Ελλάδα

Χαμηλόφωνη «καμπάνα»

Με πρόστιμο 2.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο Δημήτρης Διαμαντίδης για την ενέργειά του να φτύσει τον Μίλος Τεόντοσιτς στα πρώτα λεπτά του τρίτου τελικού της Α1 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τη διαιτησία ετοιμάζει η .

Με πρόστιμο 2.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο Δημήτρης Διαμαντίδης για την ενέργειά του να φτύσει τον Μίλος Τεόντοσιτς στα πρώτα λεπτά του τρίτου τελικού της Α1 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Οι διαιτητές δεν αντιλήφθηκαν το περιστατικό και δεν το έγραψαν στο φύλλο αγώνα, αλλά ο αθλητικός δικαστής εξετάζοντας το βίντεο κάλεσε τον αρχηγό του «τριφυλλιού» για εξηγήσεις. Ο Ολυμπιακός με υπόμνημα που έστειλε στον αθλητικό δικαστή κάνει λόγο για αήθη κίνηση του Διαμαντίδη και τονίζει ότι έχει ξανακάνει κάτι τέτοιο και στο παρελθόν (απέναντι στον Γκόλεματς του Πανελληνίου, μετέπειτα συμπαίκτη του) ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του.

Ο Καστοριανός παίκτης απολογήθηκε μέσω υπομνήματος που κατέθεσε ο δικηγόρος της ομάδας, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Παράλληλα επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό «…για συμπεριφορά βίας και περιορισμένης έκτασης επεισόδια (ρίψεις αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο, χρήση βεγγαλικών και κροτίδων στις εξέδρες και στον αγωνιστικό χώρο, υβριστικά συνθήματα που απευθύνονταν εναντίων των διαγωνιζομένων ομάδων», όπως αναφέρει η απόφαση του αθλητικού δικαστή.

«Να τελειώνουμε...»

Με την ψυχολογία στα ύψη, έπειτα από την επική ανατροπή και τη νίκη στον τρίτο τελικό της Α1, ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται για την τέταρτη αναμέτρηση απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Το σύνθημα στις τάξεις των «πρασίνων» είναι ένα: «Πάμε να τελειώνουμε την Κυριακή».

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδωσε προαιρετικό ρεπό στους παίκτες του την Πέμπτη, αλλά η πλειοψηφία αυτών, με πρώτο τον Βασίλη Σπανούλη, έδωσε το «παρών» στο ΟΑΚΑ. Ο Λαρισαίος γκαρντ που έπαιξε με ένεση στον αγώνα της Τετάρτης και είχε καθοριστική συμβολή στη νίκη, κάνει θεραπεία για να ξεπεράσει το πρόβλημα στο ισχίο, αλλά δεν τίθεται θέμα απουσίας του από τον αγώνα της Κυριακής.

Εξάλλου, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού δηλώνουν παγερά αδιάφοροι στις «φωνές» του Ολυμπιακού για τη διαιτησία. Όπως τονίζουν, λάθη έγιναν εκατέρωθεν και οι ίδιοι έχουν περισσότερους λόγους να διαμαρτύρονται για τα σφυρίγματα στους πρώτους δύο τελικούς. Κάποιοι έλεγαν πως «... ο Ολυμπιακός ψάχνει αφορμή για να δικαιολογήσει πώς έχασε το ματς από το +14 που βρισκόταν και προσπαθεί να δυναμιτίσει το κλίμα εν όψει του αγώνα στο ΣΕΦ».

«Ελληνική μυθολογία τα περί Στογιάκοβιτς»

Μέρος της ελληνικής μυθολογίας χαρακτηρίζει ο έγκριτος δημοσιογράφος του «ESPN», Μαρκ Στάιν, τα σενάρια που στέλνουν τον Πέτζα Στογιάκοβιτς στον Παναθηναϊκό. Όπως αναφέρει, επικαλούμενος έγκυρη πηγή κοντά στον Σέρβο φόργουορντ, ο άλλοτε άσος του ΠΑΟΚ δεν έχει καμία πρόθεση να αποχωρήσει πριν από τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με τους Χόρνετς (που θα του αποφέρει 14,3 εκατ. δολάρια) και θέλει να παραμείνει στο ΝΒΑ, παρότι ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς στη μέση και τους κοιλιακούς χάνοντας 20 ματς φέτος.

Ο 33χρονος σπουδαίος σουτέρ είχε φέτος 12,6 πόντους (89,7% στις βολές, 40,4% στα σουτ, 37,5% στα τρίποντα), 3,7 ριμπάουντ και 1,5 ασίστ κατά μέσο όρο με την ομάδα της Νέας Ορλεάνης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x