διάταξη 4-3-2-1 και σύνθεση ανάγκης στην άμυνα, δεδομένου ότι δεν μπορούσε να βασιστεί στους τραυματίες Σαριέγκι και Μαρίνο. Στο αντίπαλο «στρατόπεδο», το σχήμα (4-3-3) που επέλεξε ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς ήταν επίσης επιθετικογενές. Ο Σέρβος τεχνικός δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει από την αρχή τον Γ. Παπαδόπουλο στο κέντρο.

Αβίαστα λάθη κι απ’ τους δύο

Οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που απείλησαν -ουσιαστικά- πρώτοι στην αναμέτρηση, όταν ο Τοροσίδης σούταρε με δύναμη από τη δεξιά «πτέρυγα» -όπως επιτίθετο η ομάδα του-αναγκάζοντας τον Τζόρβα να εκτιναχθεί εντυπωσιακά και να διώξει σε κόρνερ. Έως το 20’ το παιχνίδι δεν ξέφυγε από την μετριότητα, με αρκετά αβίαστα λάθη εκατέρωθεν.

«Πράσινος» μονόλογος

Το δεκάλεπτο 25’-34’ ανήκε ολοκληρωτικά στους «πράσινους». Σε αυτό το διάστημα έφτασαν σε δύο περιπτώσεις μια ανάσα από την επίτευξη ενός τέρματος. Στην πρώτη το μονοκόμματο σουτ του Σαλπιγγίδη από το ύψος της περιοχής -έπειτα από εξαιρετική κάθετη μεταβίβαση του Καραγκούνη- σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Και στη δεύτερη, η γυριστή κεφαλιά του Ζιλμπέρτο «έγλειψε» το δεξί δοκάρι.

Ένταση και πολλές κάρτες

Από ένα ντέρμπι δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα νεύρα. Η κατάσταση βέβαια δεν ξέφυγε από τα όρια, ενώ όποτε χρειάστηκε ο διαιτητής της αναμέτρησης, Γιώργος Δαλούκας, έβγαζε από το τσεπάκι του την κίτρινη κάρτα και ηρεμούσε τα πνεύματα.

«Λύγισε» ο Μέλμπεργκ

Δευτερόλεπτα πριν από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ζεβλάκοφ αντικατέστησε τον τραυματία Μέλμεργκ. Αυτή δεν ήταν η μόνη αλλαγή στη «σκακιέρα» από την πλευρά του Ολυμπιακού. Ο Μπάντοβιτς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Νταμπισάιρ (βγήκε ο Γ. Παπαδόπουλος), αλλάζοντας το σύστημα των «ερυθρολεύκων» από 4-3-3 σε 4-4-2. Στο 68’ ο Λούα Λούα σέντραρε απ’ τα δεξιά, ο Άγγλος επιθετικός δεν κατάφερε σε πρώτο χρόνο να νικήσει με κεφαλιά τον Τζόρβα, σε δεύτερο, όμως, με σουτ «έγραψε» το 1-0.

Άμεση αντίδραση

Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε γρήγορα το σοκ και τρία λεπτά μετά έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Ο Σισέ σημάδεψε το δεξί δοκάρι με κοντινή προβολή, με τον Αβρ. Παπαδόπουλο να διώχνει πάνω στη γραμμή την μπάλα. Λίγο έλειψε μάλιστα στο 83’ να παραβιαστεί για δεύτερη φορά η εστία του «τριφυλλιού», αφού το τεχνικό πλασέ του Μήτρογλου από τα όρια της περιοχής σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Όπως και στο χαμένο τετ-α-τετ του Λούα Λούα στις καθυστερήσεις του αγώνα. Σπουδαία νίκη γοήτρου για τον Ολυμπιακό.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σεϊταρίδης (67' Γκάμπριελ), Καντέ, Κατσουράνης, Βύντρα, Ζιλμπέρτο, Σιμάο (70' Νίνης), Καραγκούνης (80' Ρουκάβινα), Λέτο, Σαλπιγγίδης, Σισέ.

Ολυμπιακός (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Μπράβο, Μέλμπεργκ (46' Ζεβλάκοφ), Αβ. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Μαρέσκα, Στολτίδης, Γ. Παπαδόπουλος (56' Νταμπισάιρ), Ντάτολο (63' Όσκαρ), Λούα Λούα, Μήτρογλου.

Διαιτητής: Δαλούκας (Μαγνησίας)
Βοηθοί: Δάλλας (Ηπείρου), Τάτσης (Ηπείρου)
Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x