Stoiximan Super League

Αυτός ο ΠΑΟΚ μπορεί

Ένας ψυχωμένος και άριστα στημένος στον αγωνιστικό χώρο ΠΑΟΚ, νίκησε 2-0 τον Άρη στην Τούμπα και δείχνει ότι μπορεί να διεκδικήσει πρωτιά στα πλέι οφ και έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ισόβαθμος με τον Ολυμπιακό στην κορυφή, μετά από δύο αγωνιστικές ο «Δικέφαλος του Βορρά», τον περιμένει την προσεχή Τετάρτη για το ντέρμπι κορυφής. Ίβιτς στο 26’ και Σαβίνι δέκα λεπτά αργότερα τα γκολ της νίκης.

Ένας ψυχωμένος και άριστα στημένος στον αγωνιστικό χώρο ΠΑΟΚ, νίκησε 2-0 τον Άρη στην Τούμπα και δείχνει ότι μπορεί να διεκδικήσει πρωτιά στα πλέι οφ και έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ισόβαθμος με τον Ολυμπιακό στην κορυφή, μετά από δύο αγωνιστικές ο «Δικέφαλος του Βορρά», τον περιμένει την προσεχή Τετάρτη για το ντέρμπι κορυφής. Ίβιτς στο 26’ και Σαβίνι δέκα λεπτά αργότερα τα γκολ της νίκης.

Κυριάρχησαν στο παιχνίδι οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους αντιπάλους τους σε κανένα σημείο του ματς. Πρώτος ο ΠΑΟΚ με εφτά βαθμούς, όσους και ο Ολυμπιακός με τις δύο ομάδες να λύνουν σύντομα τις διαφορές τους. Αγνώριστοι παίκτες και προπονητής στον Άρη, δεν μπήκαν ούτε μια στιγμή στο πνεύμα του αγώνα. Στο 69’ έκαναν με κεφαλιά του Κόκε την πρώτη τους τελική προσπάθεια προς την αντίπαλη εστία, ενδεικτικό του τρόπου που αγωνίστηκαν.



Βαθμολογία (σε δύο αγώνες)

1 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 7
2 Π.Α.Ο.Κ. 7
3 ΑΡΗΣ 3
4 Α.Ε.Κ. 2

Το ματς

Νεύρα με τη σέντρα

Με πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και μέσα σε ένταση άρχισε το παιχνίδι στην Τούμπα. Καθόλου περίεργο με βάση τα… προηγούμενα των δύο ομάδων από την κανονική περίοδο. Ο ΠΑΟΚ είχε χαλάσει το ντεμπούτο του Κούπερ στον πάγκο του Άρη στο ματς του πρώτου γύρου και οι «κίτρινοι» απάντησαν βάζοντας «ταφόπλακα» στα όνειρα του Δικεφάλου του Βορρά» για τίτλο. Βέβαια, οι δύο ομάδες δεν περίμεναν τα φετινά, αφού είναι γνωστή η κόντρα εδώ και χρόνια. Βάλτε στο μίγμα και τη σημασία του αγώνα και το εκρηκτικό κοκτέιλ είναι έτοιμο.

Κυρίαρχος ο «Δικέφαλος»

Πέρα από τα νεύρα, παίχτηκε και μπάλα στην Τούμπα, αλλά για ένα ημίχρονο μόνο από μία ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είχε από την αρχή την κατοχή, που όσο περνούσε η ώρα γινόταν και μεγαλύτερη. Από το 3’ κιόλας είχε έρθει το πρώτο μήνυμα με το χτύπημα φάουλ του Γκαρσία στο δοκάρι, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν έδειξαν να το λαμβάνουν. Από τα μέσα του ημιχρόνου και μετά οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας 65% κατοχή μπάλας και 8-0 τελικές προσπάθειες. Με φανταστικό γκολ του Ίβιτς στο 26’ άνοιξε το σκορ και δέκα λεπτά αργότερα, ο Σαβίνι με κοντινή προβολή μετά από κόρνερ, έκανε το 2-0. Σε αυτό το διάστημα ο Άρης δεν μπορούσε καθόλου να κρατήσει μπάλα, ούτε να αναπτυχθεί και αναπόφευκτα δεν απείλησε καθόλου.

Δεν αντέδρασε ο Κούπερ

Το περίεργο της υπόθεσης ήταν η μη αντίδραση του Έκτορ Κούπερ. Παρά το γεγονός ότι ο Άρης βρισκόταν δύο γκολ πίσω και η εικόνα του ήταν αποκαρδιωτική, ο Αργεντινός τεχνικός ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με τους 11 που τελείωσαν το πρώτο. Οι γηπεδούχοι φυσικά δεν είχαν κανένα λόγο να φορτσάρουν, απλά γίνονταν επικίνδυνοι ειδικά όταν εφορμούσε ο εξαιρετικός Ίβιτς. Το σύνολο του Φερνάντο Σάντος λειτουργούσε άψογα με Γκαρσία, Κοντρέρας να ελέγχουν το κέντρο, τον Μουσλίμοβιτς να ταλαιπωρεί τους αντίπαλους αμυντικούς και τους… πλάγιους του ΠΑΟΚ να μην επιτρέπουν ανάπτυξη των «κίτρινων», τη στιγμή που οι ίδιοι ανέβαιναν όποτε χρειαζόταν.

Μπορούσε κι άλλα

Βλέποντας ότι ο Άρης δεν μπορούσε να απειλήσει καθόλου (στο 69’ μια κεφαλιά του Κόκε ήταν η πρώτη τελική προς την εστία του ΠΑΟΚ), οι γηπεδούχοι ξαναβγήκαν στο προσκήνιο και αν δεν ήταν ο Σηφάκης κάτω από τα δοκάρια η διαφορά στο σκορ θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη.

Κίτρινος πυρετός

Το μόνο που φαίνεται ότι ενόχλησε τον Φερνάντο Σάντος ήταν οι κίτρινες κάρτες που δέχθηκαν οι παίκτες του, με τον Πορτογάλο να φωνάζει διαρκώς στους ποδοσφαιριστές να ελέγξουν τα νεύρα τους. Ίβιτς, Σαβίνι, Γκαρσία, Κοντρέρας, Φιλομένο και Χαλκιάς «κιτρινίστηκαν» από τον κ. Σταθόπουλο, κάτι που φυσικά δεν άρεσε στον προπονητή των γηπεδούχων ενόψει της συνέχειας των πλέι οφ.

Το φιλμ του αγώνα

ΠΑΟΚ (Σάντος): Χαλκιάς, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σορλέν, Μουσλίμοβιτς (88’ Μαλεζάς), Κοντρέρας, Λίνο, Βιεϊρίνια (90’ Φωτάκης), Ίβιτς (61' Φιλομένο), Σαβίνι.

ΑΡΗΣ (Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Ρονάλντο, Φερνάντες, Αντού (66' Κόκε), Τζόνσον, Νασούτι, Μεριέμ (57' Χαβίτο), Κάμπορα (83' Κάμπορα), Βανγκέλι, Πρίττας.

Διαιτητής: Σταθόπουλος (Αχαΐας). Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαΐας), Καρσιώτης (Κορινθίας).

Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x