Stoiximan Super League

ΠΑΟΚ-Καβάλα 1-0

Στις επιτυχίες επέστρεψε έπειτα από τρεις συνεχόμενες ήττες ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επιβλήθηκε 1-0 της Καβάλας στην Τούμπα, για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Μουσλίμοβιτς στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Οι Θεσσαλονικείς είχαν τον έλεγχο στο πρώτο 45λεπτο, ο ρυθμός έπεσε στο δεύτερο, όμως πήραν τους τρεις βαθμούς, που θα τους βοηθήσουν και ψυχολογικά ενόψει των play off.

Στις επιτυχίες επέστρεψε έπειτα από τρεις συνεχόμενες ήττες ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επιβλήθηκε 1-0 της Καβάλας στην Τούμπα, για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Μουσλίμοβιτς στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Οι Θεσσαλονικείς είχαν τον έλεγχο στο πρώτο 45λεπτο, ο ρυθμός έπεσε στο δεύτερο, όμως πήραν τους τρεις βαθμούς, που θα τους βοηθήσουν και ψυχολογικά ενόψει των play off. Ανησυχία για τον τραυματισμό του Βιεϊρίνια. Χρόνο συμμετοχής πήρε, μετά από τρεις μήνες, ο Λούσιο Φιλομένο. Στην έκτη θέση παρέμειναν, παρά την ήττα τους, οι «αργοναύτες».

Το ματς

Σ’ ένα απ’ τα αδιάφορα ματς της προτελευταίας αγωνιστικής, ο προερχόμενος από τρεις συνεχόμενες ήττες ΠΑΟΚ ήθελε τη νίκη ενόψει των play off, ενώ η Καβάλα επιθυμούσε να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο μια εξαιρετική χρονιά. Στο πρώτο δεκάλεπτο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, όμως στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ πήρε τον έλεγχο και είχε αρκετές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Βιεϊρίνια και Μουσλίμοβιτς απείλησαν τις περισσότερες φορές τον Ιτάνζ, ο οποίος είδε στην πλειοψηφία των φάσεων την μπάλα να καταλήγει άουτ. Η υπεροχή του «Δικεφάλου του Βορρά» καρποφόρησε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Μουσλίμοβιτς αυτή τη φορά να νικάει τον Γάλλο πορτιέρο των «αργοναυτών».

Ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε αισθητά και οι δύο τερματοφύλακες πέρασαν ένα 45λεπτο χωρίς ν’ απειληθούν. Η έλλειψη ουσιαστικού κινήτρου οδήγησε σ’ ένα πολύ μέτριο τέμπο στο δεύτερο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να μην δυσκολεύεται να κρατήσει το υπέρ του 1-0, που σίγουρα θα του ανεβάσει το ηθικό, μετά τα άσχημα αποτελέσματα του τελευταίου καιρού. Το δυσάρεστο για τους γηπεδούχους ήταν ένας τραυματισμός του Βιεϊρίνια στο 67΄, που τον ανάγκασε να αποχωρήσει. Παρότι οι πρώτες εκτιμήσεις είναι καθησυχαστικές, η κατάσταση του Πορτογάλου που χτύπησε στο ίσχυο θα εκτιμηθεί ασφαλέστερα τη Δευτέρα.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Πορτογάλος ήταν καλύτερα, όμως αύριο θα προκύψουν αναλυτικά τα αποτελέσματα του τραυματισμού του. Αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν ρεπό.

Η είδηση για τον Φερνάντο Σάντος είναι επίσης η επιστροφή του Λούσιο Φιλομένο, ο οποίος πήρε χρόνο συμμετοχής έπειτα από τρεις μήνες απουσίας του λόγω τραυματισμού, ενώ άξια αναφοράς ήταν και η παρουσία του Μουν στο βασικό σχήμα, αν και ο Νοτιοαφρικανός αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής, Μουν (46΄ Παπάζογλου), Βιτόλο, Τσιρίλο, Σορλέν, Μουσλίμοβιτς (79΄ Φιλομένο), Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης, Βιεϊρίνια (67΄ Κουτσιανικούλης)

ΚΑΒΑΛΑ (Τσαλίκης): Ιτάνζ, Παβίσεβιτς, Σμολάρεκ (82΄ Σόσιν), Ορούμα (70΄ Ιωάννου), Ντοκρόκ (86΄ Σουλτανίδης), Ρινκόν, Οικονόμου, Φερέιρα, Ντιέ, Ονουάτσι, Θεοδωρέλης

Επιμέλεια: Παναγιώτης Τασιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x