Stoiximan Super League

«Εuro 2004, η αληθινή ιστορία όπως την έζησα»

Το «έπος» της Πορτογαλίας μέσα από τα δικά του μάτια παρουσίασε ο Βασίλης Γκαγκάτσης. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ την εποχή που ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας, Θοδωρής Ζαγοράκης, ύψωνε στα ουράνια το ευρωπαϊκό κύπελλο, παρουσίασε το βιβλίο του με τίτλο «Εuro 2004, η αληθινή ιστορία όπως την έζησα», αποκαλύποντας άγνωστες πτυχές μέσα και έξω από τα γήπεδα κατά τη διάρκεια εκείνης της διοργάνωσης.

Το «έπος» της Πορτογαλίας μέσα από τα δικά του μάτια παρουσίασε ο Βασίλης Γκαγκάτσης. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ την εποχή που ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας, Θοδωρής Ζαγοράκης, ύψωνε στα ουράνια το ευρωπαϊκό κύπελλο, παρουσίασε το βιβλίο του με τίτλο «Εuro 2004, η αληθινή ιστορία όπως την έζησα», αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές μέσα και έξω από τα γήπεδα κατά τη διάρκεια εκείνης της διοργάνωσης.

Ο άνθρωπος που βρισκόταν στην προεδρία την εποχή που η Εθνική γέμιζε με υπερηφάνεια όλους τους Έλληνες αφηγείται μέσα από το βιβλίο του τη θριαμβευτική πορεία της «αρμάδας» του Ρεχάγκελ, ενώ μιλώντας για αυτό, εξύμνησε τους ποδοσφαιριστές και τον Γερμανό προπονητή που… «με έκαναν περήφανο και μου χάρισαν τις πιο ωραίες στιγμές της ζωής μου, όσον αφορά τον αθλητισμό. Αυτό που καταφέραμε ήταν κάτι παραπάνω από αθλητικό κατόρθωμα. Κάναμε περήφανους τους Έλληνες και θυμηθήκαμε τον εθνικό μας ύμνο, τη σημαία μας, την καταγωγή μας».

Εκτός από την πορεία της Εθνικής μας ομάδας προς την κατάκτηση της Ευρώπης το 2004, ο κ. Γκαγκάτσης αναφέρεται και στο παρασκήνιο εκείνης της αποστολής, στον «ξεχωριστό» Ότο Ρεχάγκελ και στις στιγμές που εκείνος έφτασε στα όρια της παραίτησης αλλά και στο αποτέλεσμα αυτής της επιτυχίας.

Τον συντονισμό της παρουσίασης του βιβλίου του Βασίλη Γκαγκάτση έκανε ο γενικός διευθυντής του NovaΣΠΟΡ FM 94,6, Χρήστος Σωτηρακόπουλος, ενώ για το βιβλίο, όπως και για τον συγγραφέα, μίλησαν οι: Γιώργος Λιάνης, Γιάννης Σγουρός (νομάρχης Αθηνών), Στέλιος Γιαννακόπουλος, εκ μέρους των ποδοσφαιριστών, ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, κ. Κωστάκης, ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου, που επιμελήθηκε του συγγράμματος, και φυσικά ο «πρωτομάστορας» της ιστορικής επιτυχίας, Ότο Ρεχάγκελ, μαζί με τον Γιάννη Τοπαλίδη.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν πολλά πρόσωπα του χώρου, όπως οι Σοφοκλής Πιλάβιος, Απόστολος Παπουτσάκης, Γιάννης Κομπότης, Γιώργος Κασναφέρης, Γιώργος Χριστοβασίλης, Γιάννης Μώραλης, Νίκος Καραγεωργίου, Μπάμπης Τεννές, αρκετά από τα μέλη της Εθνικής Ελλάδας που μας έκανε υπερήφανους. Ζαγοράκης, Νικοπολίδης, Μπασινάς, Δέλλας, Καψής, Χαλκιάς, Φύσσας και πολλοί άλλοι.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Αυγουστής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x