Βαγγέλης Νεραντζιάς

Η «συνταγή» δεν πρέπει να χαλάσει…

www.sportfm.gr

Καθοριστική για την υπόθεση τίτλος αποδείχθηκε η 28η αγωνιστική, αφού μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι και τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, οι πράσινοι έχουν αγκαλιάσει το πρωτάθλημα. Ξεκάθαρα είναι τα πράγματα και για τις ομάδες που θα παίξουν στα πλέι οφ, ενώ η μόνη εκκρεμότητα αφορά την παραμονή στην κατηγορία.

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, εδώ και καιρό το πρωτάθλημα ερχόταν με μαθηματική ακρίβεια. Όσο και αν οι αριθμοί δε λένε απαραίτητα την αλήθεια, η ομάδα του Νίκου Νιόπλια είναι απλά η καλύτερη στη φετινή κούρσα της Σούπερ Λιγκ. Περισσότερες νίκες, δέκα «διπλά», καλύτερη επίθεση και πρωτοπορία στη βαθμολογία, σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Σε αυτά προσθέστε τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, Τζιμπρίλ Σισέ.

Για να φτάσουμε ως εδώ χρειάστηκε μια σειρά πραγμάτων. Αρχικά το γεμάτο ρόστερ, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται παίκτες-ηγέτες. Συνάμα, η διοίκηση που ήταν δίπλα στην ομάδα, αλλά το σημαντικότερο επίτευγμα της, είναι η συσπείρωση του κόσμου τη τελευταία διετία. Η αποχή από το γήπεδο και μόνιμη γκρίνια έχουν σχεδόν εξαλειφθεί. Επίσης, η έγκυρη αντικατάσταση του προπονητή έπαιξε το ρόλο της, αφού με διχασμένα αποδυτήρια κανείς δεν πέτυχε ποτέ …

Ο Νιόπλιας στο διάστημα που κάθεται στον πάγκο κατάφερε να διατηρήσει το κλίμα στα καλύτερα επίπεδα, έχοντας στο πλευρό του τον Βαζέχα, με το ειδικό βάρος που διαθέτει. Η ομάδα απέκτησε κορμό, οι παίκτες παίζουν στις θέσεις που ξέρουν και τα υπόλοιπα ήρθαν. Αυτός ο τίτλος είναι κάτι παραπάνω από ένα πρωτάθλημα για τον Παναθηναϊκό, που τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρήθηκε και σε μεγάλο βαθμό έχασε την νοοτροπία του νικητή, αφού έφτασε σε σημείο να μην το φοβούνται. Πλέον, μπαίνει σε ένα άλλο μονοπάτι, το θέμα είναι η επόμενη μέρα, αλλά η φετινή συνταγή έχω την αίσθηση ότι πρέπει να αποτελέσει τον «οδηγό» για το μέλλον. Αυτοί που αποφασίζουν ας το σκεφτούν καλά, γιατί είναι εύκολο να φτάσεις στην κορυφή, το δύσκολο είναι να παραμείνεις εκεί…

Το χθεσινό παιχνίδι του Περιστερίου δε σηκώνει ιδιαίτερη κριτική, αφού το τριφύλλι πήρε νωρίς προβάδισμα και με σωστή τακτική κράτησε τον Ατρόμητο μακριά από την εστία του. Σημείο αναφοράς σε ατομικό επίπεδο ήταν ο Σωτήρης Νίνης , ενώ ακόμη ένα βήμα προς τα εμπρός έκανε ο Σειταρίδης. Για την ομάδα του Γιώργου Δώνη τα έχουμε πει, απλά η πιο αξιόπιστη από τους μικρομεσαίους. Ωστόσο, η έλλειψη στόχου της κάνει κακό.

Για τις ομάδες που παίζουν στα πλέι οφ το τοπίο ξεκαθάρισε με τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρη να ετοιμάζονται για το μίνι πρωτάθλημα που θα ακολουθήσει. Στην παρούσα φάση, η Ένωση μοιάζει να είναι στο καλύτερο τάιμινγκ. Στην ουρά έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση τα κουκιά είναι μετρημένα… Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο ΠΑΣ θα ακολουθήσει τον Πανθρακικό, ενώ Ξάνθη και Λεβαδειακός θα δώσουν μάχη, με τον έναν από τους δύο να υποβιβάζεται.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x