Παλαιότερες

Κάποιος πήρε ανάποδες στον ΠΑΟΚ και νομίζω ότι λέγεται… Θόδωρος

www.sport-fm.gr

Δεν θέλω να είμαι αυστηρός και να απονείμω ευθύνες για την επικοινωνιακή τακτική της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σχετικά με το θέμα προπονητή, ωστόσο, όπως και να το κάνουμε, αυτό το ταξίδι στην Πορτογαλία, μοιάζει με φιάσκο…

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Δεν είναι μόνον ότι δεν οδήγησε πουθενά, που στο κάτω κάτω της γραφής δεν ήταν κάτι που εξαρτάται αποκλειστικά από τον ΠΑΟΚ και την προσπάθεια να κλείσει τον Ζόρζε Κόστα. Ήταν που ο Κονσεϊσάο υποτίθεται ότι έπαιζε στο δικό του γήπεδο, ότι ο Σάντος είχε κι αυτός μια συμμετοχή, υπό την έννοια ότι έδωσε τις ευλογίες του για τον Κόστα και τελικά, οι δύο απεσταλμένοι (Κονσεϊσάο και Βρύζας) επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη με άδεια χέρια.

Κι όπως διερρέει από χθες το βράδυ η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τώρα αναλαμβάνει ο Ζαγοράκης και ο Βρύζας για να στραφούν στην ιταλική και την ισπανική αγορά και κάπου στο βάθος υπάρχει ένας προπονητής που, σώνει και καλά, θέλουν να μας πείσουν ότι είναι μια από τις καλύτερες λύσεις.

Το βιογραφικό του Παύλου Δερμιτζάκη μάλλον δεν ικανοποιεί ομάδα που παίζει στα προκριματικά του Champions League, αλλά, όπως φαίνεται, εκτιμώνται κι άλλα στοιχεία.

Αν υποθέσουμε ότι ο Δερμιτζάκης εξετάζεται ως μια λύση για τον ΠΑΟΚ, δεν είναι η θητεία στη Ρόδο και την Κρήτη που θα μετρήσουν. Ούτε και τα… κατορθώματά του στον πεσμένο Πανθρακικό μετρούν όσο ότι διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ένα φιλόδοξο προπονητή που αδημονεί να πιάσει το… όνειρο και να φτάσει ψηλά αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ.

Κατά τα άλλα, ένας προπονητής που απασχόλησε και εξακολουθεί να απασχολεί τον ΠΑΟΚ ο Ζόρζε Κόστα, δεν έδειξε δα και τόσο μεγάλη λαχτάρα για να έρθει στον ΠΑΟΚ και είναι λογικό γιατί δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος της ομάδας αυτής, όπως θα το αντιλαμβανόταν κάποιος που έχει εργαστεί στην Ελλάδα.

Ο Κόστα δεν δούλεψε κι αυτός σε ομάδα περιωπής. Στον Λεβαδειακό της Πορτογαλίας διέπρεψε. Κατάφερε να την ανεβάσει από τη δεύτερη κατηγορία και να την κρατήσει στην πρώτη. Τώρα, προχωρώντας στο επόμενο σκαλί, θα αναλάβει την Ακαντέμικα, κάτι σαν την Πανιώνιο, αν επιχειρήσουμε προσομοίωση με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ουσία είναι ότι ο Ζόρζε Κόστα, ως επιλογή του ΠΑΟΚ, έλαβε μεγαλύτερες διαστάσεις έναντι της αντικειμενικής του αξίας και αυτό δεν βοηθά την προσπάθεια του ΠΑΟΚ για να βρει τον κατάλληλο αντικαταστάτη του Σάντος.

Κυρίως επειδή δεν το διαχειρίζεται με πιο απλό τρόπο, αλλά, αντιθέτως, δημιουργεί την αίσθηση ότι θα συμφωνήσει με έναν προπονητή που είναι σαν τον Σάντος ή ακόμη και καλύτερος από τον επί τριετίας προπονητή του.

Ο Κόστα δεν είναι Σάντος. Μπορεί να γίνει καλύτερος, αλλά, μέχρι σήμερα, δεν έχει να επιδείξει κάτι εντυπωσιακό που να πείθει ότι ο ΠΑΟΚ κτύπησε φλέβα.

Οι Πορτογάλοι, μέχρι χθες το βράδυ, ούτε λίγο ούτε πολύ μας μετέφεραν ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την υπόθεση προπονητής και να αποφεύγουμε τις θετικές προβλέψεις στο θέμα του Κόστα καθότι το αφεντικό της Πόρτο, ο Ντα Κόστα, που τυγχάνει και κουμπάρος του Κονσεϊσάο, είναι αυτός που έχει τον τελευταίο λόγο.

Με λίγα λόγια, μας είπαν ότι ο Ντα Κόστα αποφασίζει για τον Κόστα και ο Κονσεϊσάο περιμένει πότε θα επιστρέψει ο κουμπάρος από τις σύντομες διακοπές του για να προκύψουν οι οριστικές αποφάσεις. Θα τον τοποθετήσει στην θυγατρική Ακαντέμικα ή θα τον συμπεριλάβει στο τεχνικό τιμ της Πόρτα; Ο Ντα Κόστα αποφασίζει και οι Πορτογάλοι ήταν σαν να μας λένε, «αν θέλει ο ΠΑΟΚ τον Ζόρζε Κόστα, ο Ντα Κόστα θα αποφασίσει».

Κάποιος πήρε χαμπάρι αυτό το σενάριο και πήρε… ανάποδες. Είναι προφανές, εφόσον ανατρέξετε στην αρχή του κειμένου, ποιος τα πήρε στο κρανίο και αποφάσισε να πάρει το θέμα πάνω του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x