Stoiximan Super League

Η επόμενη μέρα του διπλού θριάμβου

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε ιδανικά τη σεζόν με την κατάκτηση και του Κυπέλλου. Η επόμενη μέρα του διπλού θριάμβου περιλαμβάνει φιέστα για την απονομή του πρωταθλήματος, αλλά και σημαντικές αποφάσεις. Την ερχόμενη εβδομάδα η κρίσιμη συνάντηση των μετόχων, έλιωσε ο «πάγος» μεταξύ Τζίγκερ και Πατέρα. Δεν το κουνά ο Νιόπλιας από τον πάγκο, όλα δείχνουν και παραμονή Αντωνίου. Οι 2+1 μεγάλες μεταγραφές, ποιοι φεύγουν και τι γίνεται με τους δανεικούς.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε ιδανικά τη σεζόν με την κατάκτηση και του Κυπέλλου. Η επόμενη μέρα του διπλού θριάμβου περιλαμβάνει φιέστα για την απονομή του πρωταθλήματος, αλλά και σημαντικές αποφάσεις. Την ερχόμενη εβδομάδα η κρίσιμη συνάντηση των μετόχων, έλιωσε ο «πάγος» μεταξύ Τζίγκερ και Πατέρα. Δεν το κουνά ο Νιόπλιας από τον πάγκο, όλα δείχνουν και παραμονή Αντωνίου. Οι 2+1 μεγάλες μεταγραφές, ποιοι φεύγουν και τι γίνεται με τους δανεικούς.

Ο «πάγος» έχει λιώσει

Κρίσιμη είναι η εβδομάδα που ξεκινά για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αφού επίκειται νέα συνάντηση των μετόχων. Σε αυτή που προηγήθηκε του τελικού έγιναν αποφασιστικά βήματα για να λιώσει ο «πάγος» που υπήρχε ανάμεσά τους και ιδιαίτερα ανάμεσα στον πρόεδρο της ΠΑΕ, Νικόλα Πατέρα, και τον μεγαλομέτοχο, Γιάννη Βαρδινογιάννη. Στο προσεχές ΔΣ θα αποφασιστεί αν θα παραμείνει ως έχει η προεδρία (πράγμα που φαντάζει το πιθανότερο σενάριο), ενώ θα προχωρήσει και το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, η οποία θα είναι τουλάχιστον 35 εκατ. ευρώ για να καλύπτει τη χρήση της προσεχούς διετίας.

Δεν το… κουνά ο Νιόπλιας

Ο Νίκος Νιόπλιας θα βρίσκεται στο τιμόνι του Παναθηναϊκού και την επόμενη σεζόν. Ο Κοζανίτης τεχνικός έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους τους διοικούντες την ΠΑΕ με το έργο του στην ομάδα και θα του δοθεί η δυνατότητα να «χτίσει» την ομάδα για την επόμενη σεζόν έχοντας τις τύχες της από την αρχή της προετοιμασίας. Άλλωστε θα ήταν μεγάλο ρίσκο να αντικατασταθεί ένας προπονητής που κατέκτησε το νταμπλ και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Η ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών θα επικυρωθεί τις επόμενες ημέρες και εν συνεχεία θα τεθεί επί τάπητος ο σχεδιασμός για τη νέα περίοδο, σε συνεργασία με τον διευθυντή ποδοσφαίρου, θέση την οποία θα διατηρήσει πιθανότατα ο Κώστας Αντωνίου (σίγουρα αν παραμείνει ο Νικόλας Πατέρας στην προεδρία).

Δύο ή τρεις μεγάλες μεταγραφές

Πρόθεση των μετόχων του Παναθηναϊκού είναι να αποκτηθούν δύο ή τρεις ποδοσφαιριστές επιπέδου Σισέ για την επόμενη περίοδο. Οι «πράσινοι» θα αποκτήσουν σίγουρα έναν ξένο κεντρικό αμυντικό κλάσης, αλλά κι έναν δεξιό μεσοεπιθετικό για να αντικαταστήσει το κενό του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο οποίος έπαιξε στο τελευταίο του παιχνίδι με το «τριφύλλι». Λίγες πιθανότητες έχει να παραμείνει και ο Γιόσου Σαριέγκι, ο οποίος επίσης μένει ελεύθερος. Από εκεί και πέρα, δεν αποκλείεται να υπάρξουν αποχωρήσεις παικτών που δεσμεύονται μεν με συμβόλαιο, αλλά δεν έχουν ικανοποιήσει. Γκαλίνοβιτς, Κλέιτον και Γκάμπριελ φαίνεται να μην έχουν καθόλου σίγουρη θέση στο ρόστερ της επόμενης περιόδου, ενώ ανοικτό είναι και το ενδεχόμενο δανεισμού παίκτη ή παικτών.

Ένα άλλο σημαντικό κεφάλαιο το ακόλουθο: Οκτώ παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν δοθεί σε άλλες ομάδες και στο τέλος της περιόδου θα αποφασιστεί η τύχη τους. Μάτος, Μόρις, Μουν, Ντέιβιντ, Μάντζιος, Μελίσσης, Δημούτσος και Λεοντίου περιμένουν τις αποφάσεις των «πρασίνων», ωστόσο μόνο ο πρώτος φαίνεται να συγκεντρώνει πιθανότητες να επιστρέψει στο ρόστερ της ομάδας, υπό τον όρο πως θα του εγγυηθούν χρόνο συμμετοχής.

Δεν τελείωσε το πάρτι

Την προσεχή Κυριακή (2/5) αναμένεται να γίνει η φιέστα για την κατάκτηση του νταμπλ και την απονομή του πρωταθλήματος στον Παναθηναϊκό. Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τον αντίπαλο των «πράσινων», ενώ η ΠΑΕ ετοιμάζει πολλές εκπλήξεις για τον κόσμο.

Στο μεταξύ, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας θα συνεχίσουν προπονήσεις ως το τέλος Μαΐου. Εξαιρούνται οι διεθνείς, που θα πάρουν άδεια μέχρι τις 10 Μαΐου, προτού ενσωματωθούν στις αποστολές των εθνικών τους ομάδων εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το ρεκόρ του Λέτο

Ο δεύτερος παίκτης και ο πρώτος ξένος που κατακτά δύο συνεχή νταμπλ με διαφορετικές ομάδες έγινε ο Σεμπαστιάν Λέτο. Ο Αντώνης Νικοπολίδης κατείχε τα πρωτεία έχοντας κατακτήσει πρωτάθλημα και Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό το 2004 και ένα χρόνο μετά με τον Ολυμπιακό, ενώ ο Αργεντινός εξτρέμ τα κατάφερε πέρυσι με τους «ερυθρόλευκους» και φέτος με τους «πράσινους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x