Stoiximan Super League

Πρωταθλητής!

Αυτό το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός δεν θα το έχανε με τίποτα και το απέδειξε στο Περιστέρι. Οι «πράσινοι» νίκησαν 3-0 τον Ατρόμητο, για την 28η αγωνιστική και θέλουν ένα βαθμό στους επόμενους δύο αγώνες για να κατοχυρώσουν και μαθηματικά τον πρώτο τους τίτλο από το 2004. Σαλπιγγίδης, Σισέ με πέναλτι και Λέτο πέτυχαν τα γκολ της νίκης. Για οφσάιντ στο πρώτο γκολ και λάθος υπόδειξη στην ανατροπή του Καραγκούνη, διαμαρτύρονται οι γηπεδούχοι. Δείτε το βίντεο με τα γκολ.

Αυτό το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός δεν θα το έχανε με τίποτα και το απέδειξε στο Περιστέρι. Οι «πράσινοι» νίκησαν 3-0 τον Ατρόμητο, για την 28η αγωνιστική και θέλουν ένα βαθμό στους επόμενους δύο αγώνες για να κατοχυρώσουν και μαθηματικά τον πρώτο τους τίτλο από το 2004.

Σαλπιγγίδης, Σισέ με πέναλτι και Λέτο σημείωσαν τα γκολ της νίκης. Για οφσάιντ στο πρώτο γκολ και λάθος υπόδειξη στην ανατροπή του Καραγκούνη, διαμαρτύρονται οι γηπεδούχοι.

Αγκαλιά με το εικοστό πρωτάθλημα της ιστορίας του βρίσκεται πλέον ο Παναθηναϊκός, μετά τη νίκη, την εικοστή στη φετινή Σούπερ Λίγκα, στο Περιστέρι. Κορυφαίος για το «τριφύλλι» ήταν ο Σωτήρης Νίνης, πολύ καλός ο Λέτο, ενώ στο ύψος της στάθηκε αυτή τη φορά η άμυνα του Παναθηναϊκού. Καλή κυκλοφορία και ωραίες ενέργειες από τους παίκτες του Ατρομήτου, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να κάνουν καθαρή ευκαιρία μπροστά στην εστία του Τζόρβα.



Το ματς

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήξεραν ότι το «τρίποντο» στο Περιστέρι θα τους έφερνε μια ανάσα από τον τίτλο. Το ξεκίνημά τους, όμως, δεν ήταν το αναμενόμενο. Αντίθετα, οι παίκτες του Γιώργου Δώνη στα πρώτα δέκα λεπτά είχαν τον έλεγχο, με καλή κυκλοφορία και σωστή ανάπτυξη. Αυτό που έλειπε, όμως, ήταν η ουσία και τέτοια δεν υπήρχε, αφού οι Περιστεριώτες δεν κατάφεραν ούτε ευκαιρία να δημιουργήσουν. Οι «πράσινοι», έχοντας Λέτο και Νίνη κεφάτους μέσα στο γήπεδο, σταδιακά ισορρόπησαν, άρχισαν να έχουν καλές στιγμές και να δοκιμάζουν τις ικανότητες του Μιχαηλίδη, με τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου να πραγματοποιεί καλές επεμβάσεις.

Μέτρησε το ένα από τα δύο

Τέρμα που πέτυχε ο Σισέ στο 13’, σωστά δεν μέτρησε, καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ στην αρχή της φάσης, πέντε λεπτά αργότερα όμως, το γκολ του Σαλπιγγίδη μέτρησε κανονικά. Το ριπλέι δείχνει ότι ο επιθετικός του Παναθηναϊκού βρισκόταν οριακά πίσω από το τείχος που είχαν στήσει οι παίκτες του Δώνη. Ο Νίνης εκτέλεσε πλασαριστά το φάουλ και ο Σισέ σούταρε δυνατά. Βλέποντας την επανάληψη της φάσης, διαπιστώνει κανείς ότι ο Σαλπιγγίδης, που βρισκόταν και αυτός στο τείχος, είναι ελάχιστα στην πλάτη των αμυντικών. Ο Μακεδόνας πήρε το «ριμπάουντ» μετά την απόκρουση του Μιχαηλίδη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0.

Σταδιακά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Παναθηναϊκό να αρκείται στο ισχνό προβάδισμά του. Εξαίρεση αποτέλεσε ο Σωτήρης Νίνης, ο οποίος ήταν πολύ κινητικός και κεφάτος, δικαιώνοντας τον Νίκο Νιόπλια που αποφάσισε να τον ξεκινήσει βασικό, αντί του Καραγκούνη.

Με έντεκα αντί για δέκα

Οι Περιστεριώτες διαμαρτύρονται για τη φάση του γκολ του Σαλπιγγίδη, αλλά από την πλευρά τους οι «πράσινοι» φωνάζουν για το γεγονός ότι ο Κάκος στο 55’ δεν έδειξε, ως όφειλε, κίτρινη κάρτα στον Ολιβέιρα σε μαρκάρισμά του πάνω στον Σισέ. Αν το έκανε, θα ήταν η δεύτερη και η ομάδα των δυτικών προαστίων θα συνέχιζε με παίκτη λιγότερο. Νωρίτερα, το «τριφύλλι» βρέθηκε μια ανάσα από το 2-0, αλλά ο Ζιλμπέρτο σε μοναδικό τετ α τετ νικήθηκε από τον Μιχαηλίδη.
Ο Παναθηναϊκός οπισθοχώρησε και οι γηπεδούχοι ήταν και πάλι αυτοί που κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα. Το πρόβλημα όμως ήταν ξανά η τελική πάσα πριν το σουτ. Η άμυνα των «πρασίνων», σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια, στάθηκε στο ύψος της. Καντέ και Σαριέγκι δεν συνάντησαν δυσκολίες από τους αντίπαλους επιθετικούς. Βύντρα και Σεϊταρίδης τα πήγαν καλά στα ανασταλτικά τους καθήκοντα, αλλά δεν πήραν επιθετικές πρωτοβουλίες, καθώς είχαν το νου τους στους επικίνδυνους Τάτο και Φαβάλι.

Μουρμούρες για το πέναλτι

Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο δεύτερο γκολ, που του εξασφάλισε τη νίκη και κατά πάσα πιθανότητα το πρωτάθλημα, στο 74’. Ένα λεπτό νωρίτερα, ο Καραγκούνης, που μόλις είχε περάσει στο ματς, ανατράπηκε από τον Ολιβέιρα, ο οποίος μάλιστα σε αυτή τη φάση είδε τελικά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Οι διαμαρτυρίες των παικτών του Δώνη δεν έπιασαν τόπο και ο Σισέ αυτή τη φορά σκόραρε χωρίς να χρειαστεί το ριμπάουντ.

Ένα λεπτό πριν από τη λήξη, ο Λέτο πήρε αυτό που άξιζε με βάση την απόδοσή του. Ο Αργεντινός πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, αφού πρώτα Κλέιτον και Σισέ "έκρυψαν" την μπάλα και αυτός την έστειλε με ωραίο πλασέ στα δίχτυα, κάνοντας το τελικό 3-0.

Το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Μπλένχιο (54' Σκόνδρας), Ολιβέιρα, Μελισσάς, Νάστος, Σαρμιέντο, Νεμπεγλέρας, Τάτος (67' Μπρίτο), Φαβάλι, Αναστασάκος (69'Περόνε), Σαγκανόφσκι.

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Καντέ, Σαριέγκι, Βύντρα, Σεϊταρίδης (85’ Μπιέρσμιρ), Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο, Λέτο, Σαλπιγγίδης (70’ Καραγκούνης), Νίνης (86’ Κλέιτον), Σισέ.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Βαρδάς (Αχαΐας), Γκάγκας (Λάρισας)

Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x