Stoiximan Super League

Επιλέγει killer, ετοιμάζεται για Σκόκο

Η χρονιά ολοκληρώθηκε με ονειρεμένο τρόπο για τον Παναθηναϊκό και τώρα σειρά έχει ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας. Για να έχει το φετινό νταμπλ και συνέχεια η απόκτηση ενός στόπερ κλάσης θεωρείται επιβεβλημένη και στο «τριφύλλι» διαλέγουν έναν εκ των Μπορντόν - Μαρτσένα. Σε δεύτερο πλάνο πλέον οι Κρόλντρουπ και Παλέτα. Έντονη επιθυμία στην Παιανία και για τον Νάτσο Σκόκο, για τον οποίο ετοιμάζεται πρόταση.

Η χρονιά ολοκληρώθηκε με ονειρεμένο τρόπο για τον Παναθηναϊκό και τώρα σειρά έχει ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας. Για να έχει το φετινό νταμπλ και συνέχεια η απόκτηση ενός στόπερ κλάσης θεωρείται επιβεβλημένη και στο «τριφύλλι» διαλέγουν έναν εκ των Μπορντόν - Μαρτσένα. Σε δεύτερο πλάνο πλέον οι Κρόλντρουπ και Παλέτα. Έντονη επιθυμία στην Παιανία και για τον Νάτσο Σκόκο, για τον οποίο ετοιμάζεται πρόταση.

Ό,τι δεν έκανε πέρυσι, είναι αποφασισμένος να κάνει φέτος ο Παναθηναϊκός στη περίοδο των μεταγραφών. Δηλαδή, θα δώσει βάση στην απόκτηση ενός αμυντικού μεγάλης κλάσης, που θα κάνει τη διαφορά στα μετόπισθεν. Τέτοιοι είναι οι Μπορντόν και Μαρτσένα, που τη δεδομένη στιγμή μοιάζουν να έχουν το προβάδισμα. Κι αυτό, γιατί ο μεν στόπερ της Σάλκε συγκεντρώνει τα στοιχεία που θέλει ο Νιόπλιας και μοιάζει θετικός να έρθει στη χώρα μας, ο δε Ισπανός πωλείται από τη Βαλένθια, που είναι έτοιμη να ξεκινήσει τα «παζάρια» με τον Παναθηναϊκό.

Όποιον και από τους δύο αποκτήσει ο Παναθηναϊκός, αυτόματα ανεβαίνει επίπεδο και θα έχει έναν παίκτη επιπέδου Σισέ και Ζιλμπέρτο Σίλβα και στην οπισθοφυλακή. Το μοναδικό αρνητικό στην περίπτωση του Μπορντόν είναι η ηλικία του (34 χρονών), ενώ το «μελανό» σημείο για τον αρχηγό της Βαλένθια είναι ότι υστερεί κάπως στη δύναμη. Ο Μαρτσένα θέλει 2 εκατ. ευρώ ετησίως για να συζητήσει αν έρθει στην Ελλάδα, ενώ ο Μπορντόν περίπου 1,5 ,αλλά ήδη του ασκείται στενό πρέσινγκ από την Ντιναμό Μόσχας, αλλά και από Τουρκία!

Το γεγονός ότι οι «πράσινοι» έχουν επικεντρωθεί στους συγκεκριμένους παίκτες, μαρτυρά ότι δυσκολεύει το θέμα του Κρόλντρουπ που δεν θέλει να φύγει από την Ιταλία. Συγκεκριμένα, για τον Δανό της Φιορεντίνα έχει εκφράσει ενδιαφέρον η Μίλαν, το οποίο αν επισημοποιηθεί, δύσκολα ο 31 ετών αμυντικός θα αρνηθεί. Πέρα από την… τριάδα αυτή, στα υπ’ όψιν βρίσκεται πάντα ο Παλέτα αλλά και ο Φιλίπ Μεξές, με τον Γάλλο της Ρόμα να είναι ο κρυφός πόθος όλων.

Πέραν του αμυντικού όμως, η διοίκηση θα κινηθεί για την απόκτηση ενός αριστερού μπακ, που θα είναι η εναλλακτική του Σπυρόπουλου (υποχωρεί η υπόθεση Τζαβέλλα), ενδεχομένως ενός επιθετικού και σίγουρα ενός παίκτη στη θέση του Σαλπιγγίδη που μοιάζει απίθανο να συνεχίσει στην Παιανία. Για τον αντι-«Σάλπι», επικρατέστερος θεωρείται ο Σκόκο, που χαίρει της εκτίμησης όλων. Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός ενδέχεται να προτείνει στην ΑΕΚ και παίκτες ως αντάλλαγμα (εκτός του οικονομικού) έτσι ώστε να ρίξει την τιμή του.

Παράλληλα, στο «τριφύλλι» περιμένουν τις εξελίξεις στο θέμα του διαβατηρίου του Ντέιβιντ. Ο νεαρός Βραζιλιάνος πραγματοποίησε πολύ καλή σεζόν με τη φανέλα της Φλαμένγκο και σε περίπτωση που καταφέρει να αποκτήσει κοινοτικό διαβατήριο, πιθανότατα θα επιστρέψει στην ομάδα.

Νέο συμβόλαιο σε Σιμάο

Να επεκτείνει το συμβόλαιό του, που λήγει το 2012, θα κληθεί σύντομα ο Σιμάο. Ο 22χρονος μέσος μετρά τρία χρόνια στον Παναθηναϊκό και οι άνθρωποι της ομάδας θα επιδιώξουν να «δέσουν» έναν ποδοσφαιριστή με μεγάλη μεταπωλητική αξία.


Mετά τις 10 Μαΐου οι αποφάσεις

Ημέρες χαράς και ξεγνοιασιάς είναι αυτές για τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Η συνάντηση των μετόχων, στην οποία θα αποφασιστεί ποιος θα είναι πρόεδρος, προπονητής και διευθυντής ποδοσφαίρου την επόμενη περίοδο, μετατέθηκε για μετά τις 10 Μαΐου. Στο ίδιο ραντεβού θα αποφασιστεί και το ύψος του μπάτζετ για την ενίσχυση της ομάδας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο Νίκος Νιόπλιας δεν έχει κάνει ήδη μία προεργασία. Ο Κοζανίτης προπονητής, που θεωρείται σίγουρος για παραμονή, έχει ήδη ετοιμάσει τις εισηγήσεις του για το υπάρχον ρόστερ και τις ανάγκες που θεωρεί πως έχει η ομάδα για την επόμενη περίοδο.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Αυγουστής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x