Μεταγραφές

«Επιτυχία και τιμή»

Το φετινό φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Καπ πόλο των γυναικών στην Κέρκυρα είναι έτοιμο να ξεκινήσει την Παρασκευή και η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί με δυο ομάδες, τους Ολυμπιακό και Βουλιαγμένη, που θεωρούνται φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου κόντρα στις Κίνεφ Κίρισι και Κατάνια. Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης, στην οποία συμμετείχαν οι προπονητές και προπονήτριες των τριών ομάδων, πέραν της ρωσικής, που δεν έχει φτάσει ακόμα στο «νησί των Φαιάκων».

Το φετινό φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Καπ πόλο των γυναικών στην Κέρκυρα είναι έτοιμο να ξεκινήσει την Παρασκευή και η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί με δυο ομάδες, τους Ολυμπιακό και Βουλιαγμένη, που θεωρούνται φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου κόντρα στις Κίνεφ Κίρισι και Κατάνια. Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης, στην οποία συμμετείχαν οι προπονητές και προπονήτριες των τριών ομάδων, πέραν της ρωσικής, που δεν έχει φτάσει ακόμα στο «νησί των Φαιάκων», η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, ο διευθυντής της LEN και οι αρχηγοί των τριών ομάδων. Άπαντες θεώρησαν τιμή τη συμμετοχή τους και επιτυχία που προκρίθηκαν στην τελική φάση.

Η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και γενική γραμματέας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Βάσω Αλεξανδρίδου, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και δήλωσε σίγουρη για την επιτυχία των αγώνων.

Ο δήμαρχος Κερκυραίων και γενικός γραμματέας της οργανωτικής επιτροπής, Σωτήρης Μικάλεφ, επισήμανε πως: «Ο Δήμος Κερκυραίων και όλοι οι τοπικοί παράγοντες είμαστε κοντά στους διοργανωτές για να αμβλύνουμε κάθε εμπόδιο και να διευκολύνουμε τις αθλήτριες για να αγωνιστούν κάτω από τις καλύτερες συνθήκες».

Ο διευθυντής πόλο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας υδατοσφαίρισης, Μάρκο Μπίρι, τόνισε πως: «Θέλαμε να προβάλλουμε το συγκεκριμένο άθλημα στις γυναίκες, που δεν είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένο στην Κέρκυρα. Η Ελλάδα έχει βαθιές "ρίζες" στο γυναικείο πόλο. Αυτή είναι μία ιστορική στιγμή. Είναι ένα σπουδαίο γεγονός και είναι το πρώτο με παγκόσμια τηλεοπτική κάλυψη. Ένα πολύ σημαντικό βήμα προώθησης αυτού του γεγονότος είναι ότι θα μεταδοθούν κάποιες εικόνες από το Eurosport».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης, τόνισε πως: «Νιώθω ιδιαίτερη ευχαρίστηση που είμαι στο ίδιο πάνελ με τους προπονητές και τις παίκτριες των δύο καλύτερων ομάδων τα τελευταία χρόνια στην υδατοσφαίριση στην Ευρώπη. Εμείς είμαστε οι πρωτάρηδες σε αυτόν τον θεσμό. Ερχόμαστε με μία δυναμική, την οποία έχει κάθε ένας που έχει τον ενθουσιασμό του πρωτάρη. Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολα για εμάς τα πράγματα και ποτέ δεν ήταν. Έχουμε μάθει να παλεύουμε κάτω από αντίξοες συνθήκες. Ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε τις τρεις κορυφαίες ομάδες στο γυναικείο πόλο και ελπίζουμε να ανταποκριθούμε. Όλοι ξέρουν ποια είναι η Οριζόντε, ποια η Βουλιαγμένη και ποια η Κίρισι. Κι εμείς είμαστε μεγάλο σωματείο και ελπίζουμε σε λίγα χρόνια να είμαστε στο ίδιο επίπεδο που είναι τα άλλα τμήματα του Ολυμπιακού, το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ και το πόλο των ανδρών. Τώρα κάνουμε τα πρώτα μας βήματα. Η παρουσία μας εδώ "ανανεώνει" τον χώρο του γυναικείου πόλο. Μία καινούργια ομάδα μπαίνει "σφήνα" στα μεγαθήρια του αθλήματος. Κι όπως είπα, ναι μεν είμαστε οι πρωτάρηδες, αλλά, σε καμία περίπτωση, δεν ήρθαμε εδώ μόνο για την παρουσία μας. Ήρθαμε για να παλέψουμε κάθε λεπτό και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το κύπελλο. Ο Ολυμπιακός, όπου κι αν παίζει, έχει την υποχρέωση να κερδίζει. Φαντάζομαι το κολυμβητήριο να είναι γεμάτο. Είμαστε ένα άθλημα που "συρρικνώνεται" επικίνδυνα και πρέπει, από σήμερα, να δώσουμε ώθηση, ώστε να εξαπλωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο, να το προβάλλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, για να μπορέσουμε να έχουμε μεγαλύτερες επιτυχίες».

Η τεχνικός της Βουλιαγμένης, Αλεξία Καμμένου, επισήμανε πως: «Θεωρώ επιτυχία της ομάδας μου να συμμετέχουμε για τρίτη χρονιά στο φάιναλ φορ. Θεωρώ ότι δεν μπορούν να υπάρξουν φαβορί, γιατί, για διαφορετικούς λόγους, κάθε ομάδα έχει τα υπέρ και τα κατά της. Η ομάδα που θα βρεθεί στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση θα κερδίσει το τρόπαιο. Η Κατάνια, που είναι αντίπαλός μας και που έχουμε αγωνιστεί τα προηγούμενα χρόνια σε τελικούς, είναι η σημαντικότερη ομάδα στην Ευρώπη, βάσει αποτελεσμάτων. Προπονητής της είναι ο άνθρωπος με τις μεγαλύτερες επιτυχίες παγκοσμίως στις γυναίκες. Εμείς είμαστε πρωταθλήτριες Ευρώπης από την περυσινή χρονιά, αλλά το αφήνουμε στην άκρη. Είναι μία καινούρια πρόκληση. Ο Ολυμπιακός, με τη δυναμική που έχει και τα αποτελέσματα που έχει φέρει, θέτει και εκείνος σοβαρές πιθανότητες για τίτλο. Η Κίρισι δεν είναι αμελητέα ομάδα, έχει παίκτριες που πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια. Θα είναι από τα δυσκολότερα φάιναλ φορ και εύχομαι ο κόσμος που θα παρακολουθήσει τα παιχνίδια να ικανοποιηθεί από το θέαμα. Όταν υπάρχουν δύο ελληνικές ομάδες εδώ στην Κέρκυρα και ο Εθνικός κατέκτησε το LEN Trophy, δείχνουμε ότι, από τη μεριά μας, προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Ο προπονητής της Οριζόντε Κατάνια, Πιερλουίτζι Φορμικόνι, συμπλήρωσε πως: «Χαίρομαι πολύ που βλέπω τέτοιο κόσμο και τέτοιο ενδιαφέρον. Είναι σίγουρο ότι οι ομάδες που είναι εδώ είναι οι καλύτερες της Ευρώπης, γιατί όποιος φτάνει εδώ σημαίνει ότι είναι ο καλύτερος. Όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στο φάιναλ φορ θέλουν να νικήσουν. Εγώ ελπίζω να νικήσουμε. Πέρυσι, είχαμε τον αγώνα με τη Βουλιαγμένη που χάσαμε. Ελπίζω να τα καταφέρουμε στον τελικό».

Η αρχηγός του Ολυμπιακού, Τόνια Μωραϊτη, είπε πως: «Η δουλειά η δική μου και της ομάδας είναι να παίζουμε και να μπορέσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πρωταγωνιστήσουμε σε αυτό το φάιναλ φορ. Είναι η πρώτη φορά που η ομάδα του Ολυμπιακού παίρνει μέρος σε ένα φάιναλ φορ και ελπίζω να καταφέρουμε το καλύτερο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και της Κέρκυρας που δούλεψαν αρκετό καιρό για να φτιάξουν το κολυμβητήριο και να το οργανώσουν όπως πρέπει για να είναι έτοιμο τη στιγμή που θα ακολουθήσει».

Η αρχηγός της Βουλιαγμένης, Αντυ Μελιδώνη, υπογράμμισε πως: «Είναι η τρίτη σερί χρονιά παρουσίας μας στο φάιναλ φορ. Πέρυσι κερδίσαμε το τρόπαιο. Η Βουλιαγμένη συγκαταλέγεται στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και, μαζί με εμάς, σίγουρα στο φάιναλ φορ είναι άλλες τρεις "διψασμένες" ομάδες. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό να διατηρήσουμε την κορυφή και ελπίζω να γίνουν όμορφοι αγώνες, για να ανέβει το άθλημά μας άλλο ένα επίπεδο».

Η αρχηγός της Κατάνια, Τάνια Ντι Μάριο, ανέφερε πως: «Είναι χαρά μου να βρίσκομαι εδώ, έχω υπέροχες αναμνήσεις από αυτό το μέρος, ίσως την καλύτερη ανάμνηση στη ζωή μου, καθώς κατέκτησα το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Ελπίζω φεύγοντας να με συνοδεύει ακόμη μία καλή ανάμνηση. Σίγουρα, κάθε φορά που κατακτώ τον τίτλο είναι διαφορετικό συναίσθημα. Όσο πιο δύσκολο είναι, τόσο πιο πολύ θες να νικήσεις. Πιστεύω ότι, αυτή τη φορά και οι τέσσερις ομάδες βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Ίσως, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη φορά που έχω παίξει. Για τον Ολυμπιακό, πιστεύω ότι είναι σημαντικό που παίζει στην έδρα του. Όσον αφορά τη Βουλιαγμένη, έχει τον περισσότερο αριθμό διεθνών παικτριών. Επομένως, η δύναμή τους είναι το σύνολο των παικτών, γιατί παίζουν πάντα όλες μαζί. Η Κίρισι ίσως θέλει να πάρει "πίσω το αίμα της" από πέρυσι. Και αυτοί θέλουν να δείξουν ότι είναι από τις πιο δυνατές ομάδες της Ευρώπης».



Αναλυτικά, το πρόγραμμα:


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

17:00 Ολυμπιακός-Κίνεφ Κίρισι

19:00 Βουλιαγμένη-Κατάνια


ΣΑΒΒΑΤΟ 10/4

17:00 «Μικρός» τελικός

19:00 ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x