Stoiximan Super League

SKODA Ξάνθη- Ατρόμητος 2-1

Τη τύχη στα χέρια της κρατάει η Ξάνθη, όσον αφορά την παραμονή της στη Super League. Η ακριτική ομάδα νίκησε 2-1 στην έδρα της τον Ατρόμητο και ξέφυγε για έναν βαθμό από τη ζώνη του υποβιβασμού, μία αγωνιστική πριν το τέλος της φετινής «κούρσας» του πρωταθλήματος.

Τη τύχη στα χέρια της κρατάει η Ξάνθη, όσον αφορά την παραμονή της στη Super League. Η ακριτική ομάδα νίκησε 2-1 στην έδρα της τον Ατρόμητο και ξέφυγε για έναν βαθμό από τη ζώνη του υποβιβασμού, μία αγωνιστική πριν το τέλος της φετινής «κούρσας» του πρωταθλήματος.

Με το πέρας της 29ης αγωνιστικής, η Ξάνθη βρέθηκε έναν βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, αφήνοντας πίσω της τον Λεβαδειακό που καραδοκεί. Τα πάντα θα κριθούν στο νήμα, με την Ξάνθη να δοκιμάζεται στην έδρα του Ηρακλή και τον Λεβαδειακό στης Λάρισας. Ο Κιντάνα(44’) και ο Έλιγκτον(67’) σκόραραν για τους Θρακιώτες στο σημερινό παιχνίδι. Ο Σαγκανόφσκι στο 84’ μείωσε το σκορ για την ομάδα του Γιώργου Δώνη.

"Συγγνώμη" από τον κόσμο που βρέθηκε σήμερα στα Πηγάδια για να στηρίξει την προσπάθεια που κάνει η ομάδα του, ζήτησε ο Χρήστος Πανόπουλος. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, κατά την ανάπαυλα του ματς, ζήτησε τη συγχώρεση του κόσμου, για όσα λάθη έχει κάνει στα χρόνια που διοικεί το σύλλογο. Δεν έλειψε προς το τέλος του ματς, όταν έκανε την εμφάνισή της η απειλή της ισοφάρισης από τον Ατρόμητο, το γνωστό... ελληνικό φαινόμενο. Εμφανίζονταν μπάλες μέσα στον αγωνιστικό χώρο από το πουθενά, με αποτέλεσμα ο Καλόπουλος να αναγκαστεί να διακόψει δύο φορές το παιχνίδι.

«Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις…» και γκολ!

Τα πρώτα 5’ του παιχνιδιού δεν προμήνυαν το τι επρόκειτο να ακολουθήσει. Η Ξάνθη, λόγω της κρισιμότητας του ματς, μπήκε κάπως μουδιασμένα και αγχωμένα στον αγωνιστικό χώρο.

Η ώθηση που έδινε η κερκίδα και το ένστικτο επιβίωσης των παικτών, όμως, "αφύπνισαν" την ακριτική ομάδα, που από το 8’ μέχρι και το τέλος του πρώτου 45λεπτου, μετέτρεψε το ματς σε παράσταση για έναν ρόλο.

Μετά από πέντε κλασικές ευκαιρίες, και ενώ η μπάλα θα νόμιζε κανείς ότι δεν είχε σκοπό να καταλήξει στα δίχτυα, ο Κιντάνα έλυσε το… «γόρδιο δεσμό». Ένα λεπτό πριν ο Καλόπουλος στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια, ο Αργεντινός, ύστερα από ασίστ του Πόι, κατάφερε με δυνατό σουτ να νικήσει τον Μιχαηλίδη, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.

Η συγγνώμη του Πανόπουλου και η «σφραγίδα» του Έλιγκτον

Το κλίμα στις κερκίδες στα Πηγάδια ήταν φορτισμένο. Στα δύσκολα όλοι έγιναν μια γροθιά. Υπό την απειλή του υποβιβασμού, οι Ακρίτες γέμισαν το γήπεδο για να δώσουν ώθηση στην ομάδα τους, κι ας τους είχε πληγώσει αυτή με την τραγική της πορεία στο φετινό πρωτάθλημα. Στο ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, κατά την ανάπαυλα του αγώνα, ο Χρήστος Πανόπουλος πήρε το λόγο όντας συγκινημένος και από τα μεγάφωνα του γηπέδου ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο, για όσα λάθη έχει κάνει.

Η καθολική ανωτερότητα της Ξάνθης στο πρώτο ημίχρονο, βοήθησε τους παίκτες της, οι οποίοι επέστρεψαν από τα αποδυτήρια με αυτοπεποίθηση και με πίστη ότι θα καταφέρουν να πάρουν το πολυτιμότερο «τρίποντο» της χρονιάς.

Στο 67’, ο Έλιγκτον, ο οποίος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο λίγα λεπτά νωρίτερα, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, 'έγραψε" το 2-0, με κοντινή προβολή. Ο Σαγκανόφσκι όμως στο 84’, μείωσε σε 2-1 με κεφαλιά από κοντά, παγώνοντας τα Πηγάδια.

Στην περιοχή των γηπεδούχων εξελίχθησαν τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, με τους Ακρίτες -λόγω της κούρασης- να έχουν οπισθοχωρήσει. Παρά το γεγονός αυτό, το τελευταίο σφύριγμα του Καλόπουλου, τους βρήκε νικητές.

Δείτε εδώ το φιλμ του αγώνα

Οι συθέσεις:

SKODA Ξάνθη(Νίκος Κεχαγιάς): Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος, Στρμπα, Κωστούλας, Τζάγκι, Πόι, Μπούγκα, Στίνγκα, Λεΐτε, Βάλλας, Κιντάνα

Ατρόμητος(Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Μπλένχιο, Αποστολόπουλος, Νεμπεγλέρας, Μελισσάς, Περόνε, Μπρίτο, Σαρμιέντο, Σαγκανόφσκι, Καλατζής Σκόνδρας

Επιμέλεια: Κώστας Τσούγκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x