Stoiximan Super League

Ο Αλέκος και οι… αντίθετες γνώμες!

Όλα δείχνουν ότι ο Αλέκος Αλεξανδρής θα είναι ο επόμενος προπονητής του Ολυμπιακού. Ποιοι είναι οι λόγοι που αποφάσισε ο Σωκράτης Κόκκαλης να επιλέξει τον 42χρονο τεχνικό, αν και οι περισσότεροι στη διοίκηση προτιμούν κάποιον ξένο προπονητή. Δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να σημειωθούν εξελίξεις στην υπόθεση του Αριέλ Ιμπαγάσα. Τί γίνεται στο θέμα του Φραντσίσκο Γιέστε.

Όλα δείχνουν ότι ο Αλέκος Αλεξανδρής θα είναι ο επόμενος προπονητής του Ολυμπιακού. Μάλιστα, κάποιοι υποστηρίζουν πως σε αυτό οφείλεται η μετάθεση κατά μία εβδομάδα της «πρώτης» των Πειραιωτών ενόψει της νέας σεζόν, αφού ο προπονητής της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού είχε εκφράσει την άποψη ότι είναι λάθος να ξεκινήσει η προετοιμασία από τις 14 Ιουνίου.

Επίσης, συνεργάτες του προέδρου της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ υποστηρίζουν ότι έχει αποφασίσει να προχωρήσει τη λύση Αλεξανδρή, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα και θεωρείται σίγουρο ότι θα προωθήσει αρκετά νέα παιδιά. Σήμερα ο 42χρονος τεχνικός αναχωρεί για τη Ρόδο, όπου αναμένεται να παρακολουθήσει σεμινάριο για να πάρει το δίπλωμα προπονητή της UEFA. Το σεμινάριο ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου, αλλά όλοι εκτιμούν ότι στις 21 του μήνα θα είναι στου Ρέντη.

Πάντως, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο κ. Κόκκαλης να αλλάξει άποψη, ύστερα από τις αντίθετες γνώμες που ακούγονται για τον παλαίμαχο επιθετικό. Οι περισσότεροι στη διοίκηση του Ολυμπιακού προτιμούν κάποιον ξένο προπονητή, ο οποίος θεωρητικά θα είναι πιο έτοιμη λύση και θα αλλάξει την ψυχολογία του κόσμου. Μία από τις εναλλακτικές λύσεις που ακούγονται είναι εκείνη του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ο οποίος είναι έμπειρος, γνωρίζει τι εστί ελληνικό πρωτάθλημα και είναι αρκετά ελκυστικός ως όνομα για τους οπαδούς.

Εξελίξεις με Ιμπαγάσα

Ίσως και σήμερα υπάρξουν εξελίξεις με την υπόθεση της μεταγραφής του Αριέλ Ιμπαγάσα, όπως γράφει η εφημερίδα «Φως». Οι Πειραιώτες φέρονται να ενδιαφέρονται σοβαρά για τον 33χρονο μεσοεπιθετικό, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Βιγιαρεάλ και βρίσκεται - επίσης - στο «στόχαστρο» της Μπεσίκτας. Ωστόσο, ο Αργεντινός άσος εμφανίζεται πρόθυμος να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ σε γενικές γραμμές φαίνεται ότι υπάρχει συμφωνία με τους Πειραιώτες.

Όσον αφορά τον Φραντσίσκο Γιέστε, ο ισπανικός Τύπος αναφέρει ότι για την απόκτησή του ενδιαφέρονται ομάδες από την Primera Division (Λα Κορούνια και Χετάφες) και από άλλα πρωταθλήματα της Ευρώπης (Μπεσίκτας, Ανκαραγκουτσού, κάποιες ομάδες από τη Ρωσία, Βόλφσμπουργκ και Στεάουα Βουκουρεστίου). Από την πλευρά τους, στον Ολυμπιακό παρουσιάζονται αποφασισμένοι να δώσουν μάχη για τον 31 ετών μέσο, που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στη Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Η απόφαση του Νικοπολίδη και οι διάδοχοι…

Αύριο αναμένεται να τελειώσει οριστικά το θέμα του Αντώνη Νικοπολίδη. Ο αρχηγός της ομάδας θα συναντηθεί εκ νέου με τον Γιάννη Χρυσικόπουλο και αναμένεται να ανακοινώσει οριστικά την απόφασή του να σταματήσει την καριέρα του.

Εν τω μεταξύ, ο Μίχαελ Γκσπούρνινγκ δήλωσε στον αυστριακό Τύπο: «Πιθανώς ο Ολυμπιακός να έχει εκδηλώσει επίσημο ενδιαφέρον και να έχει έρθει σε επαφή με την Ξάνθη, αλλά δεν ξέρω τίποτα περισσότερο».

Το τελευταίο διάστημα ακούγονται τα ονόματα του Μάρτον Φούλοπ (της Σάντερλαντ), του Αλεξάντερ Μάνιγκερ (της Γιουβέντους), του Τίμο Χίλντεμπραντ (έμεινε ελεύθερος από τη Χόφενχαϊμ), του Γιάροσλαβ Ντρόμπνι (είναι ελεύθερος), του Ντάνι Φερνάντες (της Μπόχουμ) και του Μιχάλη Σηφάκη.

* Δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να υπάρξει συνάντηση με τον Λουτσιάνο Γκαλέτι ή με τον εκπρόσωπό του. Κι αυτό γιατί πρέπει να συζητήσουν το θέμα του συμβολαίου του. Πλέον πρέπει να βρεθεί μία φόρμουλα για να λυθεί, επειδή δεν έχει αλλάξει κάτι στο θέμα του.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x