Champions League

Γιατί τελείωσε, γιατί; (video)

Σε ένα παιχνίδι από αυτά που ο «θεός του ποδοσφαίρου» προσφέρει ως ανταμοιβή στους πιστούς του, Άρσεναλ και Μπαρτσελόνα ήρθαν ισόπαλες 2-2 και άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για την πρόκριση στους «4» του Champions League. Η εκπληκτική ποδοσφαιρική παράσταση των Καταλανών στο πρώτο ημίχρονο «επιβραβεύτηκε» με δύο υπέροχα γκολ του Ιμπραΐμοβιτς στις αρχές του δεύτερου, ωστόσο οι «κανονιέρηδες» βρήκαν κουράγιο να απαντήσουν και με τους Γουόλκοτ και Φάμπρεγκας κράτησαν «ζωντανές» τις ελπίδες τους.

Σε ένα παιχνίδι από αυτά που ο «θεός του ποδοσφαίρου» προσφέρει ως ανταμοιβή στους πιστούς του, Άρσεναλ και Μπαρτσελόνα ήρθαν ισόπαλες 2-2 και άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για την πρόκριση στους «4» του Champions League.

Η εκπληκτική ποδοσφαιρική παράσταση των Καταλανών στο πρώτο ημίχρονο «επιβραβεύτηκε» με δύο υπέροχα γκολ του Ιμπραΐμοβιτς στις αρχές του δεύτερου, ωστόσο οι «κανονιέρηδες» βρήκαν κουράγιο να απαντήσουν και με τους Γουόλκοτ (70') και Φάμπρεγκας (86' πεν.) κράτησαν «ζωντανές» τις ελπίδες τους ενόψει της ρεβάνς.

Αποθεώθηκε στην επιστροφή του ως αντίπαλος ο Τιερί Ανρί, που αγωνίστηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο, χάνουν τη ρεβάνς οι Πικέ και Φάμπρεγκας -όπως και ο Πουγιόλ, που αποβλήθηκε στη φάση του πέναλτι.


«Από… πού κατέβηκαν αυτοί»;;;

Αν την παραμονή του αγώνα ο Αρσέν Βενγκέρ έβλεπε εφιάλτη με την εξέλιξή του, δύσκολα θα ξυπνούσε πιο… ιδρωμένος απ’ όσο μετά το πρώτο ημίχρονο στο «Emirates». Η Μπαρτσελόνα, λειτουργώντας σαν «πειραγμένη» ομάδα του Playstation, έπιασε «από το λαιμό» τους γηπεδούχους και έδωσε την εντύπωση πως εκείνοι έπαιζαν με λιγότερους παίκτες στο γήπεδο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο μόλις τέταρτο, οι «μπλαουγκράνα» είχαν δημιουργήσει ήδη πέντε (!) ευκαιρίες για γκολ: Τρεις από τις λεγόμενες κλασικές και δύο από αυτές που -αν δεν τις έχανε ένα μέγεθος σαν τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς- θα κολλούσαν εφ’ όρου ζωής την ταμπέλα του «χασογκόλη» στον επιθετικό που τις σπατάλησε.

Την ίδια ώρα, οι εμβρόντητοι «κανονιέρηδες» αρκούνταν να βλέπουν τον ηρωικό Αλμούνια να πετάγεται... πανικόβλητος στις γωνίες του και να κρατάει κυριολεκτικά μόνος του την «καταιγίδα». Στα μοναδικά σημεία, δε, που υπενθύμισαν την παρουσία τους στο γήπεδο πριν «λυτρωθούν» από το τελευταίο σφύριγμα, ο Νασρί απείλησε με υπέροχο φαλτσαριστό σουτ και λίγο αργότερα ο Μπέντνερ υποδείχθηκε οφσάιντ πριν στείλει την μπάλα στο δοκάρι.

«Ίμπρα, έλα στον… Θίο»!

Αποφασισμένοι να «εξαργυρώσουν» επιτέλους την καθολική υπεροχή τους επέστρεψαν από τα αποδυτήρια οι Καταλανοί. Και αν κάποιος άνθρωπος είχε λόγους να… αγχώνεται περισσότερο γι’ αυτό, σίγουρα ήταν ο «μοιραίος» του α’ μέρους Ιμπραΐμοβιτς. Ο Σουηδός εκμεταλλεύτηκε τις υπέροχες μπαλιές των Πικέ και Τσάβι και με δύο τελειώματα -αυτή τη φορά αντάξια της κλάσης του- μέσα σε ένα τέταρτο έδωσε στους Καταλανούς αυτό που άξιζαν.

Εκεί που το παιχνίδι, όμως, έδειχνε να εξελίσσεται σε «πάρτι» για τους φιλοξενούμενους, ο Βενγκέρ έκανε την κίνηση που έμελλε να το «χαλάσει» για τα καλά. Η είσοδος του Γούλκοτ στο γήπεδο -εκτός από πνοή- έδωσε αμέσως στην Άρσεναλ και το γκολ που θα την ξανάβαζε στο παιχνίδι. Μετά τη μείωση του σκορ, το γήπεδο «κατηφόρισε» από την… ανάποδη πλευρά, ο Μπέντνερ κράτησε την ψυχραιμία του σε ένα από τα γεμίσματα και μετά την πάσα με το κεφάλι στον Φάμπρεγκας τα υπόλοιπα έγιναν ιστορία…

Ο Πουγιόλ μάρκαρε άγαρμπά τον συμπατριώτη του και -αφού είδε τον δρόμο για τα αποδυτήρια- του έδωσε την ευκαιρία από τη βούλα να «υποσχεθεί» ένα ακόμα παιχνίδι γεμάτο συγκινήσεις στη ρεβάνς.

Δείτε τα γκολ του αγώνα



Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρσέν Βενγκέρ): Αλμούνια, Σανιά (65’ Γουόλκοτ), Κλισί, Γκαλάς (44’ Ντενίλσον), Βερμάελεν, Ντιαμπί, Σονγκ, Νασρί, Φάμπρεγκας, Αρσάβιν (28 λ.τ. Εμπουέ), Μπέντνερ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Άλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Μάξγουελ, Μπουσκέτς, Κεϊτά, Τσάβι, Μέσι (87’ Μιλίτο), Ιμπραΐμοβιτς (78’ Ανρί), Πέδρο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάσιμο Μπουσάκα (Ελβετία)
ΓΗΠΕΔΟ: «Emirates»

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x