F1

Άλλη μια Πολ Ποζίσιον για τον Φέτελ

Σε μάχη για... δύο εξελίχθηκαν οι κατατακτήριες δοκιμές στο Άλμπερτ Παρκ της Αυστραλίας, για τον δεύτερο αγώνα της σεζόν, καθώς καμία ομάδα δεν κατάφερε να ρίξει τους «ταύρους» από τις πρώτες θέσεις. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ πήρε τη δεύτερη Πολ Ποζίσιον της χρονιάς, δείχνοντας από νωρίς τις προθέσεις του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έκπληξη αποτέλεσε ο αποκλεισμός του Χάμιλτον στη δεύτερη περίοδο.

Σε μάχη για... δύο εξελίχθηκαν οι κατατακτήριες δοκιμές στο Άλμπερτ Παρκ της Αυστραλίας, για τον δεύτερο αγώνα της σεζόν, καθώς καμία ομάδα δεν κατάφερε να ρίξει τους «ταύρους» από τις πρώτες θέσεις. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ πήρε τη δεύτερη Πολ Ποζίσιον της χρονιάς, δείχνοντας από νωρίς τις προθέσεις του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έκπληξη αποτέλεσε ο αποκλεισμός του Χάμιλτον στη δεύτερη περίοδο. Από την πέμπτη θέση θα εκκινήσει ο Βραζιλιάνος πιλότος της Ferrari, Φελίπε Μάσα, ενώ ο Σουμάχερ κατάφερε να πλασαριστεί στην έβδομη.

Q3 : Αφήνιασαν οι «ταύροι»

Κανένα μονοθέσιο δεν φαινόταν να έχει τη δύναμη για να ρίξει τις Red Bull από τις πρώτες θέσεις. Φέτελ και Γουέμπερ έκαναν το 1-2, αφήνοντας πίσω τους τον Αλόνσο με τη Ferrari και τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Τζένσον Μπάτον, ο οποίος θα εκκινήσει από την τέταρτη θέση. Αρκετά ήταν τα λάθη του Βρετανού πιλότου της McLaren, κατά τις κατατακτήριες δοκιμές.

Από την έναρξη του μεγάλου τελικού οι σταγόνες συνέχιζαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην πίστα, χωρίς όμως να δημιουργεί πρόβληματα στους πιλότους. Στην τελευταία περίοδο, πρωταγωνιστές ήταν οι Red Bull με μια μικρή συμμετοχή του Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος κατά την έναρξη έκανε τον ταχύτερο χρόνο. Έπειτα από αυτό ο Σεμπάστιαν Φέτελ ανέβηκε στην πρώτη θέση, την οποία και δεν αποχωρίστηκε...

Στη μάχη των Γερμανών της Mercedes νικητής βγήκε ο Νίκο Ρόσμπεργκ, καθώς αύριο θα εκκινήσει μια θέση πιο μπροστά από τον ομόσταβλό του, Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος θα δει τα φώτα της εκκίνησης να σβήνουν από την έβδομη θέση. Με τη μαλακή γομά ελαστικών αγωνίστηκαν για την Πολ Ποζίσιον και οι δύο πιλότοι της Mercedes.

Q2: Έκπληξη ο αποκλεισμός του Χάμιλτον

Με βροχή ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος των κατατακτήριων δοκιμών και από την αρχή οι πιλότοι της Red Bull, φάνηκαν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί. Μεγάλη έκπληξη αποτέλεσε η 10η θέση του Λιουίς Χάμιλτον, θέση που τον άφησε εκτός μεγάλου τελικού.

Ο Βρετανός πιλότος κατά τη διάρκεια της περιόδου, μπήκε στα πιτ και έβαλε τα μαλακά ελαστικά, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να κάνει έναν χρόνο που θα τον έφερνε στις πρώτες θέσεις.

Οι υπόλοιποι εφτά πιλότοι που δεν πέρασαν στον τελικό ήταν : οι πιλότοι της BMW, Κομπαγιάσι και Ντε Λα Ρόσα, οι Μπουεμί και Αλγκουερσουαρί με τις δύο Toro Rosso. Επίσης, εκτός τελικού ήταν ο Λιουίτζι με τη Force India και ο Χούλκενμπεργκ με τη Williams.

Q1: Αναμενόμενη η απόδοση των νεοεισερχόμενων ομάδων

Πολλές ήταν οι εναλλαγές στην πρώτη θέση της πρώτης περιόδου, Q1, των κατατακτήριων δοκιμών στην πίστα Άλμπερτ Παρκ της Αυστραλίας. Πρωταγωνιστές ήταν οι... συνήθεις ύποπτοι. Το χορό των ταχύτερων γύρων ξεκίνησε ο Φελίπε Μάσα. Ωστόσο, αρκετά δυνατές ήταν οι Red Bull στην πρώτη περίοδο.

Οι πιλότοι επέλεξαν και τις δύο γόμες ελαστικών, μαλακή και σκληρή, στην προσπάθεια τους να κάνουν τον καλύτερο χρόνο.

Οι νεοεισερχόμενες ομάδες είδαν την πόρτα της εξόδου στην πρώτη περίοδο, καθώς τα δύο μονοθέσια της HRT με τους Τσάντχοκ και Σένα, τα δύο μονοθέσια της Virgin με τους Γκλοκ και Ντι Γκράσι, δεν πέρασαν στο Q2. Το παζλ των πιλότων που δεν κατάφεραν να περάσουν στη δεύτερη περίοδο συμπλήρωσαν οι πιλότοι της Lotus Κοβαλάινεν και Τρούλ. Από τις υπόλοιπες ομάδες, η Renault του Πετρόφ, δεν πέρασε στη δεύτερη περίοδο.

Αναλυτικά η σειρά εκκίνησης

1. Φέτελ, Red Bull, 1:23.919
2. Γουέμπερ, Red Bull, +0.116
3. Αλόνσο, Ferrari, +0.192
4. Μπάτον, McLaren, +0.756
5. Μάσα, Ferrari, +0.918
6. Ρόσμπεργκ, Mercedes, +0.965
7. Σουμάχερ, Mercedes, +1,008
8. Μπαρικέλο, Williams, +1.298
9. Κουμπίτσα, Renault, +1,453
10. Σούτιλ, Force India, +2.117
11. Χάμιλτον, McLaren
12. Μπουεμί, Toro Rosso
13. Λιουίτσι, Force india
14. Ντε Λα Ρόσα, Sauber
15. Χούλκενμπεργκ, Williams
16. Κομπαγιάσι, Sauber
17. Αλγκουερσουαρί, Toro Rosso
18. Πετρόφ, Renault
19. Κοβαλάινεν, Lotus
20. Τρούλι, Lotus
21. Γκλοκ, Virgin
22. Ντι Γκράσι, Virgin
23. Σένα, HRT
24. Τσάντχοκ, HRT

Επιμέλεια: Σταυρούλα Σάββα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x