Θανάσης Ράλλης

Θα πληρώνει για πάντα το ‘99

www.sport-fm.gr



Το σκηνικό που είχε στηθεί στο Ολντ Τράφορντ για 43 λεπτά ήταν βγαλμένο από τα πιο τρελά όνειρα των οπαδών της Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ. Τρία γκολ σε αυτό διάστημα είχαν μετατρέψει την πρόκριση κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου, σε στοίχημα που δεν παιζόταν.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες είχε έρθει αυτό το 3-0 ήταν ακόμα πιο ιδανικές για μια από τις πιο σπάνιες ποδοσφαιρικές ιστορίες. Με τον Γουέιν Ρούνεϊ να εμφανίζεται στο γήπεδο στην αρχική εντεκάδα μία εβδομάδα μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, οι Γερμανοί έμοιαζαν να τα έχουν χαμένα. Η παρουσία του 24χρονου επιθετικού στο γήπεδο ήταν αρκετή για να πανικοβάλλει τους αντιπάλους, που κινδύνεψαν με διασυρμό.

Ο Ρούνεϊ δεν ήταν έτοιμος και αυτό φάνηκε, αλλά οι συμπαίκτες του βλέποντας τον να αγωνίζεται πήραν έβγαλαν φτερά στα πόδια.

Κάπου εκεί ήρθε ο άνθρωπος που άλλαξε τα δεδομένα και στα δύο ματς και είναι αυτός που παίρνει σπίτι του την πρόκριση της Μπάγερν. Ο Όλιτς με το γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις του ημίχρονου (όπως και με αυτό στις καθυστερήσεις του πρώτου ματς) αλλάζει όλο το παιχνίδι.

Το δεύτερο ημίχρονο έμοιαζε λες και παρακολουθούσες άλλη αναμέτρηση. Σαν να μην υπήρξε ποτέ το πρώτο. Οι στιγμές που βγαίνουν μέσα από αυτό μπορούν να γράψουν από μόνες τους μία εγκυκλοπαίδεια.

Η ηλίθια αποβολή του Ράφαελ αναγκάζει τον Φέργκιουσον να βγάλει τον Ρούνεϊ από το παιχνίδι λίγο νωρίτερα από ότι υπολόγιζε. Η αυτοθυσία του Άγγλου επιθετικού που αγωνίστηκε παρά τον σοβαρό τραυματισμό του πάει στράφι από την απερισκεψία του πιτσιρικά.

Η μαζική άμυνα της Γιουνάιτεντ είναι αναπόφευκτή, αφού χωρίς τον καλύτερο της παίκτη και με μία μονάδα λιγότερη όλα οδηγούν στο εκπληκτικό γκολ του Ρόμπεν που δίνει την πρόκριση.

Το βράδυ της Τετάρτης γράφτηκε στο Ολντ Τράφορντ άλλη μια χρυσή σελίδα του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Και μετά από τα ματς της Μπαρτσελόνα με την Άρσεναλ ήρθε να μπει στον κατάλογο των αναμετρήσεων που θα ζήσουμε για να τις θυμόμαστε και δύσκολα να τις ξαναβρούμε μπροστά μας.

Έχετε όρεξη για ελληνική μπάλα μετά από όλα αυτά; Με το Ολ Σταρ Γκέιμ και το ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός, που ήταν οι ελληνικές σφήνες, δεν σας μπαίνουν ιδέες για ένα προεδρικό διάταγμα που θα καταργεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και θα το αντικαθιστά με το ψάρεμα ή το πανελλήνιο πρωτάθλημα τζετ –σκι; Ελάτε πείτε την αλήθεια. Αφού σας αρέσει η ιδέα…

Όσο για τη Γιουνάιτεντ που μέσα σε μία εβδομάδα τα έχασε όλα… (Σχεδόν σίγουρα το πρωτάθλημα και σίγουρα το Τσάμπιονς Λιγκ) φαίνεται ότι θα πληρώνει για πάντα το ’99…

Share

Προσευχές, μετάνοιες, λιτανείες και εξομολογήσεις στο: Deepthoughts2008@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x