Μουντιάλ 2010

Παραλίγο «βόμβα» στο Μουντιάλ!

Είδηση-βόμβα «έσκασε» το βράδυ της Δευτέρας (17/5) και αφορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής. Οι ιρακινές αρχές ανακοίνωσαν πως o Αμπντουλάχ Αζάμ Σαλέχ αλ-Καντάνι (μέλος της αλ Κάιντα), που συνελήφθη πριν δύο εβδομάδες, κατηγορείται ότι σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ! Στην υπόθεση εμπλέκεται και το «δεξί χέρι» του Οσάμα Μπιν Λάντεν!

Είδηση-βόμβα «έσκασε» το βράδυ της Δευτέρας (17/5) και αφορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής. Οι ιρακινές αρχές ανακοίνωσαν πως o Αμπντουλάχ Αζάμ Σαλέχ αλ-Καντάνι, που συνελήφθη πριν δύο εβδομάδες, κατηγορείται ότι σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ!

Όπως μεταδίδουν το ένα μετά το άλλο τα ειδησεογραφικά πρακτορεία ανά τον κόσμο, ο 31χρονος Σαουδάραβας, που είναι μέλος της αλ Κάιντα, επρόκειτο σε συνεργασία με τον Αϊμάν αλ-Ζαουαρί -το «δεξί χέρι» του Οσάμα Μπιν Λάντεν- να «χτυπήσει» στη μεγάλη γιορτή της 11ης Ιουνίου, ενώ συνελήφθη και ο Αλγερινός, Αμπού Γιασίν αλ-Τζαζαϊρί (κι αυτός μέλος της αλ Κάιντα).

Εξάλλου, τις πληροφορίες έδωσε στη δημοσιότητα ο στρατηγός Κασίλ αλ-Μουσαουί, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο αλ-Καντάνι είναι πρώην επιτελής του στρατού της πατρίδας του!

Μάλιστα, έχει συμμετάσχει σε μια σειρά από επιθέσεις εναντίον ξενοδοχείων στη Βαγδάτη, οι οποίες και προκάλεσαν το θάνατο δεκάδων ανθρώπων!

Οι αρχές της Νότιας Αφρικής βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τις ιρακινές αρχές, αλλά περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες.

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x