Stoiximan Super League

Εργοτέλης-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1

Σε μια απόλυτη εφαρμογή του «ο θάνατός σου η ζωή μου», ο Εργοτέλης επικράτησε 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα και -αφού εξασφάλισε την παραμονή του- έσπρωξε και μαθηματικά στον «γκρεμό» της Β’ Εθνικής τους Ηπειρώτες. Ο εξαιρετικός Λεάλ έκανε τη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες και σκοράροντας δις, έδιωξε μια και καλή τα «φαντάσματα» από το Ηράκλειο. Δεν έφτανε η -μια ακόμα- φιλότιμη εμφάνιση του ΠΑΣ, ο οποίος μπόρεσε μόνο να ισοφαρίσει προσωρινά (49’ Αράς) και αποχαιρετά την κατηγορία από σήμερα.

Σε μια απόλυτη εφαρμογή του «ο θάνατός σου η ζωή μου», ο Εργοτέλης επικράτησε 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα και -αφού εξασφάλισε την παραμονή του- έσπρωξε και μαθηματικά στον «γκρεμό» της Β’ Εθνικής τους Ηπειρώτες.

Ο εξαιρετικός Λεάλ έκανε τη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες και σκοράροντας δις (τη δεύτερη φορά με πέναλτι που αμφισβήτησαν οι φιλοξενούμενοι), έδιωξε μια και καλή τα «φαντάσματα» από το Ηράκλειο. Ο Φραγκουλάκης σημείωσε το τρίτο γκολ των Κρητικών.

Δεν έφτανε η -μια ακόμα- φιλότιμη εμφάνιση του ΠΑΣ, ο οποίος μπόρεσε μόνο να ισοφαρίσει προσωρινά (49’ Αράς) και αποχαιρετά άδοξα από σήμερα την κατηγορία.


Απόσταση ενός… Λεάλ!

Συνηθίζεται η σκοπιμότητα να «δηλητηριάζει» το θέαμα σε παιχνίδια τόσο κρίσιμα, όσο αυτό του Παγκρητίου. Κι όμως… Παρόλο που ίσως πήγαν προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο, οι φίλαθλοι (αρκετών… ομάδων, όπως αποδείχθηκε) δεν… βλαστήμησαν λεπτό για την επιλογή τους να βρεθούν στις εξέδρες. Ο μοναδικοί που ίσως έκαναν κάτι τέτοιο στο πρώτο μέρος ήταν οι φιλοξενούμενοι, που πήγαν -χωρίς να είναι σε καμία περίπτωση χειρότεροι- με εναντίον τους σκορ στα αποδυτήρια.

Οι Γιαννιώτες -με τη φούρια του… πνιγμένου που προσπαθεί να πιαστεί από τα μαλλιά του- μπήκαν δυνατά στο γήπεδο και στο πρώτο πεντάλεπτο είχαν προλάβει ήδη δύο φορές να «αγχώσουν» σοβαρά τον Δασκαλάκη. Ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη αντιδρούσε σωστά όπου χρειαζόταν, ο… Βάντερσον τον μιμήθηκε στην καλύτερη φάση του Εργοτέλη (σωτήρια επέμβαση στη γραμμή σε πλασέ του Ρομάνο) και κάπως έτσι η ανάπαυλα έδειχνε ότι θα έβρισκε ισόπαλες τις δύο ομάδες.

Αμ δε... Ο Μπούντιμιρ… πρόλαβε, βρήκε με υπέροχη κάθετη μπαλιά τον Λεάλ κι εκείνος -με ανάλογα όμορφο τρόπο- έδωσε προβάδισμα στους Κρητικούς.


Κλισέ, αλλά… «το απόλυτο κοντράστ»!

Η καθυστερημένη επιστροφή των φιλοξενούμενων για το δεύτερο ημίχρονο, οι διαβουλεύσεις για ένα πανό εναντίον τους που είχαν αναρτήσει οι οπαδοί του… ΟΦΗ και γενικότερα η ένταση που «πότισε» την ατμόσφαιρα φαίνεται ότι… μεταφέρθηκε και στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι, το παιχνίδι οδηγήθηκε σε ένα επτάλεπτο (49’-55’), όπου άλλαξαν… τα πάντα, εκτός από το σημείο του «άσου».

Η... κάτι σαν σέντρα-σουτ του Αράς αιφνιδίασε τον Δασκαλάκη και έδωσε κουράγιο στους Ηπειρώτες, ωστόσο δεν χρειάστηκαν παρά κάποια δευτερόλεπτα, για να έρθει ο Λεάλ και να… τους το πάρει πίσω. Ο διαιτητής Σταθόπουλος έκρινε πως το χέρι του -πεσμένου από την ντρίμπλα του Ουρουγουανού- Στάθη ήταν σκόπιμο, έστειλε τον… παθόντα στη βούλα κι εκείνος με τη σειρά του την μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ αυτό αποτέλεσε «χτύπημα» που φάνηκε να μην μπορεί να αντέξει ο ΠΑΣ. Οι Γιαννιώτες αντέδρασαν σπασμωδικά, ενώ το άγχος κατέστρεφε κάθε προσπάθειά τους να δημιουργήσουν έστω απειλή για τον Δασκαλάκη. Η «χαριστική βολή» από τον Φραγκουλάκη, λίγο πριν τη λήξη, απλά επιβεβαίωσε το «μοιραίο» για τους Ηπειρώτες και -τραγική ειρωνεία- έδινε αφορμή για ξέφρενα πανηγύρια στους ανακουφισμένους Κρητικούς.

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γελαδάρης, Χίμπλινγκερ, Τζούνιορ, Κορδονούρης, Τσεσνάουσκις (81’ Βερπακόφσκις), Ρομάνο (76’ Φραγκουλάκης), Γιαλούσης, Μπέτο, Λεάλ, Μπούντιμιρ (90' Ορφανός)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Νίκος Αναστόπουλος): Ζαφειρόπουλος, Στάθης, Κούσας, Ανδράλας (63' Μενδρινός), Τζάνης (57' Ντιμπαλά), Μαϊστόροβιτς, Ρόβας (74' Μπουχάν), Σίσιτς, Αράς, Μπακαγιόκο, Βάντερσον

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σταθόπουλος (Αχαΐας)
ΒΟΗΘΟΙ: Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Μπάλτας (Αχαΐας)

ΣΤΑΔΙΟ: «Παγκρήτιο»

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x