Μουντιάλ 2010

Ήταν ωραία με την κούπα για παρέα!

Την ευκαιρία να δουν και να φωτογραφηθούν από κοντά με το αυθεντικό τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου είχαν όσοι βρέθηκαν σήμερα στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ. Με πρωτοβουλία της Coca-Cola «FIFA World Cup Trophy Tour», διοργανώθηκε η ξεχωριστή εκδήλωση.

Την ευκαιρία να δουν και να φωτογραφηθούν από κοντά με το αυθεντικό τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου είχαν όσοι βρέθηκαν σήμερα στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ. Με πρωτοβουλία της Coca-Cola «FIFA World Cup Trophy Tour», διοργανώθηκε η ξεχωριστή εκδήλωση. Μικρά και "μεγάλα" παιδιά κάθε ηλικίας συμμετείχαν σε διάφορα παιχνίδια, διαγωνισμούς, κέρδισαν δώρα, ενώ από στην εκδήλωση έδωσαν το "παρών" και οι Σοφοκλής Πιλάβιος, Πύρρος Δήμας, Γιώργος Ανατολάκης αλλά και ο Ροζέ Μιλά.

Δύο μήνες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής, η Coca-Cola φρόντισε να φέρει πιο κοντά τους Έλληνες φίλους του ποδοσφαίρου με το «ιερό δισκοπότηρο», την ώρα που ανέλαβε με επιτυχία και την ψυχαγωγία όσων βρέθηκαν στο Μαρούσι. Από ηλεκτρονικά παιχνίδια (Mundial 2010 σε κονσόλες Playstation 3), μέχρι επιτραπέζια και φουσκωτά ποδοσφαιράκια περιελάμβανε το μενού. Οι Χουάν Ραμόν Ρότσα και Δημήτρης Ουγγαρέζος έκαναν αθλητικά κουίζ σε μικρά παιδιά και στη συνέχεια τους μοίρασαν αναμνηστικά δώρα και μπάλες ποδοσφαίρου. Ωστόσο, το μεγαλύτερο δώρο που «προσέφερε» η εκδήλωση ήταν η ευκαιρία σε όλους να βγουν φωτογραφία με το αυθεντικό τρόπαιο του Μουντιάλ.

Παράλληλα, οι μαζορέτες που βρέθηκαν στο Ποδηλατοδρόμιο «έκλεψαν» την παράσταση, ενώ υπήρχαν και ζογκλέρ που δεν σταματούσαν να κάνουν «μαγικά» με τη μπάλα στα πόδια. Μία άλλη όμορφη στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν παρουσιάστηκαν διάφορα είδη αφρικανικών χορών, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα υπήρχε «karaoke time» με το τραγούδι του Μουντιάλ. Πολύ κόσμο είχε το ειδικά διαμορφωμένο σημείο στο οποίο προβάλλονταν στιγμές από προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα σε τρισδιάστατη μορφή. Από την αρχή της εκδήλωσης (ξεκίνησε στις 10 το πρωί) ήταν και η επίσημη μασκότ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Zakumi, ενώ για ένα τρίωρο ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία του θεσμού, Ροζέ Μιλά, υπέγραφε αυτόγραφα και φωτογραφιζόταν με δεκάδες φαν του.

Μάλιστα, ο παλαίμαχος Καμερουνέζος διεθνής φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Γιώργου Θαναηλάκη και του Μηνά Τσαμόπουλου (στο ειδικά διαμορφωμένο στούντιο του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 στο Ποδηλατοδρόμιο) και εξέφρασε τη σιγουριά του για την ομαλή διεξαγωγή του Μουντιάλ στη Νότιο Αφρική. Αφού αρχικά δήλωσε περήφανος για το ρεκόρ του (σκόραρε σε τελική φάση Μουντιάλ στα 42 του), ο 58χρονος μίλησε και για τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με την Νιγηρία, λέγοντας: «Το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο. Η Νιγηρία είναι δυνατή και σκληρή ομάδα. Εξαρτάται σε τι κατάσταση θα βρεθεί η Ελλάδα σε αυτό το παιχνίδι και από το αν θα καταφέρει να σπάσει το ρυθμό της Νιγηρίας».

Για να δει το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου από κοντά, αλλά και για να ασχοληθεί ο μικρός γιος του με τα παιχνίδια της εκδήλωσης, ο Πύρρος Δήμας έδωσε (και εκείνος) το «παρών» στο Μαρούσι. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για την πρωτοβουλία της Coca-Cola και μοιράστηκε την χαρά του με πολλούς ανθρώπους που έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί του. Στην παρουσία του κόσμου στάθηκε και ο Γιώργος Ανατολάκης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Χαίρομαι που βλέπω τόσο πολύ κόσμο σε αυτή τη μεγάλη γιορτή. Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι τόσοι άνθρωποι και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το Παγκόσμιο Κύπελλο και να πάρουν μια γεύση από τη Νότιο Αφρική», τόνισε.

Τέλος, στο «FIFA World Cup Trophy Tour» βρέθηκε και ο Σοφοκλής Πιλάβιος. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ μαζί με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, βράβευσαν από κοινού τις ομάδες Παίδων και Νέων των ΕΠΣ Ημαθίας, Αθήνας και Φθιώτιδος για την πορεία τους στο Coca-Cola Soccer Tour. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Πιλάβιος μίλησε για την Εθνική Ελλάδας και τη συμμετοχή της στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, εκφράζοντας την πεποίθηση του πως: «Η Εθνική θα είναι πανέτοιμη στο Μουντιάλ. Πρέπει, ωστόσο, να τονίσουμε ότι δεν παίζουμε μόνοι μας. Θα πάμε για να το ευχαριστηθούμε».

Επιμέλεια: Βαγγέλης Αυγουστής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x